ABC Rotterdam. Foto: ABC

ABC nieuwe aanbieder Rotterdams taxikeurmerk

Foto: ABC via Yvonne Botterhuis

Om in Rotterdam op taxistandplaatsen te mogen werken, moeten chauffeurs aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) en een RTX-keurmerk behalen. Hun cursussen en examens voor dit keurmerk doen de taxichauffeurs voortaan bij ABC Taxikeurmerk Advies & Training. De opleider neemt het stokje over van de Stichting Kwaliteitsverbetering Rotterdamse Taxi (SKRT).

SKRT was sinds de oprichting van het Rotterdamse taxikeurmerk in 2010 verantwoordelijk voor de opleiding en examinering van chauffeurs die aan wilden sluiten bij een TTO in Rotterdam. Zonder het keurmerk is het voor chauffeurs niet toegestaan om gebruik te maken van de taxistandplaatsen in de stad. SKRT is kortgeleden gestopt als aanbieder van het keurmerk en dus zocht de gemeente Rotterdam een nieuwe partner.

Die rol is uiteindelijk toegewezen aan ABC Taxikeurmerk Advies & Training, zo kondigde eigenaresse Yvonne Botterhuis onlangs aan in TaxiPro TV. “We zijn de cursus gaan maken over Rotterdam, want de chauffeurs moeten hier alles over weten”, aldus Botterhuis, die zelf uit Rotterdam afkomstig is. “De opleiding wordt binnenkort al aan de chauffeurs aangeboden omdat zij flink aan de bak moeten om alle wegen, hotels en bezienswaardigheden te kennen en er sprake is van een in te halen achterstand.”

Veiligheid, weerbaarheid en integriteit

Een andere eis van de gemeente was dat er een nieuwe cursus veiligheid, weerbaarheid en integriteit gemaakt zou worden voor de chauffeurs. ABC heeft een e-learning ontwikkeld over dit thema. Het gaat hierbij onder andere over de-escalerend handelen en over mensen vervoeren tegen een eerlijke prijs. “Bij sommige platforms zie je dat ze de prijzen verdriedubbelen en dan voel je je als passagier flink gefopt. Dit heeft met integriteit te maken en hier vertellen we over tijdens de e-learning”, aldus Botterhuis.

Het grootste verschil met de opleiding zoals die eerder werd aangeboden door SKRT en de opleiding van ABC is volgens Botterhuis dat er niet meer enkel met een boek gewerkt wordt waar chauffeurs uit leren. Chauffeurs die zich nu bij een TTO aansluiten volgen de e-learnings en krijgen extra informatie over Rotterdam, iets wat Botterhuis erg belangrijk vindt. “Je bent als chauffeur een ambassadeur van de stad”, vindt zij. Na het opleidingsgedeelte moeten de chauffeurs ook bij ABC hun examen afleggen. “Dan wordt duidelijk of ze hetgeen dat ze geleerd hebben ook in de praktijk kunnen toepassen.”

Lees ook het andere nieuws op TaxiPro:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

ABC nieuwe aanbieder Rotterdams taxikeurmerk | TaxiPro
ABC Rotterdam. Foto: ABC

ABC nieuwe aanbieder Rotterdams taxikeurmerk

Foto: ABC via Yvonne Botterhuis

Om in Rotterdam op taxistandplaatsen te mogen werken, moeten chauffeurs aangesloten zijn bij een Toegelaten Taxi Organisatie (TTO) en een RTX-keurmerk behalen. Hun cursussen en examens voor dit keurmerk doen de taxichauffeurs voortaan bij ABC Taxikeurmerk Advies & Training. De opleider neemt het stokje over van de Stichting Kwaliteitsverbetering Rotterdamse Taxi (SKRT).

SKRT was sinds de oprichting van het Rotterdamse taxikeurmerk in 2010 verantwoordelijk voor de opleiding en examinering van chauffeurs die aan wilden sluiten bij een TTO in Rotterdam. Zonder het keurmerk is het voor chauffeurs niet toegestaan om gebruik te maken van de taxistandplaatsen in de stad. SKRT is kortgeleden gestopt als aanbieder van het keurmerk en dus zocht de gemeente Rotterdam een nieuwe partner.

Die rol is uiteindelijk toegewezen aan ABC Taxikeurmerk Advies & Training, zo kondigde eigenaresse Yvonne Botterhuis onlangs aan in TaxiPro TV. “We zijn de cursus gaan maken over Rotterdam, want de chauffeurs moeten hier alles over weten”, aldus Botterhuis, die zelf uit Rotterdam afkomstig is. “De opleiding wordt binnenkort al aan de chauffeurs aangeboden omdat zij flink aan de bak moeten om alle wegen, hotels en bezienswaardigheden te kennen en er sprake is van een in te halen achterstand.”

Veiligheid, weerbaarheid en integriteit

Een andere eis van de gemeente was dat er een nieuwe cursus veiligheid, weerbaarheid en integriteit gemaakt zou worden voor de chauffeurs. ABC heeft een e-learning ontwikkeld over dit thema. Het gaat hierbij onder andere over de-escalerend handelen en over mensen vervoeren tegen een eerlijke prijs. “Bij sommige platforms zie je dat ze de prijzen verdriedubbelen en dan voel je je als passagier flink gefopt. Dit heeft met integriteit te maken en hier vertellen we over tijdens de e-learning”, aldus Botterhuis.

Het grootste verschil met de opleiding zoals die eerder werd aangeboden door SKRT en de opleiding van ABC is volgens Botterhuis dat er niet meer enkel met een boek gewerkt wordt waar chauffeurs uit leren. Chauffeurs die zich nu bij een TTO aansluiten volgen de e-learnings en krijgen extra informatie over Rotterdam, iets wat Botterhuis erg belangrijk vindt. “Je bent als chauffeur een ambassadeur van de stad”, vindt zij. Na het opleidingsgedeelte moeten de chauffeurs ook bij ABC hun examen afleggen. “Dan wordt duidelijk of ze hetgeen dat ze geleerd hebben ook in de praktijk kunnen toepassen.”

Lees ook het andere nieuws op TaxiPro:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.