Daklicht taxibus

Chauffeur geëxplodeerde taxi Liverpool heeft bloedbad voorkomen

De Britse chauffeur van de taxi die zondagochtend is geëxplodeerd in Liverpool, heeft een mogelijk bloedbad kunnen voorkomen. Hij vond de passagier verdacht en sloot hem op in zijn voertuig. Kort daarna liet de inzittende een explosief ontploffen. De politie heeft de explosie aangemerkt als terroristisch incident. 

De taxichauffeur had de deuren vergrendeld en zat op dat moment zelf ook nog in de auto, meldt RTL Nieuws. Een aantal seconden na de explosie wist hij op eigen kracht het voertuig te verlaten. Hij raakte lichtgewond, maar de dader kwam wel om het leven.

Britse media melden dat het ging om een 32-jarige Syrische azielzoeker. Het explosief dat hij bij zich had, was vermoedelijk door hemzelf in elkaar gezet. De vier mannen die eerder waren aangehouden in verband met de aanslag zijn na ondervraging weer vrijgelaten.

Verschrikkelijke ramp in het ziekenhuis

Het voorval vond plaats voor de ingang van het Women’s Hospital. Burgemeester Joanne Anderson van Liverpool looft de chauffeur voor zijn ‘heldhaftige inspanningen’. In een radioprogramma van BBC stelt Anderson dat de chauffeur iets heeft kunnen voorkomen dat een absoluut verschrikkelijke ramp in het ziekenhuis had kunnen zijn.

Lees ook:

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.