Ambutax versterkt regionale positie door overname Willems Business Cars

(v.l.n.r.): Geert-Jan Willems, Sjors van de Veerdonk en Rob Willems

Vervoersbedrijf Ambutax uit Veghel neemt branchegenoot Willems Business Cars uit Hoogeloon over per 1 juli. Daarmee wil Ambutax zijn positie in de regio rondom Eindhoven, Den Bosch en Veghel versterken. Eerder deze week tekenden de directies van de Brabantse familiebedrijven de overname-overeenkomst.

De beide bedrijven passen goed bij elkaar. “Bij Ambutax draait het om betrouwbaarheid, flexibiliteit en veiligheid. Willems deelt die normen en waarden en daarom denk ik dat hun dienstverlening naadloos op die van ons aansluit”, stelt Sjors van de Veerdonk, directeur van Ambutax. “We verbreden onze horizon met een sterke partner.” De broers Rob en Geert-Jan Willems beamen dat. “We laten ons bedrijf in goede handen achter.”

Onderdeel meerjarenplan

Van de Veerdonk nam Ambutax een jaar geleden over van zijn ouders. Zelf werkt hij er al sinds 2011. De overname van Willems was al onderdeel van het meerjarenplan dat hij maakte toen hij het stokje overnam, alleen was de bedoeling om dat pas na vijf of zes jaar te doen. Toen Willems zelf bij Ambutax aanklopte, wilde Van de Veerdonk graag met het bedrijf in gesprek, ook al gebeurde dat midden in de coronacrisis.

Rob en Geert-Jan Willems namen de leiding van hun familietaxibedrijf in 1993 over. In de loop der tijd is het bedrijf zich steeds meer gaan toeleggen op zakelijk vervoer en heeft afscheid genomen van onder meer rolstoelvervoer, wat Willems eerst ook deed. Bij het bedrijf werken zo’n 25 medewerkers en die kunnen allemaal aan de slag bij Ambutax.

Mogelijk nieuwe naam

Na de overname blijven de standplaatsen voorlopig hetzelfde, hoewel de aansturing van de chauffeurs en de klantenservice vanuit Veghel gaat gebeuren. De bedoeling is dat beide bedrijven uiteindelijk volledig samengaan, mogelijk onder een andere – wat meer internationale – naam. Dat moet uiterlijk eind 2023 of begin 2024 gerealiseerd zijn. De gebroeders Willems blijven voorlopig betrokken om de overname soepel te laten verlopen.

Ambutax is in 1962 opgericht, zij het toen nog niet onder die naam. In de loop der tijd is de focus net als bij Willems verlegd naar zakelijk vervoer voor bedrijven. Daarnaast verzorgt Ambutax particulier vervoer en medisch transport voor onder meer huisartsen en laboratoria. De vervoerder heeft evenals Willems zo’n 25 medewerkers. Er zijn op dit moment geen bezettingsproblemen, laat Van de Veerdonk weten. Beide bedrijven hebben veel werknemers die er al lange tijd in dienst zijn.

Auteur: Yvonne Ton

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.