Geld. Foto: iStock / darkojow

Coronasteun hielp taxibedrijven om te overleven

Foto ter illustratie.Foto: iStock / darkojow

De verschillende vormen van coronasteun hebben veel taxibedrijven geholpen om het hoofd boven water te houden. Dan gaat het bijvoorbeeld om de algemene NOW, maar ook om de continuïteitsbijdrage voor het zorgvervoer. Dat zegt Patrick Mommers, jurist bij KNV, in de nieuwste uitzending van TaxiPro TV.

Mommers was een jaar geleden eveneens te gast, toen om te vertellen over de diverse regelingen die er op dat moment voor taxibedrijven waren. Maar hij legde ook uit in welke mate de sector door de coronacrisis werd geraakt en hoe hard ze de aanvullende steun nodig hadden om het weggevallen werk voor een groot deel te vergoeden. Intussen is de markt voor een groot deel hersteld. Een uitgelezen moment dus om Patrick Mommers de taxibranche te laten bijpraten. Bekijk hier de nieuwste uitzending van TaxiPro TV.

Update arbeidsrecht op Taxi Expo ’21

De sector bijpraten zal Mommers ook doen op 16 september, tijdens Taxi Expo ’21 in Expo Houten. Hij is een vaste waarde in het programma met zijn workshop, waarin hij een update over rechten en plichten van werkgevers en werknemers in de taxisector geeft. Deelname aan de beurs en workshops is voor de meeste mensen gratis.

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.