FlixBus
200 bussen

FlixBus verwacht sterkste vakantieperiode ooit

FlixBus. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Bjoern Wylezich

FlixBus maakt zich op voor een druk wintervakantieseizoen in België en Nederland. Dat blijkt uit het aantal reserveringen dat het Duitse busbedrijf tot dusver heeft binnengekregen. Het aantal bussen op de weg in de Benelux neemt deze maand, tot het einde van de wintervakantie, met maar liefst 15 procent toe. 

Doordat het aantal bussen op de weg met 15 procent is toegenomen, verwacht Flixbus te kunnen voldoen aan de groeiende vervoersvraag. Zo is het netwerk in de Benelux met 20 procent uitgebreid. Ook de frequentie op de drukste segmenten wordt deze maand verhoogd. In totaal zullen er bijna tweehonderd bussen rondrijden in Nederland en België.

Sterke positie

FlixBus vervoerde dit jaar ruim 24 miljoen passagiers en liet in de eerste helft van 2023 een omzetgroei van maar liefst 91 procent zien. “De sterke positie van België en Nederland in Europa heeft ons lokale team in staat gesteld het bedrijf uit te breiden, ondanks tekorten aan chauffeurs en een vertraging in nieuw geleverde bussen”, zegt FlixBus daarover.

Ook voor volgend jaar staat er nog voldoende op de planning. Zo wil het Duitse busbedrijf nieuwe lijndiensten starten, bijvoorbeeld tussen Berlijn en Nice en Parijs en Kopenhagen. Tevens wil FlixBus nieuwe duurzame bio-LNG-bussen lanceren, die naar verwachting zo’n 80 procent CO2-uitstootreductie bieden ten opzichte van de huidige alternatieven op het gebied langeafstandsvervoer.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

FlixBus verwacht sterkste vakantieperiode ooit | TaxiPro
FlixBus
200 bussen

FlixBus verwacht sterkste vakantieperiode ooit

FlixBus. Foto ter illustratie. Foto: Shutterstock/Bjoern Wylezich

FlixBus maakt zich op voor een druk wintervakantieseizoen in België en Nederland. Dat blijkt uit het aantal reserveringen dat het Duitse busbedrijf tot dusver heeft binnengekregen. Het aantal bussen op de weg in de Benelux neemt deze maand, tot het einde van de wintervakantie, met maar liefst 15 procent toe. 

Doordat het aantal bussen op de weg met 15 procent is toegenomen, verwacht Flixbus te kunnen voldoen aan de groeiende vervoersvraag. Zo is het netwerk in de Benelux met 20 procent uitgebreid. Ook de frequentie op de drukste segmenten wordt deze maand verhoogd. In totaal zullen er bijna tweehonderd bussen rondrijden in Nederland en België.

Sterke positie

FlixBus vervoerde dit jaar ruim 24 miljoen passagiers en liet in de eerste helft van 2023 een omzetgroei van maar liefst 91 procent zien. “De sterke positie van België en Nederland in Europa heeft ons lokale team in staat gesteld het bedrijf uit te breiden, ondanks tekorten aan chauffeurs en een vertraging in nieuw geleverde bussen”, zegt FlixBus daarover.

Ook voor volgend jaar staat er nog voldoende op de planning. Zo wil het Duitse busbedrijf nieuwe lijndiensten starten, bijvoorbeeld tussen Berlijn en Nice en Parijs en Kopenhagen. Tevens wil FlixBus nieuwe duurzame bio-LNG-bussen lanceren, die naar verwachting zo’n 80 procent CO2-uitstootreductie bieden ten opzichte van de huidige alternatieven op het gebied langeafstandsvervoer.

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.