Geld. Foto: iStock / darkojow

Kabinet wil per oktober coronasteun stopzetten

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Nu steeds meer mensen zijn gevaccineerd en het virus uit lijkt te doven in Nederland, wil het kabinet een einde maken aan de coronasteun. Als het virus niet opnieuw oplaait, zal dit per oktober gebeuren.

Het kabinet heeft eind mei besloten om de steunpakketten zoals loonsteun (NOW) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) te verlengen tot eind september. Nu is bekendgemaakt dat de hoogte van de loonsubsidie die bedrijven kunnen krijgen vanaf het derde kwartaal van dit jaar wordt verlaagd, aldus RTL Nieuws.

Bedrijven die nog last hebben van de coronacrisis kunnen dan nog maximaal 80 procent van het omzetverlies opgeven. Ondernemingen die de steun eigenlijk niet nodig hebben, worden door het kabinet nadrukkelijk verzocht om de steun niet aan te vragen.

Als de coronabesmettingen blijven afnemen, zal naast de huidige versoepelingen ook de anderhalvemeter-regel  afgeschaft worden. Dit is het moment dat de coronasteun verder zal worden afgebouwd. Vanaf het vierde kwartaal zal er vervolgens echt een streep gaan door de coronapakketten.

Aanpak van opgebouwde schulden

Het kabinet zal wel kijken of er nog andere vormen van steun nodig zijn om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Er kan hierbij gedacht worden aan de aanpak van schulden die bedrijven hebben opgebouwd tijdens de crisis. Mocht het coronavirus toch weer een grotere opleving maken, dan zal het kabinet opnieuw bekijken of, en wat voor steun er nodig is.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Kabinet wil per oktober coronasteun stopzetten | TaxiPro
Geld. Foto: iStock / darkojow

Kabinet wil per oktober coronasteun stopzetten

Foto ter illustratie. Foto: iStock / darkojow

Nu steeds meer mensen zijn gevaccineerd en het virus uit lijkt te doven in Nederland, wil het kabinet een einde maken aan de coronasteun. Als het virus niet opnieuw oplaait, zal dit per oktober gebeuren.

Het kabinet heeft eind mei besloten om de steunpakketten zoals loonsteun (NOW) en de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) te verlengen tot eind september. Nu is bekendgemaakt dat de hoogte van de loonsubsidie die bedrijven kunnen krijgen vanaf het derde kwartaal van dit jaar wordt verlaagd, aldus RTL Nieuws.

Bedrijven die nog last hebben van de coronacrisis kunnen dan nog maximaal 80 procent van het omzetverlies opgeven. Ondernemingen die de steun eigenlijk niet nodig hebben, worden door het kabinet nadrukkelijk verzocht om de steun niet aan te vragen.

Als de coronabesmettingen blijven afnemen, zal naast de huidige versoepelingen ook de anderhalvemeter-regel  afgeschaft worden. Dit is het moment dat de coronasteun verder zal worden afgebouwd. Vanaf het vierde kwartaal zal er vervolgens echt een streep gaan door de coronapakketten.

Aanpak van opgebouwde schulden

Het kabinet zal wel kijken of er nog andere vormen van steun nodig zijn om de gevolgen van de coronacrisis op te vangen. Er kan hierbij gedacht worden aan de aanpak van schulden die bedrijven hebben opgebouwd tijdens de crisis. Mocht het coronavirus toch weer een grotere opleving maken, dan zal het kabinet opnieuw bekijken of, en wat voor steun er nodig is.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.