Taxichauffeur met mondkapje. Foto: IRU

Mondkapjesplicht taxi en touringcar mogelijk 23 maart afgeschaft

Taxichauffeur met mondkapje. Foto: IRU, foto bij nieuwsbericht

Er komt naar verwachting nog deze maand een einde aan de mondkapjesplicht in de taxi en touringcar. Hoewel het aantal besmettingen oploopt, wil het kabinet op 23 maart alle coronamaatregelen afschaffen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS. 

Het afschaffen van de maatregelen betekent dat ook het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer, de taxi en in de touringcar niet langer verplicht is. In het vliegtuig moet het mondkapje nog wel op, omdat hierbij Europese regels gelden. Het advies om deels thuis te werken zou naar verluidt zelfs al dinsdag worden ingetrokken. De basisregels, zoals handen wassen en hoesten in de elleboog, blijven nog wel van kracht.

Geen persconferentie

Voordat er definitief afscheid wordt genomen van de maatregelen, moet het OMT nog wel een advies geven. Het team komt vandaag bij elkaar en dinsdag wordt er een besluit genomen over de maatregelen. De NOS meldt dat er dinsdag geen aparte persconferentie zal plaatsvinden, maar dat minister Kuipers van Volksgezondheid het besluit kort zal toelichten na het kabinetsberaad.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Mondkapjesplicht taxi en touringcar mogelijk 23 maart afgeschaft | TaxiPro
Taxichauffeur met mondkapje. Foto: IRU

Mondkapjesplicht taxi en touringcar mogelijk 23 maart afgeschaft

Taxichauffeur met mondkapje. Foto: IRU, foto bij nieuwsbericht

Er komt naar verwachting nog deze maand een einde aan de mondkapjesplicht in de taxi en touringcar. Hoewel het aantal besmettingen oploopt, wil het kabinet op 23 maart alle coronamaatregelen afschaffen. Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van de NOS. 

Het afschaffen van de maatregelen betekent dat ook het dragen van een mondkapje in het openbaar vervoer, de taxi en in de touringcar niet langer verplicht is. In het vliegtuig moet het mondkapje nog wel op, omdat hierbij Europese regels gelden. Het advies om deels thuis te werken zou naar verluidt zelfs al dinsdag worden ingetrokken. De basisregels, zoals handen wassen en hoesten in de elleboog, blijven nog wel van kracht.

Geen persconferentie

Voordat er definitief afscheid wordt genomen van de maatregelen, moet het OMT nog wel een advies geven. Het team komt vandaag bij elkaar en dinsdag wordt er een besluit genomen over de maatregelen. De NOS meldt dat er dinsdag geen aparte persconferentie zal plaatsvinden, maar dat minister Kuipers van Volksgezondheid het besluit kort zal toelichten na het kabinetsberaad.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.