FlixBus
Cijfers

Flix beleeft met ruim 50% groei beste eerste halfjaar ooit

Flix kende het eerste halfjaar een groei van maar liefst 53 procent. Foto: Shutterstock/DZeta

Flix beleeft met ruim 50 procent groei het beste eerste half jaar ooit in haar bestaan. Van januari tot eind juni vervoerde het vervoersbedrijf meer dan 36 miljoen passagiers, wat neerkomt op een stijging van 53 procent ten opzichte van 2022. 

De totale omzet van de Flix-groep in de eerste helft van 2023 bedraagt 860 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging van maar liefst 54 procent ten opzichte van vorig jaar. “We waren tijdens het eerste halfjaar in staat om ons aanbod in veel markten uit te breiden”, zegt directeur en medeoprichter André Schwämmlein over de cijfers. “Verder liggen we in alle segmenten op koers.”

In Europa vervoerde Flix in totaal zo’n 24 miljoen passagiers. In Noord-Amerika, waar ook Canada en Mexico onder vallen, maakte 5 miljoen passagiers van de diensten van Flix. De inkomsten stegen daar met 19 procent tot een totaal van 279 miljoen euro.

Chili

Flix lanceerde onder andere zijn eerste lijnen naar Finland en Griekenland en breidde zijn netwerk in Brazilië verder uit. Daardoor is het vervoersbedrijf momenteel actief in 41 verschillende landen. Voor het einde van dit jaar doen de groene langeafstandsbussen zelfs hun intrede in Chili. Flix verwacht voor dit boekjaar een groei van ruim 25 procent van de totale omzet.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Flix beleeft met ruim 50% groei beste eerste halfjaar ooit | TaxiPro
FlixBus
Cijfers

Flix beleeft met ruim 50% groei beste eerste halfjaar ooit

Flix kende het eerste halfjaar een groei van maar liefst 53 procent. Foto: Shutterstock/DZeta

Flix beleeft met ruim 50 procent groei het beste eerste half jaar ooit in haar bestaan. Van januari tot eind juni vervoerde het vervoersbedrijf meer dan 36 miljoen passagiers, wat neerkomt op een stijging van 53 procent ten opzichte van 2022. 

De totale omzet van de Flix-groep in de eerste helft van 2023 bedraagt 860 miljoen euro. Dat komt neer op een stijging van maar liefst 54 procent ten opzichte van vorig jaar. “We waren tijdens het eerste halfjaar in staat om ons aanbod in veel markten uit te breiden”, zegt directeur en medeoprichter André Schwämmlein over de cijfers. “Verder liggen we in alle segmenten op koers.”

In Europa vervoerde Flix in totaal zo’n 24 miljoen passagiers. In Noord-Amerika, waar ook Canada en Mexico onder vallen, maakte 5 miljoen passagiers van de diensten van Flix. De inkomsten stegen daar met 19 procent tot een totaal van 279 miljoen euro.

Chili

Flix lanceerde onder andere zijn eerste lijnen naar Finland en Griekenland en breidde zijn netwerk in Brazilië verder uit. Daardoor is het vervoersbedrijf momenteel actief in 41 verschillende landen. Voor het einde van dit jaar doen de groene langeafstandsbussen zelfs hun intrede in Chili. Flix verwacht voor dit boekjaar een groei van ruim 25 procent van de totale omzet.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.