Geld. Foto: iStock / darkojow

Maximale bedragen Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

De maximale bedragen waarop bedrijven aanspraak kunnen maken in het kader van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zijn verhoogd. De maatregel zal gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021, zo heeft minister Bas van ‘t Wout van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

Voor mkb’ers gold voorheen een maximaal bedrag voor de TVL van 330.000 euro. Dit bedrag zal met deze maatregel verhoogd worden naar 550.000 euro. Voor bedrijven die minimaal 250 werknemers in dienst hebben, wordt de maximale steun met 200.000 euro verhoogd. Waar zij eerder tot 400.000 euro konden ontvangen, is dit nu 600.000 euro. 

Voorschot van 80 procent

De wijzigingen moeten nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Dit zal waarschijnlijk gebeuren rond eind maart, begin april dit jaar. Tot die tijd ontvangen ondernemers die in aanmerking komen voor de regeling een voorschot. Dit zal gaat om 80 procent van het bedrag, volgens de voorwaarden van de TVL van het vierde kwartaal van 2020. 

De TVL voor het eerste kwartaal van 2021 kan nog aangevraagd worden tot en met 30 april 2021, 17.00 uur. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Maximale bedragen Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd”

John Van Wissen|06.03.21|16:59

Vraag ook TONK aan via gemeente die kijkt naar je vaste lasten.
Dit ter info voor taxi chauffeurs.

Maximale bedragen Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Maximale bedragen Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

De maximale bedragen waarop bedrijven aanspraak kunnen maken in het kader van de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) zijn verhoogd. De maatregel zal gelden voor het eerste en tweede kwartaal van 2021, zo heeft minister Bas van ‘t Wout van Economische Zaken en Klimaat bekendgemaakt.

Voor mkb’ers gold voorheen een maximaal bedrag voor de TVL van 330.000 euro. Dit bedrag zal met deze maatregel verhoogd worden naar 550.000 euro. Voor bedrijven die minimaal 250 werknemers in dienst hebben, wordt de maximale steun met 200.000 euro verhoogd. Waar zij eerder tot 400.000 euro konden ontvangen, is dit nu 600.000 euro. 

Voorschot van 80 procent

De wijzigingen moeten nog worden goedgekeurd door de Europese Commissie. Dit zal waarschijnlijk gebeuren rond eind maart, begin april dit jaar. Tot die tijd ontvangen ondernemers die in aanmerking komen voor de regeling een voorschot. Dit zal gaat om 80 procent van het bedrag, volgens de voorwaarden van de TVL van het vierde kwartaal van 2020. 

De TVL voor het eerste kwartaal van 2021 kan nog aangevraagd worden tot en met 30 april 2021, 17.00 uur. 

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Maximale bedragen Tegemoetkoming Vaste Lasten verhoogd”

John Van Wissen|06.03.21|16:59

Vraag ook TONK aan via gemeente die kijkt naar je vaste lasten.
Dit ter info voor taxi chauffeurs.