Tankpassen BP

Tankpas BP voortaan bruikbaar in Europees laadnetwerk

Foto: BP

De tankkaart van BP geeft voortaan ook toegang tot meer dan 110.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Europa. In Nederland telt het netwerk meer dan 58.500 oplaadpunten.

Volgens de maatschappij is het combineren van elektrisch opladen en het tanken van reguliere brandstoffen een belangrijke strategische stap voor de toekomst. In samenwerking met partners zoals Trafineo en Vattenfall InCharge biedt BP klanten ook de mogelijkheid om laadpalen met verschillende vermogensniveaus van 3,7 tot 22 kW te laten installeren om ook thuis en op het werk op te laden.

“Voor commerciële wagenparken is de keuze tussen elektrische of reguliere motoren steeds afhankelijker van het doel van de voertuigen. Met BP’s Fuel & Charge Tankpas beheer je een gemengd wagenpark met daarin zowel elektrische voertuigen als voertuigen met verbrandingsmotoren gemakkelijker dan ooit,” zegt Jeroen de Vries, Sales Manager Fuel Cards bij BP.

Elektrificatie transportsector

Pieter van Ommeren, Directeur Vattenfall InCharge Nederland: “We zijn erg blij dat we bp hebben kunnen overtuigen van onze laadoplossingen en nu als partners in Nederland en heel Europa mogen samenwerken.” Hij geeft aan dat elektrificatie van de vervoer en transport één van de belangrijkste maatregelen is om de klimaatdoelen te realiseren. “Samen met onze partners stimuleren wij de overstap naar e-mobiliteit en wij beschouwen partnerschappen in al onze kernmarkten als de beste manier vooruit.”

Het aanbod van BP omvat ook een speciale BP Fuel & Charge-app. Hiermee zijn alle oplaadpunten in het netwerk snel en eenvoudig te vinden. Naast navigatie geeft de app ook een overzicht van de beschikbaarheid van oplaadpunten en de oplaadkosten. Daarnaast kunnen chauffeurs via de app ook zien welke laadpunten geschikt zijn voor hun specifieke model elektrische auto. Gebruikers van de BP Fuel & Charge-pas kunnen in Nederland op 1.100 locaties terecht, waarvan er 350 de BP-kleuren dragen. In Europa gaat het om 24.000 tank- en laadlocaties in dertig landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “Tankpas BP voortaan bruikbaar in Europees laadnetwerk”

Henry Mulder|09.10.20|01:19

Hier is sprake van 58.500 oplaadpunten in Nederland. Er wordt niet bijvermeld wat voor oplaadpunten dit zjn. Gezien het feit dat er ruim 4100 bemande en onbemande benzinestations zijn in Nederland zou het betekenen dat er 54.000 oplaadpunten elders moeten zijn. Hoe is dit aantal dan gespecificeerd? Voornamelijk bij particulieren? Kun je daar dan ook met de BP card opladen? Volgens dit artikel wel, maar is dat ook zo?

Tankpas BP voortaan bruikbaar in Europees laadnetwerk | TaxiPro
Tankpassen BP

Tankpas BP voortaan bruikbaar in Europees laadnetwerk

Foto: BP

De tankkaart van BP geeft voortaan ook toegang tot meer dan 110.000 oplaadpunten voor elektrische voertuigen in Europa. In Nederland telt het netwerk meer dan 58.500 oplaadpunten.

Volgens de maatschappij is het combineren van elektrisch opladen en het tanken van reguliere brandstoffen een belangrijke strategische stap voor de toekomst. In samenwerking met partners zoals Trafineo en Vattenfall InCharge biedt BP klanten ook de mogelijkheid om laadpalen met verschillende vermogensniveaus van 3,7 tot 22 kW te laten installeren om ook thuis en op het werk op te laden.

“Voor commerciële wagenparken is de keuze tussen elektrische of reguliere motoren steeds afhankelijker van het doel van de voertuigen. Met BP’s Fuel & Charge Tankpas beheer je een gemengd wagenpark met daarin zowel elektrische voertuigen als voertuigen met verbrandingsmotoren gemakkelijker dan ooit,” zegt Jeroen de Vries, Sales Manager Fuel Cards bij BP.

Elektrificatie transportsector

Pieter van Ommeren, Directeur Vattenfall InCharge Nederland: “We zijn erg blij dat we bp hebben kunnen overtuigen van onze laadoplossingen en nu als partners in Nederland en heel Europa mogen samenwerken.” Hij geeft aan dat elektrificatie van de vervoer en transport één van de belangrijkste maatregelen is om de klimaatdoelen te realiseren. “Samen met onze partners stimuleren wij de overstap naar e-mobiliteit en wij beschouwen partnerschappen in al onze kernmarkten als de beste manier vooruit.”

Het aanbod van BP omvat ook een speciale BP Fuel & Charge-app. Hiermee zijn alle oplaadpunten in het netwerk snel en eenvoudig te vinden. Naast navigatie geeft de app ook een overzicht van de beschikbaarheid van oplaadpunten en de oplaadkosten. Daarnaast kunnen chauffeurs via de app ook zien welke laadpunten geschikt zijn voor hun specifieke model elektrische auto. Gebruikers van de BP Fuel & Charge-pas kunnen in Nederland op 1.100 locaties terecht, waarvan er 350 de BP-kleuren dragen. In Europa gaat het om 24.000 tank- en laadlocaties in dertig landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Remco Nieuwenbroek

1 reactie op “Tankpas BP voortaan bruikbaar in Europees laadnetwerk”

Henry Mulder|09.10.20|01:19

Hier is sprake van 58.500 oplaadpunten in Nederland. Er wordt niet bijvermeld wat voor oplaadpunten dit zjn. Gezien het feit dat er ruim 4100 bemande en onbemande benzinestations zijn in Nederland zou het betekenen dat er 54.000 oplaadpunten elders moeten zijn. Hoe is dit aantal dan gespecificeerd? Voornamelijk bij particulieren? Kun je daar dan ook met de BP card opladen? Volgens dit artikel wel, maar is dat ook zo?