Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Werknemer vroeg faillissement touringcarbedrijf Gelderesch aan

Foto ter illustratie. Foto: iStock/Wavebreakmedia

Het faillissement van touringcarvervoerder Gelderesch Reizen werd aangevraagd door een werknemer die nog geld tegoed had van het bedrijf. De onderneming had structurele problemen op geldgebied.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Eef Steentjes van Juust Advocaten. Op het moment van het bankroet had het bedrijf uit Groenlo 32 personeelsleden, maar dan gaat het wel met name om oproepkrachten. De groep van chauffeurs met een vast contract bestond uit vijf personen.

Zoals gebruikelijk bij een faillissement heeft de curator aan de bestuurders van het bedrijf gevraagd wat hun kijk op de gang van zaken is. “De liquiditeitsproblemen bij Gelderesch waren structureel van aard en komen volgens de bestuurders voort uit diverse negatieve ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zo hebben verplichte openbare aanbestedingen voor schoolvervoer, de afname van meerdaagse busreizen naar Europese bestemmingen en de afname van taxi- en discovervoer volgens de bestuurders geleid tot een aanzienlijke omzetdaling.” Steentjes zal de oorzaken nog nader onderzoeken.

Online veiling

Uit het verslag blijkt verder dat de huisbank de belangrijkste schuldeiser is. Daarmee is dan ook afgesproken dat de aanwezige vervoermiddelen en de beperkte bedrijfsinventaris online worden geveild. Tot begin december kan er in elk geval nog geboden worden op een touringcar uit 2002 en een skikoffer. Tot en met eind oktober zijn de ritten die waren ingepland nog uitgevoerd en zijn chauffeurs ook ingezet bij een Duitse zusteronderneming van Gelderesch. Ten tijde van het faillissement was een doorstart al onwaarschijnlijk en het verslag van de curator bevat geen signalen dat hier iets in is veranderd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Werknemer vroeg faillissement touringcarbedrijf Gelderesch aan”

Peter Ressing|28.11.19|09:52

Wat is de meerwaarde dat hier heel groot boven staat dat het faillissement is aan gevraagd door een werknemer?
Dat ze failliet zijn gegaan is al erg genoeg, ik zou zo terug gaan naar dit fantastische bedrijf.

Werknemer vroeg faillissement touringcarbedrijf Gelderesch aan | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

Werknemer vroeg faillissement touringcarbedrijf Gelderesch aan

Foto ter illustratie. Foto: iStock/Wavebreakmedia

Het faillissement van touringcarvervoerder Gelderesch Reizen werd aangevraagd door een werknemer die nog geld tegoed had van het bedrijf. De onderneming had structurele problemen op geldgebied.

Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Eef Steentjes van Juust Advocaten. Op het moment van het bankroet had het bedrijf uit Groenlo 32 personeelsleden, maar dan gaat het wel met name om oproepkrachten. De groep van chauffeurs met een vast contract bestond uit vijf personen.

Zoals gebruikelijk bij een faillissement heeft de curator aan de bestuurders van het bedrijf gevraagd wat hun kijk op de gang van zaken is. “De liquiditeitsproblemen bij Gelderesch waren structureel van aard en komen volgens de bestuurders voort uit diverse negatieve ontwikkelingen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden. Zo hebben verplichte openbare aanbestedingen voor schoolvervoer, de afname van meerdaagse busreizen naar Europese bestemmingen en de afname van taxi- en discovervoer volgens de bestuurders geleid tot een aanzienlijke omzetdaling.” Steentjes zal de oorzaken nog nader onderzoeken.

Online veiling

Uit het verslag blijkt verder dat de huisbank de belangrijkste schuldeiser is. Daarmee is dan ook afgesproken dat de aanwezige vervoermiddelen en de beperkte bedrijfsinventaris online worden geveild. Tot begin december kan er in elk geval nog geboden worden op een touringcar uit 2002 en een skikoffer. Tot en met eind oktober zijn de ritten die waren ingepland nog uitgevoerd en zijn chauffeurs ook ingezet bij een Duitse zusteronderneming van Gelderesch. Ten tijde van het faillissement was een doorstart al onwaarschijnlijk en het verslag van de curator bevat geen signalen dat hier iets in is veranderd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Werknemer vroeg faillissement touringcarbedrijf Gelderesch aan”

Peter Ressing|28.11.19|09:52

Wat is de meerwaarde dat hier heel groot boven staat dat het faillissement is aan gevraagd door een werknemer?
Dat ze failliet zijn gegaan is al erg genoeg, ik zou zo terug gaan naar dit fantastische bedrijf.