Erelid KNV

KNV benoemt drie taxiveteranen tot erelid

Foto bij nieuwsbericht KNV

Het selecte gezelschap ereleden van KNV Zorgvervoer en Taxi is recent uitgebreid met Martijn van Ballegooijen, Wim Brouwer en Stef Hesselink. Zij werden tot erelid benoemd tijdens de algemene ledenvergadering van KNV in De Bilt.

“Alle drie drukten ze de afgelopen decennia hun eigen stempel op de grote ontwikkelingen in de taxiwereld. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de gedrevenheid waarmee ze hun bedrijven leiden en hun betrokkenheid bij het werk van KNV als branchevereniging. Het bestuur en de ledenvergadering zijn hen erkentelijk voor hun jarenlange vakkundige bijdragen aan het functioneren van een veelbewogen bedrijfstak in een vaak lastige markt.”

Martijn van Ballegooijen

Martijn van Ballegooijen is bekend van Taxibedrijf Van Ballegooijen en Niemantsverdriet Zorgvervoer, maar ook als bestuurslid van KNV Taxi en Sociaal Fonds Taxi (tegenwoordig SF Mobiliteit). Verder was hij bestuurder van het Pensioenfonds Vervoer namens KNV Zorgvervoer en Taxi én KNV Busvervoer gedurende twaalf jaar. In die rol groeide hij uit tot financieel expert en was hij van grote waarde voor de sector. Daarnaast vervulde hij een actieve rol in de totstandkoming van de bedrijfstak-cao en de bevordering van scholing van medewerkers in de branche.

KNV-Directeur Hubert Andela: “Voormalig TU-student Martijn is nuchter en precies, ziet alle kanten van een zaak en is zich dus altijd bewust van belangen die verschillend kunnen liggen. Die eigenschappen kwamen de sector veelvuldig ten goede.”

Wim Brouwer

Jurist Wim Brouwer stond aan de wieg van de oprichting van de landelijke franchise-organisatie van taxi- en touringcarondernemingen De Vier Gewesten (DVG). Met DVG wist directeur Brouwer van de ingrijpende omwenteling naar het werken met aanbestedingen een succes te maken. Ook bracht hij de samenwerking tussen DVG en KNV tot stand.

Lang voordat Brouwer bestuurslid van KNV (2007 – 2015) werd, was hij al secretaris bij de FNOP, een rechtsvoorganger van KNV. Ook maakt hij geruime tijd deel uit van de cao-delegatie en de Nederlandse delegatie van de IRU Taxi Group. Andela: “Wim is waarschijnlijk de enige binnen de sector die écht iedereen kent. Hij heeft oog voor de verscheidenheid binnen de sector en heeft altijd voor ogen gehad dat je als sector door gezamenlijk te lobbyen veel effectiever bent.”

Stef Hesselink

Voormalig beroepsmilitair Stef Hesselink was van 1999 tot enkele maanden geleden directeur van de BIOS-groep. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van lokale speler uit tot landelijk actieve aanbieder van brede mobiliteit, en daarmee tot één van de grootste Nederlandse taxiondernemingen. Onlangs gaf Hesselink het CEO-stokje door, maar hij blijft bij BIOS betrokken als toezichts- en aandeelhouder. Daarnaast blijft hij actief met deelnemingen in bedrijven buiten het personenvervoer.

Van 2002 tot 2010 maakte Hesselink deel uit van het bestuur van KNV. Hubert Andela: “Stef is een echte omdenker. Hij is sterk met cijfers en houdt van een stevige discussie. Vaak is dat precies wat nodig is om ergens beweging in te krijgen.” Hesselink zat verder van 2004 tot 2016 in het bestuur en vele werkgroepen van het SFT (nu SFM), was lid en ook voorzitter van de cao-onderhandelingsdelegatie en voerde vanuit die hoedanigheden veel overleg met de vakbonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

KNV benoemt drie taxiveteranen tot erelid | TaxiPro
Erelid KNV

KNV benoemt drie taxiveteranen tot erelid

Foto bij nieuwsbericht KNV

Het selecte gezelschap ereleden van KNV Zorgvervoer en Taxi is recent uitgebreid met Martijn van Ballegooijen, Wim Brouwer en Stef Hesselink. Zij werden tot erelid benoemd tijdens de algemene ledenvergadering van KNV in De Bilt.

