Havi

Moederbedrijf touringcarbedrijf Havi failliet

Het moederbedrijf van het Twentse touringcarbedrijf Havi Travel is failliet verklaard. De curator onderzoekt op dit moment of de circa dertig busreizen die voor de kerstperiode zijn geboekt nog kunnen doorgaan.

Het faillissement betreft Havi Beheer. Of dit ook betekent dat voor dochterbedrijf Havi Travel een bankroet dreigt, is volgens de curator nog niet te zeggen. Voor busreizen levert het faillissement wel direct problemen op, omdat de bussen waarmee wordt gereden door het moederbedrijf worden geleverd.

Havi Travel verzorgt busreizen onder de vlag van Oad en Peter Langhout. Voor die eerste reisorganisatie is volgens de curator een oplossing gevonden voor de geboekte reizen. Voor de Peter Langhout-reizen is dat nog onduidelijk.

Eén van de grootste touringcarbedrijven

Bij Havi Travel werken in totaal 172 mensen, van wie er vijftig onder de moedervennootschap vallen. Voor hen wordt ontslag aangevraagd. Het is naar eigen zeggen één van de grootste touringcarbedrijven van Nederland. Het bedrijf nam in 2016 Peter Langhout over. Reisorganisator Oad begon vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst met Havi.

Bron: ANP

Lees ook: Touringcarbedrijven Havi en Oad fuseren

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij ProMedia. Binnen dat team is hij de vaste redacteur van Infrasite.nl.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.