Axitaxi, website, taxichauffeur

Vakbonden lanceren site voor taxichauffeurs contractvervoer

FNV Taxi en CNV Vakmensen hebben maandag een website gelanceerd voor taxichauffeurs in het contractvervoer. Doel is om chauffeurs in onder andere het regio- en ziekenvervoer te informeren over hun rechten. De site biedt korte, praktische informatie over lastige thema’s als pensioen, loon en roosters waardoor taxichauffeurs zelf stappen kunnen ondernemen om hun eigen situatie te verbeteren.

In elf themafilmpjes speelt acteur Edo Brunner een taxichauffeur die net begonnen is en veel dingen nog niet weet. Door vragen te stellen aan een ‘echte’ chauffeur leert Brunner zijn weg in de branche kennen.

Filmpjes

Aan de hand van de filmpjes kan een chauffeur stapsgewijs nagaan of zaken als vakantiegeld en meeruren bij hem goed zijn geregeld. Als blijkt dat dit niet op orde is, kan hij dankzij de informatie op de site zien wat hij zelf kan doen om dit te veranderen. Mocht het probleem alsnog niet kunnen worden opgelost, dan kan vrijblijvend contact worden opgenomen met FNV Taxi en/of CNV Vakmensen.

De site www.axitaxi.nu  is een samenwerking tussen FNV Taxi, CNV Vakmensen en het Sociaal Fonds Taxi. Door informatie over belangrijke thema’s te verstrekken, draagt de site bij aan de zelfredzaamheid en het zelfbewustzijn van de werknemers in het contractvervoer. De site is onderdeel van een meerjarige voorlichtingscampagne waarbij chauffeurs worden aangespoord zelf te controleren of de cao wordt nageleefd.

In het contractvervoer werken circa 35.000 mensen. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Vakbonden lanceren site voor taxichauffeurs contractvervoer”

Bas van der Donk|04.10.12|11:36

Goed initiatief, jammer dat er alleen gewezen wordt op de rechten. Denk er ook eens aan om de plichten van een chauffeur te vermelden. Dit zodat de chauffeurs ook weten aan welke eisen zij moeten voldoen om een goed werknemer te kunnen zijn. Neemt niet weg dat een ondernemer zijn best moet doen een goede ondernemer te zijn.