RMC Amsterdam taxi

Regels AOV Amsterdam strenger om kosten te drukken

Foto: aangeleverd door RMC

De regels van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in Amsterdam worden vanaf 1 januari strenger. Het vervoer wordt alleen beschikbaar voor Amsterdammers die hier echt afhankelijk van zijn. Bovendien wordt het aantal kilometers dat per jaar gereisd mag worden met de AOV-pas beperkt. 

Momenteel hebben alle Amsterdammers van 75 jaar en ouder recht op een AOV-pas. Dit vervoer is volgens de gemeente Amsterdam in de huidige vorm op lange termijn echter niet meer betaalbaar. Steeds meer inwoners zijn namelijk ouder dan 75 jaar en blijven langer zelfstandig wonen, schrijven ze op hun website.

De gemeente wil daarom dat alleen mensen die echt afhankelijk zijn van het vervoer, dat wordt uitgevoerd door RMC, hier gebruik van maken. Daarom krijgen mensen die vanaf 1 januari 2022 de leeftijd van 75 jaar bereiken, alleen nog een AOV-pas als zij een beperking hebben.

Alternatief vervoer

Ook het aantal kilometers dat mensen mogen reizen met het AOV wordt beperkt. Vanaf 1 januari mogen pashouders maximaal 1.500 kilometer reizen. Als reizigers de 1.250 kilometer naderen, krijgen zij een bericht zodat ze weten hoeveel kilometer ze nog over hebben.

In de mededeling verwijst de gemeente ook naar alternatieven voor het AOV, zoals het openbaar vervoer. Ouderen worden erop gewezen dat zij hulp kunnen krijgen met het (leren) reizen met het OV van een speciale OV-coach. Ook worden ze geattendeerd op de vrijwillige vervoersinitiatieven die er zijn in de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Regels AOV Amsterdam strenger om kosten te drukken”

Don Vandijk|14.10.21|09:05

Typisch gemeente Amsterdam weer.

Regels AOV Amsterdam strenger om kosten te drukken | TaxiPro
RMC Amsterdam taxi

Regels AOV Amsterdam strenger om kosten te drukken

Foto: aangeleverd door RMC

De regels van het Aanvullend Openbaar Vervoer (AOV) in Amsterdam worden vanaf 1 januari strenger. Het vervoer wordt alleen beschikbaar voor Amsterdammers die hier echt afhankelijk van zijn. Bovendien wordt het aantal kilometers dat per jaar gereisd mag worden met de AOV-pas beperkt. 

Momenteel hebben alle Amsterdammers van 75 jaar en ouder recht op een AOV-pas. Dit vervoer is volgens de gemeente Amsterdam in de huidige vorm op lange termijn echter niet meer betaalbaar. Steeds meer inwoners zijn namelijk ouder dan 75 jaar en blijven langer zelfstandig wonen, schrijven ze op hun website.

De gemeente wil daarom dat alleen mensen die echt afhankelijk zijn van het vervoer, dat wordt uitgevoerd door RMC, hier gebruik van maken. Daarom krijgen mensen die vanaf 1 januari 2022 de leeftijd van 75 jaar bereiken, alleen nog een AOV-pas als zij een beperking hebben.

Alternatief vervoer

Ook het aantal kilometers dat mensen mogen reizen met het AOV wordt beperkt. Vanaf 1 januari mogen pashouders maximaal 1.500 kilometer reizen. Als reizigers de 1.250 kilometer naderen, krijgen zij een bericht zodat ze weten hoeveel kilometer ze nog over hebben.

In de mededeling verwijst de gemeente ook naar alternatieven voor het AOV, zoals het openbaar vervoer. Ouderen worden erop gewezen dat zij hulp kunnen krijgen met het (leren) reizen met het OV van een speciale OV-coach. Ook worden ze geattendeerd op de vrijwillige vervoersinitiatieven die er zijn in de gemeente.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Elisabetta Santangelo

Elisabetta Santangelo is de vaste redacteur van TaxiPro.

1 reactie op “Regels AOV Amsterdam strenger om kosten te drukken”

Don Vandijk|14.10.21|09:05

Typisch gemeente Amsterdam weer.