officier van justitie

Eén jaar cel geëist tegen taxichauffeur na dodelijk ongeluk

De advocaat-generaal (OM) in Leeuwarden heeft in hoger beroep 1 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van 3 jaar geëist tegen een 37-jarige taxichauffeur. De man wordt ervan verdacht een ongeval met dodelijke afloop veroorzaakt te hebben op 12 december 2010 in Hardenberg. De rechtbank in Zwolle veroordeelde de verdachte eerder tot 10 maanden gevangenisstraf en ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van drie jaar. De taxichauffeurs stelde hoger beroep in.

Het ongeluk gebeurde rond 1 uur ’s nachts. De verdachte vervoerde een groep vrienden in een taxibusje naar een uitgaansgelegenheid. Op een kruispunt op de N343 botste het taxibusje tegen een personenauto. Eén van de passagiers kwam door het ongeluk te overlijden.

Bestuurder

Het OM verwijt de bestuurder van het taxibusje roekeloos rijgedrag. De verdachte heeft door een reeks aan verkeersfouten zijn passagiers en medeweggebruikers in gevaar gebracht. De taxichauffeur reed volgens de officier van justitie  op het bewuste kruispunt te hard, door rood en heeft niet gekeken of de doorgang vrij was.

Volgens het OM is een onvoorwaardelijke celstraf passend bij de ernst van de feiten. Juist van een daartoe opgeleide taxichauffeur mag verwacht worden dat hij zijn passagiers veilig vervoert, zonder daarbij onverantwoorde risico’s te nemen.

De uitspraak volgt op op 26 april 2013.

Auteur: Bart Pals

1 reactie op “Eén jaar cel geëist tegen taxichauffeur na dodelijk ongeluk”

Fred Meijer|18.04.13|22:07

Terecht en zo iemand hoort niet op de weg als taxi-chauffeur!