Bevrijdingsvuur 2021. Foto: ANP / Caspar Huurdeman

Taxi’s verspreiden Bevrijdingsvuur door Nederland

Bevrijdingsvuur 2021. Foto: ANP / Caspar Huurdeman (eenmalig gebruik)

Vijf taxibedrijven hebben een bijdrage geleverd aan de viering van Bevrijdingsdag. Zij hebben het Bevrijdingsvuur onder toezicht van bekende Nederlanders vanuit Wageningen naar de provinciehoofdsteden vervoerd. 

Normaal gesproken dragen duizenden estafettelopers het vuur door de nacht vanuit Wageningen naar tientallen gemeenten verspreid over het land. Door corona was dat dit jaar, evenals vorig jaar, niet mogelijk. De vervoersbedrijven Kleijer, Van Raaij, Schuiling, Lux, Leewis Wageningen en Leewis Veenendaal kregen daarom de opdracht om het vuur per taxi te verspreiden. 

Kleine, maar essentiële bijdrage

Zogenoemde Verschilmakers werden aangewezen om het vuur naar veertien plaatsen te brengen waar normaal gesproken een Bevrijdingsfestival plaatsvindt. Deze festivals werden nu online georganiseerd. Het ging om Splinter Chabot, Krystal van Dinter, Ruben Hein, Erik van Till, Lakshmi, Loiza Lamers, Tommy en Rowan, Nazmiye Oral, Dante Kedde, Massood Eslami, Natasha van Weezel, Lola Fioole en Inez Valize. 

Zij namen plaats in de taxi’s en hielden toezicht over het vuur van de vrijheid. Om 13.00 werd het vuur op alle plekken tegelijk ontstoken. Taxi Kleijer stelt trots en dankbaar te zijn dat zij deze kleine, maar essentiële bijdrage aan Bevrijdingsdag hebben mogen leveren.

Foto: ANP / Caspar Huurdeman

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.