Reinout Böggemann. Foto: Bart Maat

TX-Keur zag in 2020 nieuwe taxibedrijven toetreden

Reinout Böggemann. Foto: Bart Maat

TX-Keur slaagde er in een uitdagend jaar in om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het taxikeurmerk op peil te houden. Er treden zelfs nieuwe bedrijven toe tot het systeem, schrijven Reinout Böggemann en André Jeursen in hun eindejaarsblog voor TaxiPro.

Het was een bewogen jaar, waarin de onzekerheden zich opstapelden. Als taxibranche zullen we in 2021 nog vele hobbels moeten nemen. Het team van TX-Keur team wil haar keurmerkhouders daarbij, net als in 2020, helpen en ondersteunen. Om er uiteindelijk samen sterker uit te komen. We handhaven daarom een aantal genomen maatregelen:

 • Uitstel audit aflopende certificaten tot 31 maart 2021
 • Maximumleeftijd voertuigen blijft verruimd
 • Hetzelfde geldt voor de periode voor schadeherstel
 • Opleidingsduur blijft verruimd, meer e-learning blijft mogelijk
 • Coulance bij het inplannen van inspectie
 • Eenmalige korting van 50 procent op de bijdrage aan TX-Keur tot 31 maart 2021, ook voor nieuw toetredende keurmerkhouders.

Belofte waarmaken

We mogen oprecht trots zijn dat we met elkaar de kwaliteit en betrouwbaarheid op peil hebben weten te houden. Alle signalen die ons bereiken, wijzen erop dat de meerwaarde van het keurmerk in de toekomst alleen maar groter zal worden. Als faciliterende stichting zullen we er alles aan doen om die belofte waar te maken.

Tot op heden hoeven we geen grote teruggang in het aantal keurmerkhouders te melden. Sterker nog, we zien zelfs nieuwe bedrijven toetreden. Door het behalen van het TX-Keurmerk is het namelijk vaak mogelijk om actief te zijn in het contractvervoer, ook als onderaannemer.

Lukt steeds beter

Samen met onze netwerkpartners Sociaal Fonds Mobiliteit, Koninklijk Nederlands Vervoer en Aanbestedingsinstituut Mobiliteit werken we er continu aan om iedereen van de juiste informatie te blijven voorzien. Dankzij de feedback die we ontvangen lukt dat ook steeds beter. Namens het team en bestuur van TX-Keur dan ook een woord van dank aan al onze collegae.

Tot slot, in de woorden van Willy Nelson:

‘On the road again
Like a band of gypsies we go down the highway
We’re the best of friends
Insisting that the world keep turning our way.
And our way Is on the road again
Just can’t wait to get on the road again!’

Take care & stay safe, ook in 2021!

Auteurs: Reinout Böggemann en André Jeursen, TX-Keur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

6 reacties op “TX-Keur zag in 2020 nieuwe taxibedrijven toetreden”

Taxi Amsterdam|23.12.20|14:28

Tx keurmerk? Kwaliteit? Laat me niet lachen! Het is ongelooflijk dat zo een bedrijf al zo lang door mag blijven gaan! Iedereen die TX kent weet dat het allemaal formaliteit is want elke malloot kan zo een tx keurmerk krijgen. Het is betalen en meedoen en dan krijg je zo een keurmerk. Hoe kan zo een keurmerk dan nog ergens voor staan? Het is al jaren lang lekker makkelijk geld verdienen voor tx en lekker zakken vullen. 1 ding is zeker die TX staat dus echt niet voor kwaliteit maar voor kwantiteit

Taxi Amsterdam|23.12.20|14:38

Gelukkig zijn er ook genoeg bedrijven / organisaties die wel gaan voor echte kwaliteit en ook inzien dat zo een TX keurmerk gebakken lucht is! Gewoon nette afspraken maken en nakomen en kwaliteit leveren dan kom je er wel en dan heb je zo een ‘fake’ keurmerk ook niet nodig!

Ton van Dalfsen|24.12.20|16:26

HELEMAAL MEE EENS !!!!!!!!!!!!
GELDKLOPPERIJ

Jorg|25.12.20|10:44

Denk niet dat Willy Nelson aan het TX keurmerk dacht toen hij dit lied schreef.

Direct Taxi Arnhem|26.12.20|20:11

Beste,
Aan welke eisen moeten Direct Taxi Arnhem voldoen om in aanmerken komen voor een TX keurmerk?

Ton van Dalfsen|30.12.20|17:27

@ Direct Taxi Arnhem, Wat is het verschil tussen ouderwets kwaliteits vervoer en TX keurmerk?
TX keurmerk is een grote geld klopperij. Als je de echte kwaliteits vervoerder van vroeger bent? Ben je beter dan een vervoerder met TX keurmerk.

