Rolstoelbus. Foto: iStock / Jan Schneckenhaus

TaxiPro-enquête over impact strengere coronaregels op taxisector

Rolstoelbus. Foto: iStock / Jan Schneckenhaus (onbeperkt gebruik)

Met een enquête wil TaxiPro in beeld brengen wat de gevolgen van de nieuwste coronamaatregelen zijn voor taxibedrijven en taxiondernemers. Het is de derde enquête in deze reeks. De anonieme resultaten worden in een artikel op TaxiPro verwerkt.

Toen afgelopen maart de eerste maatregelen werden genomen om het coronavirus het hoofd te bieden, kwam het taxivervoer in Nederland grotendeels stil te staan. Uit de eerste enquête die we toen hielden, bleek dat veel bedrijven het somber inzagen voor de toekomst. Met name vanaf 1 juli werden veel regels versoepeld. Het tweede onderzoek was er dan ook op gericht om uit te vinden of die versoepelingen voor meer lucht zorgden. In die eerste periode bleek echter dat het werk nog nauwelijks was toegenomen, en dat over de hele linie van het taxi- en zorgvervoer.

Impact op straattaxi’s en contractvervoer

De laatste weken zijn de coronaregels weer strenger geworden omdat het virus opnieuw om zich heen grijpt. De horeca is weer dicht en uitstapjes zijn aan veel voorwaarden verbonden, terwijl mensen wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven. En misschien kan en mag er binnenkort zelfs nóg minder. Welke impact heeft dat op de straattaxi’s, het contractvervoer en de ondernemers achter deze bedrijven? Dat willen we achterhalen met deze nieuwe enquête. Het invullen duurt zo’n 6 minuten en is volstrekt anoniem. De resultaten worden later deze week verwerkt in een artikel op TaxiPro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

TaxiPro-enquête over impact strengere coronaregels op taxisector | TaxiPro
Rolstoelbus. Foto: iStock / Jan Schneckenhaus

TaxiPro-enquête over impact strengere coronaregels op taxisector

Rolstoelbus. Foto: iStock / Jan Schneckenhaus (onbeperkt gebruik)

Met een enquête wil TaxiPro in beeld brengen wat de gevolgen van de nieuwste coronamaatregelen zijn voor taxibedrijven en taxiondernemers. Het is de derde enquête in deze reeks. De anonieme resultaten worden in een artikel op TaxiPro verwerkt.

Toen afgelopen maart de eerste maatregelen werden genomen om het coronavirus het hoofd te bieden, kwam het taxivervoer in Nederland grotendeels stil te staan. Uit de eerste enquête die we toen hielden, bleek dat veel bedrijven het somber inzagen voor de toekomst. Met name vanaf 1 juli werden veel regels versoepeld. Het tweede onderzoek was er dan ook op gericht om uit te vinden of die versoepelingen voor meer lucht zorgden. In die eerste periode bleek echter dat het werk nog nauwelijks was toegenomen, en dat over de hele linie van het taxi- en zorgvervoer.

Impact op straattaxi’s en contractvervoer

De laatste weken zijn de coronaregels weer strenger geworden omdat het virus opnieuw om zich heen grijpt. De horeca is weer dicht en uitstapjes zijn aan veel voorwaarden verbonden, terwijl mensen wordt geadviseerd zoveel mogelijk thuis te blijven. En misschien kan en mag er binnenkort zelfs nóg minder. Welke impact heeft dat op de straattaxi’s, het contractvervoer en de ondernemers achter deze bedrijven? Dat willen we achterhalen met deze nieuwe enquête. Het invullen duurt zo’n 6 minuten en is volstrekt anoniem. De resultaten worden later deze week verwerkt in een artikel op TaxiPro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.