“Alle drie drukten ze de afgelopen decennia hun eigen stempel op de grote ontwikkelingen in de taxiwereld. Wat ze met elkaar gemeen hebben, is de gedrevenheid waarmee ze hun bedrijven leiden en hun betrokkenheid bij het werk van KNV als branchevereniging. Het bestuur en de ledenvergadering zijn hen erkentelijk voor hun jarenlange vakkundige bijdragen aan het functioneren van een veelbewogen bedrijfstak in een vaak lastige markt.”

Martijn van Ballegooijen

Martijn van Ballegooijen is bekend van Taxibedrijf Van Ballegooijen en Niemantsverdriet Zorgvervoer, maar ook als bestuurslid van KNV Taxi en Sociaal Fonds Taxi (tegenwoordig SF Mobiliteit). Verder was hij bestuurder van het Pensioenfonds Vervoer namens KNV Zorgvervoer en Taxi én KNV Busvervoer gedurende twaalf jaar. In die rol groeide hij uit tot financieel expert en was hij van grote waarde voor de sector. Daarnaast vervulde hij een actieve rol in de totstandkoming van de bedrijfstak-cao en de bevordering van scholing van medewerkers in de branche.

KNV-Directeur Hubert Andela: “Voormalig TU-student Martijn is nuchter en precies, ziet alle kanten van een zaak en is zich dus altijd bewust van belangen die verschillend kunnen liggen. Die eigenschappen kwamen de sector veelvuldig ten goede.”

Wim Brouwer

Jurist Wim Brouwer stond aan de wieg van de oprichting van de landelijke franchise-organisatie van taxi- en touringcarondernemingen De Vier Gewesten (DVG). Met DVG wist directeur Brouwer van de ingrijpende omwenteling naar het werken met aanbestedingen een succes te maken. Ook bracht hij de samenwerking tussen DVG en KNV tot stand.

Lang voordat Brouwer bestuurslid van KNV (2007 – 2015) werd, was hij al secretaris bij de FNOP, een rechtsvoorganger van KNV. Ook maakt hij geruime tijd deel uit van de cao-delegatie en de Nederlandse delegatie van de IRU Taxi Group. Andela: “Wim is waarschijnlijk de enige binnen de sector die écht iedereen kent. Hij heeft oog voor de verscheidenheid binnen de sector en heeft altijd voor ogen gehad dat je als sector door gezamenlijk te lobbyen veel effectiever bent.”

Stef Hesselink

Voormalig beroepsmilitair Stef Hesselink was van 1999 tot enkele maanden geleden directeur van de BIOS-groep. Onder zijn leiding groeide het bedrijf van lokale speler uit tot landelijk actieve aanbieder van brede mobiliteit, en daarmee tot één van de grootste Nederlandse taxiondernemingen. Onlangs gaf Hesselink het CEO-stokje door, maar hij blijft bij BIOS betrokken als toezichts- en aandeelhouder. Daarnaast blijft hij actief met deelnemingen in bedrijven buiten het personenvervoer.

Van 2002 tot 2010 maakte Hesselink deel uit van het bestuur van KNV. Hubert Andela: “Stef is een echte omdenker. Hij is sterk met cijfers en houdt van een stevige discussie. Vaak is dat precies wat nodig is om ergens beweging in te krijgen.” Hesselink zat verder van 2004 tot 2016 in het bestuur en vele werkgroepen van het SFT (nu SFM), was lid en ook voorzitter van de cao-onderhandelingsdelegatie en voerde vanuit die hoedanigheden veel overleg met de vakbonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.