TX-Keur zag in 2020 nieuwe taxibedrijven toetreden | TaxiPro
Reinout Böggemann. Foto: Bart Maat

TX-Keur zag in 2020 nieuwe taxibedrijven toetreden

Reinout Böggemann. Foto: Bart Maat

TX-Keur slaagde er in een uitdagend jaar in om de kwaliteit en betrouwbaarheid van het taxikeurmerk op peil te houden. Er treden zelfs nieuwe bedrijven toe tot het systeem, schrijven Reinout Böggemann en André Jeursen in hun eindejaarsblog voor TaxiPro.

Het was een bewogen jaar, waarin de onzekerheden zich opstapelden. Als taxibranche zullen we in 2021 nog vele hobbels moeten nemen. Het team van TX-Keur team wil haar keurmerkhouders daarbij, net als in 2020, helpen en ondersteunen. Om er uiteindelijk samen sterker uit te komen. We handhaven daarom een aantal genomen maatregelen:

 • Uitstel audit aflopende certificaten tot 31 maart 2021
 • Maximumleeftijd voertuigen blijft verruimd
 • Hetzelfde geldt voor de periode voor schadeherstel
 • Opleidingsduur blijft verruimd, meer e-learning blijft mogelijk
 • Coulance bij het inplannen van inspectie
 • Eenmalige korting van 50 procent op de bijdrage aan TX-Keur tot 31 maart 2021, ook voor nieuw toetredende keurmerkhouders.

Belofte waarmaken

We mogen oprecht trots zijn dat we met elkaar de kwaliteit en betrouwbaarheid op peil hebben weten te houden. Alle signalen die ons bereiken, wijzen erop dat de meerwaarde van het keurmerk in de toekomst alleen maar groter zal worden. Als faciliterende stichting zullen we er alles aan doen om die belofte waar te maken.

Tot op heden hoeven we geen grote teruggang in het aantal keurmerkhouders te melden. Sterker nog, we zien zelfs nieuwe bedrijven toetreden. Door het behalen van het TX-Keurmerk is het namelijk vaak mogelijk om actief te zijn in het contractvervoer, ook als onderaannemer.

Lukt steeds beter

Samen met onze netwerkpartners Sociaal Fonds Mobiliteit, Koninklijk Nederlands Vervoer en Aanbestedingsinstituut Mobiliteit werken we er continu aan om iedereen van de juiste informatie te blijven voorzien. Dankzij de feedback die we ontvangen lukt dat ook steeds beter. Namens het team en bestuur van TX-Keur dan ook een woord van dank aan al onze collegae.

Tot slot, in de woorden van Willy Nelson:

‘On the road again
Like a band of gypsies we go down the highway
We’re the best of friends
Insisting that the world keep turning our way.
And our way Is on the road again
Just can’t wait to get on the road again!’

Take care & stay safe, ook in 2021!

Auteurs: Reinout Böggemann en André Jeursen, TX-Keur

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Steven Don

6 reacties op “TX-Keur zag in 2020 nieuwe taxibedrijven toetreden”

Taxi Amsterdam|23.12.20|14:28

Tx keurmerk? Kwaliteit? Laat me niet lachen! Het is ongelooflijk dat zo een bedrijf al zo lang door mag blijven gaan! Iedereen die TX kent weet dat het allemaal formaliteit is want elke malloot kan zo een tx keurmerk krijgen. Het is betalen en meedoen en dan krijg je zo een keurmerk. Hoe kan zo een keurmerk dan nog ergens voor staan? Het is al jaren lang lekker makkelijk geld verdienen voor tx en lekker zakken vullen. 1 ding is zeker die TX staat dus echt niet voor kwaliteit maar voor kwantiteit

Taxi Amsterdam|23.12.20|14:38

Gelukkig zijn er ook genoeg bedrijven / organisaties die wel gaan voor echte kwaliteit en ook inzien dat zo een TX keurmerk gebakken lucht is! Gewoon nette afspraken maken en nakomen en kwaliteit leveren dan kom je er wel en dan heb je zo een ‘fake’ keurmerk ook niet nodig!

Ton van Dalfsen|24.12.20|16:26

HELEMAAL MEE EENS !!!!!!!!!!!!
GELDKLOPPERIJ

Jorg|25.12.20|10:44

Denk niet dat Willy Nelson aan het TX keurmerk dacht toen hij dit lied schreef.

Direct Taxi Arnhem|26.12.20|20:11

Beste,
Aan welke eisen moeten Direct Taxi Arnhem voldoen om in aanmerken komen voor een TX keurmerk?

Ton van Dalfsen|30.12.20|17:27

@ Direct Taxi Arnhem, Wat is het verschil tussen ouderwets kwaliteits vervoer en TX keurmerk?
TX keurmerk is een grote geld klopperij. Als je de echte kwaliteits vervoerder van vroeger bent? Ben je beter dan een vervoerder met TX keurmerk.