Nieuwe samenwerking doelgroepenvervoer Westfriesland
Nieuwe vervoerder

Westfriesland zet nieuwe samenwerking omtrent doelgroepenvervoer op poten

De nieuwe samenwerking werd op maandag 19 juni in Hoorn beklonken. Foto: Benno Ellerbroek

De regio Westfriesland heeft afgelopen maandag een nieuwe samenwerking omtrent het doelgroepenvervoer wereldkundig gemaakt. Dat meldt de gemeente Hoorn. Willemsen- de Koning verzorgt vanaf 1 augustus de Regiotaxi in de zeven Westfriese gemeenten. Het leerlingenvervoer en het vervoer voor medewerkers van WerkSaam, wordt voor de komende vijf jaar uitgevoerd door De Vier Gewesten.

Laatstgenoemde bedrijf heeft wederom de aanbesteding voor het routegebonden vervoer gewonnen. Dit vervoer bestaat uit leerlingen- en jeugdwetvervoer en vervoer van werknemers van WerkSaam. Om dit type vervoer uit te voeren, werkt De Vier Gewesten samen met lokale taxibedrijven, zoals Taxi Kaijer, Taxi Tromp en Taxicentrale Westfriesland. “Zij zijn ook de huidige vervoerders en zullen het vervoer de komende vijf jaar voortzetten”, aldus de gemeente Hoorn. “Ook blijven ze in opdracht van WerkSaam het medewerkersvervoer uitvoeren. Nieuw aan deze overeenkomsten is dat De Vier Gewesten nu ook de regie en planning op zich neemt. Voorheen werd dat nog gedaan door de gemeente Hoorn.”

Nauwelijks veranderingen

Het vraagafhankelijk vervoer, waar ook een aanbestedingsprocedure voor doorlopen is, is gewonnen door Willemsen- de Koning. Zij worden vanaf augustus verantwoordelijk voor de Regiotaxi. “Voor de gebruikers verandert er weinig”, aldus de gemeente Hoorn. “Wel is het vanaf 1 augustus mogelijk om korte ritten binnen Hoorn een halfuur van tevoren nog aan te melden, terwijl dit voorheen nog een uur van tevoren moest. Deze mogelijkheid geldt tussen 9.00 en 17.00 uur, exclusief feestdagen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Westfriesland zet nieuwe samenwerking omtrent doelgroepenvervoer op poten | TaxiPro
Nieuwe samenwerking doelgroepenvervoer Westfriesland
Nieuwe vervoerder

Westfriesland zet nieuwe samenwerking omtrent doelgroepenvervoer op poten

De nieuwe samenwerking werd op maandag 19 juni in Hoorn beklonken. Foto: Benno Ellerbroek

De regio Westfriesland heeft afgelopen maandag een nieuwe samenwerking omtrent het doelgroepenvervoer wereldkundig gemaakt. Dat meldt de gemeente Hoorn. Willemsen- de Koning verzorgt vanaf 1 augustus de Regiotaxi in de zeven Westfriese gemeenten. Het leerlingenvervoer en het vervoer voor medewerkers van WerkSaam, wordt voor de komende vijf jaar uitgevoerd door De Vier Gewesten.

Laatstgenoemde bedrijf heeft wederom de aanbesteding voor het routegebonden vervoer gewonnen. Dit vervoer bestaat uit leerlingen- en jeugdwetvervoer en vervoer van werknemers van WerkSaam. Om dit type vervoer uit te voeren, werkt De Vier Gewesten samen met lokale taxibedrijven, zoals Taxi Kaijer, Taxi Tromp en Taxicentrale Westfriesland. “Zij zijn ook de huidige vervoerders en zullen het vervoer de komende vijf jaar voortzetten”, aldus de gemeente Hoorn. “Ook blijven ze in opdracht van WerkSaam het medewerkersvervoer uitvoeren. Nieuw aan deze overeenkomsten is dat De Vier Gewesten nu ook de regie en planning op zich neemt. Voorheen werd dat nog gedaan door de gemeente Hoorn.”

Nauwelijks veranderingen

Het vraagafhankelijk vervoer, waar ook een aanbestedingsprocedure voor doorlopen is, is gewonnen door Willemsen- de Koning. Zij worden vanaf augustus verantwoordelijk voor de Regiotaxi. “Voor de gebruikers verandert er weinig”, aldus de gemeente Hoorn. “Wel is het vanaf 1 augustus mogelijk om korte ritten binnen Hoorn een halfuur van tevoren nog aan te melden, terwijl dit voorheen nog een uur van tevoren moest. Deze mogelijkheid geldt tussen 9.00 en 17.00 uur, exclusief feestdagen.”

Lees ook:

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.