Daklicht taxibus

FNV vraagt online input voor cao Taxivervoer

Foto: Toyota

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Taxivervoer starten op 31 maart. Omdat de leden van FNV Taxi niet zoals vorige keer op een fysieke bijeenkomst input kunnen geven, gebeurt dat dit jaar online.

Vorig jaar vond de FNV-bijeenkomst plaats voordat corona uitbrak in Nederland. Door de coronacrisis zijn de voorstellen die de leden hierin hebben gedaan nog niet aan bod gekomen aan de cao-tafel. Omdat de crisis nog niet voorbij is, is de mogelijkheid om voorafgaand aan de onderhandelingen fysiek bijeen te komen met de vakbondsleden er dit jaar niet. Daarom houdt FNV nu twee online bijeenkomsten, op woensdag 10 en donderdag 11 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Op deze manier wil de bond zijn leden alsnog de mogelijkheid geven om invloed uit te oefenen op de cao.

Daarnaast vraagt het zowel leden als niet-leden om een enquête in te vullen. Hierin komen een aantal verbeterpunten aan bod die nog op de wensenlijst staan van de vakbond. Op basis van de resultaten kan de bond peilen in hoeverre deze wensen momenteel van belang zijn.

Verhoging van het minimumloon

Een van de voorstellen die de FNV wil doen bij de komende cao-onderhandelingen, is de verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur. De vakbond stelt dat zij zich daar al lang voor inzet, omdat het loon binnen de taxibranche hier vaak ver hieronder ligt. Omdat de politiek nu grotendeels voor het verhogen van het minimumloon is, zou het een goed voorstel zijn naar de werkgevers toe om dit voor de taxisector nu alvast door te voeren, stelt Roos Kohn van FNV in een video.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FNV vraagt online input voor cao Taxivervoer | TaxiPro
Daklicht taxibus

FNV vraagt online input voor cao Taxivervoer

Foto: Toyota

De onderhandelingen voor de nieuwe cao Taxivervoer starten op 31 maart. Omdat de leden van FNV Taxi niet zoals vorige keer op een fysieke bijeenkomst input kunnen geven, gebeurt dat dit jaar online.

Vorig jaar vond de FNV-bijeenkomst plaats voordat corona uitbrak in Nederland. Door de coronacrisis zijn de voorstellen die de leden hierin hebben gedaan nog niet aan bod gekomen aan de cao-tafel. Omdat de crisis nog niet voorbij is, is de mogelijkheid om voorafgaand aan de onderhandelingen fysiek bijeen te komen met de vakbondsleden er dit jaar niet. Daarom houdt FNV nu twee online bijeenkomsten, op woensdag 10 en donderdag 11 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Op deze manier wil de bond zijn leden alsnog de mogelijkheid geven om invloed uit te oefenen op de cao.

Daarnaast vraagt het zowel leden als niet-leden om een enquête in te vullen. Hierin komen een aantal verbeterpunten aan bod die nog op de wensenlijst staan van de vakbond. Op basis van de resultaten kan de bond peilen in hoeverre deze wensen momenteel van belang zijn.

Verhoging van het minimumloon

Een van de voorstellen die de FNV wil doen bij de komende cao-onderhandelingen, is de verhoging van het minimumloon naar 14 euro per uur. De vakbond stelt dat zij zich daar al lang voor inzet, omdat het loon binnen de taxibranche hier vaak ver hieronder ligt. Omdat de politiek nu grotendeels voor het verhogen van het minimumloon is, zou het een goed voorstel zijn naar de werkgevers toe om dit voor de taxisector nu alvast door te voeren, stelt Roos Kohn van FNV in een video.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.