Taxi Boute

Failliet Brink Vervoer overgenomen door Taxi Boute

Foto: Taxi Boute

Taxi Boute neemt het failliete Brink Vervoer over. Onder de naam Brink-Boute zal het bedrijf al het vervoer in het gebied waar Brink actief was op zich nemen. Voor Taxi Boute betekent dit vanuit thuisbasis Amersfoort een uitbreiding naar onder meer Soesterberg, Doorn en Zeist.

Brink Vervoer werd begin deze maand failliet verklaard. Het taxibedrijf bood verschillende vervoersdiensten aan, van Schipholvervoer tot rolstoelvervoer. Het gebied waar Brink actief was, grenst aan het werkgebied van Taxi Boute, dat kans zag om het bedrijf over te nemen.

Meer werk creëren

Taxi Boute biedt dezelfde vervoersdiensten aan als Brink, maar de coronabeperkingen hebben de vraag hiernaar doen afnemen met zo’n 80 procent. Toch was de overname volgens Willem-Jan Boute, eigenaar van het bedrijf, mogelijk én belangrijk. Hij stelt dat hij zoveel mogelijk mensen in dienst heeft willen houden en dat er met de overname weer meer werk voor hen wordt gecreëerd. 

Met het faillissement zijn er ook veel banen verloren gegaan. Boute stelt dat hij in gesprek wil gaan met het personeel van Brink om samen te kijken naar de toekomst. Zodra het werk weer toeneemt en er meer chauffeurs nodig zijn, zou hij graag zo veel mogelijk van hen een baan willen aanbieden.

Taxi Boute

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.