Tankstation BP

Acht tips tegen tankpasfraude

Bron: nieuwsbericht BP

De vakantieperiode is bij uitstek een tijd waarin tankpassen gekopieerd of gestolen worden. Daarom geeft BP een aantal tips om misbruik en oneigenlijk gebruik van deze tankpassen te voorkomen.

Blijft alert – Het lijkt heel simpel, maar door goed opletten kan al veel ellende worden voorkomen. Onderdeel van alert zijn is ook de pas nooit in bijvoorbeeld je taxi te laten liggen, hoe kort de stop ook duurt.

Trap niet in trucjes – Criminelen maken gebruik van bepaalde trucs om mensen die ze willen benadelen af te leiden. Word je bijvoorbeeld opmerkelijk lang aan de praat gehouden door iemand die je niet kent? Dat zou een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn.

Hou de pincode geheim – Dit lijkt een overbodige tip, maar een analyse van oneigenlijk tankpasgebruik heeft uitgewezen dat in meer dan de helft van de gevallen de pincode gewoon op de achterkant van de pas stond genoteerd.

Let op onzichtbare inbraken – Geoefende criminelen zijn in staat om in een auto in te breken, bijvoorbeeld op zoek naar opgeschreven pincodes, zonder veel sporen achter te laten. Daarom is het belangrijk om ook het kleinste teken van zo’n inbraak serieus te nemen.

Snel actie ondernemen

Gebruik de veiligheidsopties – De tankpassen van BP zijn standaard voorzien van een aantal oplossingen tegen misbruik. Denk aan een kaartnummer en hologram, maar ook de mogelijkheid om een bestedingslimiet in te stellen.

Extra pinopties benutten – Naast een unieke viercijferige code voor elke pas, is het bij BP ook mogelijk om een pincode per chauffeur of per voertuig te krijgen.

Meld verdachte situaties  – De afdeling Security van BP analyseert voortdurend transactiepatronen van alle tankpassen om snel actie te kunnen ondernemen bij vermoedens van oneigenlijk gebruik. Verdachte situaties meteen melden helpt om dit misbruik nog beter tegen te gaan.

Check voor vertrek – Gaat de reis weer verder? Controleer voor het wegrijden altijd of je jouw eigen tankpas nog in je bezit hebt.

Een uitgebreidere versie van deze tips staat op een pagina die BP daarvoor heeft ingericht. Daarop staat ook wat je als tankpashouder kunt doen als het onverhoopt toch misgaat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.