Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar
Rechtspraak

Nederlander vervoert drugs voor taxichauffeur: 10 maanden cel

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een Nederlandse drugsrunner heeft in België een celstraf van tien maanden gekregen, nadat hij op de parking van de Carrefour in Bilzen werd betrapt op het verkopen van drugs. Dat meldt Het Nieuwsblad. Volgens de Belgische krant werkte de 40-jarige Nederlander in opdracht van een taxichauffeur. 

Op 20 mei 2022 werd de Nederlander door de politie gecontroleerd op de parking van de Carrefour in Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht). Tijdens deze controle vond de Belgische politie in de handtas van de Nederlander onder meer een aantal gram bruine heroïne, cocaïne en 252 euro cash geld.

Gezwicht

De 40-jarige man werd door de politie meegenomen voor verhoor. Tijdens dat verhoor verklaarde hij dat hij door een plaatselijke taxichauffeur is gevraagd om drugs te vervoeren en in Bilzen te verkopen aan een afnemer. Hoewel de man in eerste instantie weigerde de klus uit te voeren, zwichtte hij naar eigen zeggen vanwege financiële problemen en bedreigingen door de taxichauffeur. De 40-jarige Maastrichtenaar kreeg uiteindelijk een celstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro opgelegd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Nederlander vervoert drugs voor taxichauffeur: 10 maanden cel | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Alexstar
Rechtspraak

Nederlander vervoert drugs voor taxichauffeur: 10 maanden cel

Rechter doet uitspraak. Foto ter illustratie. Foto: iStock / Alexstar

Een Nederlandse drugsrunner heeft in België een celstraf van tien maanden gekregen, nadat hij op de parking van de Carrefour in Bilzen werd betrapt op het verkopen van drugs. Dat meldt Het Nieuwsblad. Volgens de Belgische krant werkte de 40-jarige Nederlander in opdracht van een taxichauffeur. 

Op 20 mei 2022 werd de Nederlander door de politie gecontroleerd op de parking van de Carrefour in Bilzen (tussen Hasselt en Maastricht). Tijdens deze controle vond de Belgische politie in de handtas van de Nederlander onder meer een aantal gram bruine heroïne, cocaïne en 252 euro cash geld.

Gezwicht

De 40-jarige man werd door de politie meegenomen voor verhoor. Tijdens dat verhoor verklaarde hij dat hij door een plaatselijke taxichauffeur is gevraagd om drugs te vervoeren en in Bilzen te verkopen aan een afnemer. Hoewel de man in eerste instantie weigerde de klus uit te voeren, zwichtte hij naar eigen zeggen vanwege financiële problemen en bedreigingen door de taxichauffeur. De 40-jarige Maastrichtenaar kreeg uiteindelijk een celstraf van tien maanden en een geldboete van 8.000 euro opgelegd.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.