Elektrisch laden. Foto: ProMedia (VK)
Elektrisch vervoer

Uber en Wallbox breiden samenwerking uit

Elektrisch laden. Foto ter illustratie. Foto: ProMedia (VK)

Wallbox, een wereldwijd technologiebedrijf gespecialiseerd in laders voor elektrische voertuigen (EV), en taxiplatform Uber breiden hun samenwerking uit. Uber-chauffeurs kunnen vanaf deze week in zeven Europese landen, waaronder Nederland, EV-opladers voor thuisgebruik kopen met korting. Uber hoopt dat deze samenwerking gaat bijdragen aan de doelstelling om in 2030 een emissievrij platform in Europa te zijn.

Het partnerschap tussen beide bedrijven, dat actief zal zijn in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Spanje, Frankrijk, Portugal en België, bouwt volgens Wallbox voort op het partnerschap dat het technologiebedrijf in 2021 al met Uber sloot in de Verenigde Staten en Canada.

Barrière

Toegang tot opladen, zowel thuis als op straat, blijft volgens beide bedrijven een belangrijke barrière voor chauffeurs om definitief de overstap te maken naar een elektrische auto. Als onderdeel van de samenwerking kunnen chauffeurs op het Uber-platform vanaf deze week, tegen een gereduceerd tarief, een thuislader plus installatie van Wallbox kopen.

Masud Rabbani, Chief Business Officer van Wallbox, is blij met de uitbreiding. “Bij Wallbox willen we de overgang naar elektrisch vervoer zo soepel en eenvoudig mogelijk maken voor chauffeurs. We geloven dat onze producten dat aan Uber-chauffeurs in heel Europa kunnen bieden. We kijken uit naar de ontwikkeling van deze samenwerking in de komende jaren.”

Sleutel tot succes

Ook Uber is enthousiast over de geïntensiveerde samenwerking. “We willen het schoonste mobiliteitsplatform ter wereld zijn en tegen 2030 een 100 procent elektrisch platform in heel Europa worden”, zegt Chris Hook, hoofd Global Sustainability Strategy bij Uber, over deze ambitie. “Partnerschappen met private en publieke belanghebbenden zullen de sleutel zijn tot dit succes.”

“Chauffeurs vertellen ons consequent dat het gebrek aan gemakkelijk toegankelijke oplaadpunten een belangrijk punt van zorg is”, zo verduidelijkt Hook verder. “Door onze samenwerking met Wallbox in Europa uit te breiden, hopen we dat dit zal helpen deze belangrijke barrière weg te nemen en ervoor te zorgen dat bestuurders de overstap zo naadloos en zo snel mogelijk kunnen maken.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Bron: Wallbox

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Uber en Wallbox breiden samenwerking uit”

Stef Bouwhuis|10.11.22|13:28

Het gekke is dat Gemeenten deze deals niet afsluiten in samenspraak met de veelal kleine beroeps taxibedrijven.

Een ‘kneus’ als Uber, die het beroep van de professionele taxichauffeur heeft aangetast door het werken via Uber als bijverdienste aan te merken en amateurs toegang te geven tot dit werk, heeft het nu beter geregeld.

Als Gemeentes vooruitgang wensen, dan kunnen zij behalve zich op te stellen als bestraffende controleurs misschien beter hun best te doen voor ‘hun’ taxi chauffeurs.