fnv bondgenoten, kantoor, vakbond

Conflict over taxichauffeurs Regiotaxi Gelderland opgelost

Het conflict over de chauffeurs voor de Regiotaxi Gelderland tussen FNV Bondgenoten en het Arnhemse vervoersbedrijf Willemsen De Koning is opelost. Er zijn afspraken gemaakt over het afschaffen van het boetebeding (inclusief ontslagartikel) en eenzijdig wijzigingsbeding, bekendmaking van de standplaats, een protocol over het uitlezen van camerabeelden en preventie van belasting voor chauffeurs die werken met de nieuwe lagevloer rolstoelbussen zonder lift.

Chauffeurs met een beperking die niet in handgeschakelde bussen kunnen rijden, komen niet in dienst van het bedrijf. Ze krijgen wel een brief waarin staat dat hen geen passend aanbod is gedaan. Dat is volgens de FNV van belang voor hun rechtspositie.

Regiotaxi

FNV Bondgenoten had vorige week forse kritiek op het taxibedrijf uit Arnhem. Die gaat vanaf 2013 de Regiotaxi verzorgen in de Achterhoek, het Rivierengebied, Veluwe en Stedendriehoek. Het moet daarvoor 500 chauffeurs van andere bedrijven overnemen.

FNV-bestuurder  Pieter Beuzenberg is nu wel te spreken over de handelswijze van WDK. “Ondanks de stroef verlopen onderhandelingen hebben zij de argumenten van chauffeurs serieus genomen en zich bereid getoond contracten te herzien”, meldt hij.

Contract

Binnenkort ontvangt FNV Taxi van WDK een eerste exemplaar van het nieuwe contract, die na goedkeuring wordt voorgelegd aan de werknemers. Aan hen de taak om te controleren of de uren kloppen, of de duur klopt (bepaalde tijd, onbepaalde tijd, fulltime, parttime) en of het aantal vakantiedagen correct is.

Beuzenberg roept op het contract te tekenen en zo snel mogelijk terug te sturen mits alle gegevens juist zijn. Bij opvallendheden of twijfel kan men het contract laten doorlichten bij FNV Taxi.

Lees ook: Kanttekeningen van FNV bij Regiotaxi Gelderland (opinie)

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Conflict over taxichauffeurs Regiotaxi Gelderland opgelost”

Ada van Empel|02.11.12|20:44

Hallo alle betrokken chauffeurs,

Ook het nieuwe contract klopt nog steeds niet, en er is door de CNV ook weer opgeroepen NIET TEKENEN!!!
Want je kan niet tekenen dat je in de toekomst niet ziek zal worden!!
En je gaat ook niet tekenen voor documenten die je nog niet heb kunnen inzien, omdat ze nog niet zijn aangepast!!!

Morgen zaterdag 3 November gaat de CNV contact opnemen met de vakbondsleider, en die wordt er maandag gelijk op af gestuurd!!

Dus wachten met het contract terug te sturen!!!