Touringcars Munckhof

Munckhof-chauffeurs in coronabubbel voor vervoer OKT Waterpolo

Bron: Munckhof

Van 14 tot en met 21 februari vindt het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) voor de waterpolomannen plaats in Rotterdam. Taxibedrijf Munckhof zal hierbij elf van de twaalf deelnemende teams vervoeren. Wegens corona vraagt dit om een bijzondere aanpak: 22 chauffeurs zullen dag en nacht meegaan in de ‘coronabubbel’ van het toernooi.

Om het toernooi ondanks het coronavirus door te laten gaan, worden er door de internationale zwembond FINA strikte maatregelen gehanteerd. Alle deelnemers en betrokkenen volgen strenge protocollen om verspreiding van het virus tegen te gaan. Naast dat er veelvuldig wordt getest, leeft ieder deelnemend land in een eigen bubbel die zij niet mogen verlaten.

Elk land één chauffeur

Dit vraagt ook om een bijzondere werkwijze voor de vervoerder. Per land zal er een chauffeur meegaan in deze bubbel. Dit houdt in de praktijk in dat elk land een eigen touringcar met chauffeur krijgt die hen naar trainingen en wedstrijden vervoert. Tussentijds moeten de chauffeurs in de zogenoemde bubbel blijven bij het hotel. Dit mag elke chauffeur volgens wet- en regelgeving maximaal zes dagen achter elkaar doen. Daarna dient er een wisseling plaats te vinden. 

Bijzondere opdracht

Sinds vorig jaar hebben taxibedrijven al veel te maken met veiligheids- en hygiëneprotocollen. Desondanks is deze opdracht volgens Hans Bartels, manager van Munckhof Reizen, buitengewoon: “Afgelopen jaar hebben we natuurlijk veel met deze protocollen te maken gehad. Toch is deze opdracht extra bijzonder, omdat onze chauffeurs er letterlijk 24/7 mee te maken hebben. Gelukkig is er bij iedereen veel begrip voor de regels en zijn we natuurlijk blij met een opdracht als deze.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.