FNV sommeert Uber

Nieuwe TaxiPro TV: FNV versus Uber, doorbraak voor touringcars en de Mercedes EQV

Foto: FNV

In een gevarieerde nieuwe aflevering van TaxiPro TV komt maandag 23 november onder meer aan bod waarom FNV opnieuw Uber in het vizier heeft. Verder lijkt er eindelijk erkenning te komen voor de benarde situatie van de touringcarbranche. En we laten een rij-impressie zien van de nieuwe Mercedes-Benz EQV. Dit alles is te zien vanaf 14.00 uur op maandag 23 november.

Recent sommeerde FNV taxiplatform Uber om de aangesloten chauffeurs als werknemers te gaan behandelen. Als het bedrijf de cao niet gaat naleven, wil de vakbond dat via de rechter afdwingen. Amrit Sewgobind is namens FNV in de studio van TaxiPro TV om uit te leggen waarom de vakbond opnieuw de strijd heeft aangebonden met Uber.

Doordringen

Busvervoer Nederland kwam de laatste tijd al vaker aan bod in TaxiPro TV om aan te kaarten hoe moeilijk de Nederlandse touringcarbedrijven het hebben door de coronacrisis. Na heel veel lobbyen lijkt dat nu ook door te dringen tot de landelijke politiek. Carlo Cahn zal vertellen of en in welke mate de vooruitzichten verbeterd zijn. De aflevering bevat verder een video waarin we kennis maken met de met nieuwe elektrische personenbus EQV, de eerste volledig elektrische MVP van Mercedes-Benz.

TaxiPro TV is op maandag 23 november vanaf 14.00 uur live te zien en daarna terug te bekijken op het YouTube-kanaal van TaxiPro. Daar kunnen alle eerdere afleveringen en andere video’s van TaxiPro worden teruggevonden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.