taxi, taxibedrijf

Definitief einde aan leerlingenvervoer Taxi Govers

KAATSHEUVEL – Taxibedrijf Govers/IJsselsteden vervoert vanaf maandag geen leerlingen meer. Autopon, de leasemaatschappij van de door IJsselsteden gebruikte voertuigen, stelt niet langer de auto’s ter beschikking en financiert niet langer de brandstofkosten vanwege een te grote betalingsachterstand van IJsselsteden.

De zestig chauffeurs hebben daarom vorige week hun laatste rit gereden. Govers verzorgde onder meer het schoolvervoer in Maasdriel, Zaltbommel en Oosterhout. Van de zeventig chauffeurs blijven er zeven in dienst van de vof die het ziekenvervoer verzorgt.

Bedrijfspand

Het bedrijfspand aan de Engelsestraat is leeggehaald. “We gaan weer terug naar de oude locatie in de Markstraat”, aldus een zwaar aangeslagen Gerrit Govers in het Brabants Dagblad. “We gaan in afgeslankte vorm terug naar de situatie van vroeger en hopen dat we de zaak weer op de rit te krijgen.”

Vervoerservice Van Driel en Taxi Munckhof gaan samen tot aan de zomervakantie het leerlingenvervoer in de Bommelerwaard op zich nemen.

Aanbesteding

Vervoersbedrijf Van Driel, dat zal proberen zoveel mogelijk chauffeurs van Taxi Govers de ritten te laten rijden, neemt het grootste deel voor zijn rekening. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel gaan de tussenliggende periode gebruiken om de nieuwe aanbesteding voor te bereiden en uit te zetten

PVO/Buuron voert het leerlingenvervoer uit in Oosterhout. De maatregel geldt ook voor de rest van het lopende schooljaar.

Lees ook: Taxi Govers failliet door financiële malaise na overname

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.