Munckhof
Minder klachten

Gemeente Zwolle draait ingebrekestelling Munckhof terug

Onder meer Munckhof sleepte een perceel in de wacht. Foto: Munckhof

De gemeente Zwolle heeft besloten de ingebrekestelling van Munckhof terug te draaien. Dat laat het college van burgemeester en wethouders (B&W) weten in een informatienota aan de gemeenteraad. Ook andere voorgenomen maatregelen die jegens de doelgroepenvervoerder zouden worden ingesteld, komen volgens het college te vervallen.

“Het doelgroepenvervoer werd niet goed uitgevoerd”, zo was het college in februari van mening. “We hebben Munkchof daarom in gebreke gesteld met een hersteltermijn van één maand. De conclusie kan worden getrokken dat het niet noodzakelijk is Munckhof verder in verzuim te stellen en corrigerende maatregelen op te leggen”, zo luidt de conclusie van het stadsbestuur nu.

Verbetering

Volgens het college is tijdens de herstelperiode het aantal klachten over zowel het Wmo- als leerlingenvervoer flink afgenomen. Het aantal klachten over leerlingenvervoer is tijdens de ingebrekstelling met 65 procent afgenomen. Het aantal klachten over het Wmo-vervoer is zelfs met 68 procent afgenomen.

Ook scholen merken volgens het gemeentebestuur verbetering. “Met name de grote scholen Ambelt en Twijn merken een significante verbetering op. De kleinere scholen merken een lichte verbetering op. Munckhof intensiveert het contact met de kleinere scholen, om ook hier de performance te verbeteren.”

“Er kan worden geconcludeerd dat, gelet op de sterk stijgende lijn in de performance, Munckhof nu niet in verzuim hoeft te worden gesteld”, vervolgt het college haar verhaal. Toch houdt het gemeentebestuur nog een slag om de arm. “Daarnaast kan worden geconcludeerd dat alhoewel de performance sterk is verbeterd, dit nog niet een optimaal niveau heeft bereikt. Daarom is het noodzakelijk dat het intensieve contact met Munckhof moet worden gecontinueerd”, zo besluit het college.

Uitwijkadressen

Naast de ingebrekestelling, worden ook andere voorgenomen maatregelen door het college zelf van tafel geveegd. Zoals bijvoorbeeld de inzet van een grote bus voor 28 personen, die in totaal vier chauffeurs zou kunnen vrijspelen. Volgens het college is deze maatregel overbodig geraakt, onder meer omdat de stiptheid aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast zijn bepaalde uitwijkadressen, zoals BSO’s, niet bereikbaar voor grote bussen. Voor taxibussen tot acht personen zijn deze uitwijkadressen wél bereikbaar.

Bas de Smit, woordvoerder van Munckhof, laat desgevraagd tegenover TaxiPro weten blij te zijn met het besluit van de gemeente Zwolle. “Absoluut”, zegt hij daarover. Verder wil hij niet inhoudelijk op de kwestie reageren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Gemeente Zwolle draait ingebrekestelling Munckhof terug | TaxiPro
Munckhof
Minder klachten

Gemeente Zwolle draait ingebrekestelling Munckhof terug

Onder meer Munckhof sleepte een perceel in de wacht. Foto: Munckhof

De gemeente Zwolle heeft besloten de ingebrekestelling van Munckhof terug te draaien. Dat laat het college van burgemeester en wethouders (B&W) weten in een informatienota aan de gemeenteraad. Ook andere voorgenomen maatregelen die jegens de doelgroepenvervoerder zouden worden ingesteld, komen volgens het college te vervallen.

“Het doelgroepenvervoer werd niet goed uitgevoerd”, zo was het college in februari van mening. “We hebben Munkchof daarom in gebreke gesteld met een hersteltermijn van één maand. De conclusie kan worden getrokken dat het niet noodzakelijk is Munckhof verder in verzuim te stellen en corrigerende maatregelen op te leggen”, zo luidt de conclusie van het stadsbestuur nu.

Verbetering

Volgens het college is tijdens de herstelperiode het aantal klachten over zowel het Wmo- als leerlingenvervoer flink afgenomen. Het aantal klachten over leerlingenvervoer is tijdens de ingebrekstelling met 65 procent afgenomen. Het aantal klachten over het Wmo-vervoer is zelfs met 68 procent afgenomen.

Ook scholen merken volgens het gemeentebestuur verbetering. “Met name de grote scholen Ambelt en Twijn merken een significante verbetering op. De kleinere scholen merken een lichte verbetering op. Munckhof intensiveert het contact met de kleinere scholen, om ook hier de performance te verbeteren.”

“Er kan worden geconcludeerd dat, gelet op de sterk stijgende lijn in de performance, Munckhof nu niet in verzuim hoeft te worden gesteld”, vervolgt het college haar verhaal. Toch houdt het gemeentebestuur nog een slag om de arm. “Daarnaast kan worden geconcludeerd dat alhoewel de performance sterk is verbeterd, dit nog niet een optimaal niveau heeft bereikt. Daarom is het noodzakelijk dat het intensieve contact met Munckhof moet worden gecontinueerd”, zo besluit het college.

Uitwijkadressen

Naast de ingebrekestelling, worden ook andere voorgenomen maatregelen door het college zelf van tafel geveegd. Zoals bijvoorbeeld de inzet van een grote bus voor 28 personen, die in totaal vier chauffeurs zou kunnen vrijspelen. Volgens het college is deze maatregel overbodig geraakt, onder meer omdat de stiptheid aanzienlijk is verbeterd. Daarnaast zijn bepaalde uitwijkadressen, zoals BSO’s, niet bereikbaar voor grote bussen. Voor taxibussen tot acht personen zijn deze uitwijkadressen wél bereikbaar.

Bas de Smit, woordvoerder van Munckhof, laat desgevraagd tegenover TaxiPro weten blij te zijn met het besluit van de gemeente Zwolle. “Absoluut”, zegt hij daarover. Verder wil hij niet inhoudelijk op de kwestie reageren.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.