Didi

Ruim 1 miljard euro boete voor taxi-app Didi

De Chinese autoriteiten hebben de taxidienst Didi Global een boete van omgerekend zo’n 1,2 miljard euro opgelegd. De boete volgt op een onderzoek naar het datagebruik van het bedrijf.

De Chinese evenknie van Uber zou onder meer illegaal persoonsgegevens van gebruikers hebben verzameld en concurrentieregels hebben geschonden. Het onderzoek naar die praktijken duurde meer dan een jaar.

De aanpak van Didi door China maakt deel uit van een bredere campagne van de regering om de machtige technologiesector in het land aan banden te leggen. Zo kreeg eerder onder meer webwinkel Alibaba een hoge boete vanwege machtsmisbruik. De autoriteiten legden ook boetes van 1 miljoen yuan (150.000 euro) per stuk op aan Didi’s voorzitter Cheng Wei en president Jean Liu.

Wel / niet naar Amerikaanse beurs

Didi kwam onder vuur te liggen van de Chinese autoriteiten doordat het bedrijf in juni 2021 tegen de wens van Beijing in toch besloot naar de Amerikaanse beurs te gaan. Onder druk van de Chinese regering heeft Didi al besloten zijn beursnotering in New York te beëindigen en werkt het aan een beursgang in Hongkong.

Bron: ANP

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is redacteur bij ProMedia, de uitgeverij van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.