Uber Green
Duurzaamheid

Uber gaat elektrisch, verbrandingsmotor bij grofvuil

Uber zet in op elektrische voertuigen. Foto: Uber

Uber heeft de ambitie om in 2030 te beschikken over een volledig elektrisch wagenpark. Om dat doel te bereiken heeft het taxiplatform de Comfort Electric-optie in het leven geroepen. Sinds donderdag is deze optie uitgebreid naar nog eens vijftien Amerikaanse steden. 

Met het Comfort Electric-programma biedt Uber de reizigers de optie om te worden vervoerd door een elektrisch voertuig. Nu het taxiplatform deze optie heeft uitgerold over nog eens vijftien steden, komt het totale aantal op 25 steden en staten in Noord-Amerika te liggen.

Volgens Uber-directeur Dara Khosrowshahi is dat echter nog lang niet genoeg. Volgens hem moet Uber in 2030 over een volledig elektrisch wagenpark beschikken. Taxichauffeurs die tegen die tijd nog steeds een auto hebben die rijdt op fossiele brandstof, mogen dan niet meer voor Uber rijden. “We hebben een doel om volledig elektrisch te zijn in de VS, Canada en Europa”, liet Khosrowshahi in het CBS Morning-programma weten.

Kosten

Hoewel Uber zegt haar chauffeurs zoveel mogelijk te stimuleren om elektrisch te rijden, kost dat veel geld. Elektrische voertuigen kosten gemiddeld 60.000 dollar, omgerekend zo’n 61.000 euro. Het taxiplatform is daarom van plan om 800 miljoen dollar uit te trekken, om chauffeurs te compenseren. Daarnaast betaalt het Amerikaanse bedrijf een extra dollar voor elke rit die gemaakt wordt met een elektrische auto en biedt het kortingen aan op opladen.

Daarnaast is het Comfort Electric-programma niet de goedkoopste optie die Uber momenteel aanbiedt. Toch denkt Khosrowshahi dat deze optie snel goedkoper zal worden. “Hoe meer elektrische auto’s we in een bepaalde markt hebben, hoe meer de wachttijd daalt en ook de prijzen kunnen dalen”, aldus de Uber-directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Uber gaat elektrisch, verbrandingsmotor bij grofvuil | TaxiPro
Uber Green
Duurzaamheid

Uber gaat elektrisch, verbrandingsmotor bij grofvuil

Uber zet in op elektrische voertuigen. Foto: Uber

Uber heeft de ambitie om in 2030 te beschikken over een volledig elektrisch wagenpark. Om dat doel te bereiken heeft het taxiplatform de Comfort Electric-optie in het leven geroepen. Sinds donderdag is deze optie uitgebreid naar nog eens vijftien Amerikaanse steden. 

Met het Comfort Electric-programma biedt Uber de reizigers de optie om te worden vervoerd door een elektrisch voertuig. Nu het taxiplatform deze optie heeft uitgerold over nog eens vijftien steden, komt het totale aantal op 25 steden en staten in Noord-Amerika te liggen.

Volgens Uber-directeur Dara Khosrowshahi is dat echter nog lang niet genoeg. Volgens hem moet Uber in 2030 over een volledig elektrisch wagenpark beschikken. Taxichauffeurs die tegen die tijd nog steeds een auto hebben die rijdt op fossiele brandstof, mogen dan niet meer voor Uber rijden. “We hebben een doel om volledig elektrisch te zijn in de VS, Canada en Europa”, liet Khosrowshahi in het CBS Morning-programma weten.

Kosten

Hoewel Uber zegt haar chauffeurs zoveel mogelijk te stimuleren om elektrisch te rijden, kost dat veel geld. Elektrische voertuigen kosten gemiddeld 60.000 dollar, omgerekend zo’n 61.000 euro. Het taxiplatform is daarom van plan om 800 miljoen dollar uit te trekken, om chauffeurs te compenseren. Daarnaast betaalt het Amerikaanse bedrijf een extra dollar voor elke rit die gemaakt wordt met een elektrische auto en biedt het kortingen aan op opladen.

Daarnaast is het Comfort Electric-programma niet de goedkoopste optie die Uber momenteel aanbiedt. Toch denkt Khosrowshahi dat deze optie snel goedkoper zal worden. “Hoe meer elektrische auto’s we in een bepaalde markt hebben, hoe meer de wachttijd daalt en ook de prijzen kunnen dalen”, aldus de Uber-directeur.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.