TCR, Taxi Centrale Renesse, taxibus

Regiotaxi Oosterschelderegio naar Taxi Centrale Renesse

Taxi Centrale Renesse heeft de aanbesteding voor het Regiotaxivervoer in de Oosterscheldegemeenten gewonnen. Dat heeft het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO), verantwoordelijk voor het WMO-vervoer, dinsdag bekend gemaakt.

Het contract start in augustus. TCR zal vanuit drie vertrekpunten (Goes, Zierikzee en Tholen) opereren. De afgelopen vijf jaar was vervoersbedrijf Connexxion uitvoerder van het regiotaxi, maar het contract liep af.

Aanbestedingsprocedure

Eerder was al bekend dat TCR de voorlopige gunning had gewonnen. Maar dat was nog niet officieel bevestigd omdat de Europese aanbestedingsprocedure nog niet was afgerond.

Er moet wel fors worden bezuinigd op de Regiotaxi Oosterschelderegio. Hoe is nog niet helemaal bekend. SWVO wilde eerst een inkomensgrens invoeren, maar dat blijkt wettelijk niet mogelijk.

Kilometertarief

Nu wordt gekeken naar verhoging van het instaptarief én een verhoging van het kilometertarief voor alle gebruikers. Een kilometergrens is al wel van kracht. Op 1 augustus moeten ook de nieuwe maatregelen zijn ingevoerd, meldt PZC.

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.