Taxibusje van Noot
Kennismakingsdag

Haags zorgvervoer zoekt zestig nieuwe chauffeurs

Taxibusje van Noot. Foto: Noot Personenvervoer

Noot Personenvervoer is naarstig op zoek naar zestig nieuwe chauffeurs, die namens het Edese vervoersbedrijf het zorgvervoer in Den Haag gaan uitvoeren. Om deze nieuwe chauffeurs te werven, organiseert Noot op 9 juni tussen 15.00 en 19.00 uur een wervings- en kennismakingsdag in het stadion van voetbalclub ADO Den Haag.

Tijdens deze kennismakingsdag maken mensen die een carrière binnen het zorgvervoer ambiëren, kennis met alle kneepjes van het vak. Zo zijn er medewerkers van Noot Personenvervoer aanwezig, zoals chauffeurs, planners, opleiders en coaches, die hun ervaringen en kennis zullen delen.

Uitdagende klus

“Den Haag is een unieke gemeente, in die zin dat wij geen andere gemeente in Nederland kennen die zo ruimhartig is als het gaat om doelgroepenvervoer”, zegt Martijn Kersing, directeur van Noot, dat onder de naam AV070 onder meer het Wmo-vervoer in Den Haag organiseert en uitvoert. “Het is dan ook een uitdagende klus, waarvoor we graag in contact komen met nieuwe chauffeurs.”

Tijdens de kennismakingsdag zijn ook twee recruiters aanwezig, die de hele dag aanwezig zijn om kandidaten te spreken. Volgens Kersing hanteert zijn bedrijf een brede profielschets. “Bij Noot telt iedereen mee. Wij bieden dan ook volop baankansen aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en gepensioneerden. Dankzij het meerjarige contract met de gemeente Den Haag, kunnen we nieuwe chauffeurs dan ook perspectief bieden op een langdurige overeenkomst”, aldus Kersing.

In februari werd bekend dat Noot de verantwoordelijkheid krijgt voor de uitvoering van het Haagse doelgroepenvervoer. Het gaat hierbij om het het vraagafhankelijk Wmo-vervoer, het routegebonden vervoer Wmo-dagbesteding, het routegebonden leerlingenvervoer, het routegebonden Jeugdwetvervoer en het routegebonden werknemersvervoer (Den Haag Werkt), dat allemaal in één contract is ondergebracht.

Personeelstekort

“Chauffeurs van Noot zijn van grote maatschappelijke waarde, want zij vervoeren veel inwoners die hulpbehoevend zijn of een beperking hebben. Daardoor blijven mensen mobiel en kunnen zij blijven deelnemen aan de samenleving”, zo benadrukt Kavita Parbhudayal, wethouder van Werk, Wijken en Dienstverlening, het belang van dit werk. “Ik ben dan ook erg blij met deze wervingsdag op 9 juni in het stadion van ADO Den Haag. Noot kampt namelijk met een personeelstekort. Gelukkig doet het bedrijf er alles aan om dat op te lossen.”

Vorig jaar voerde AV070 maar liefst 480.000 ritten uit, wat neerkomt op zo’n 2,5 miljoen gereden kilometers. In Den Haag doen zo’n 14.000 mensen een beroep op het Wmo-vervoer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Haags zorgvervoer zoekt zestig nieuwe chauffeurs”

Sjeng|06.06.23|14:56

Direct een vast contract ?

Kevin Wormerveer|06.06.23|20:31

Eens even zien hoeveel mensen we in de val kunnen lokken zullen ze vast denken. Naar ik schat bieden ze 11,50 bruto per uur, dan heb je nog de secundaire arbeidsvoorwaarden o.a Geen reiskostenvergoeding, Geen avondtoeslag, Geen nachttoeslag, geen Zaterdag of Zondag toeslag, en geen dertiende maand. Als dank voor je inzet zetten we je wanneer wij willen in, vooral in het weekend uiteraard zodat je geen sociaal leven kan hebben. Dit geldt trouwens niet alleen voor Noot,maar voor al het WMO vervoer

J. Koch|15.06.23|10:39

@ Kevin Je schat het redelijk in, maar niet geheel juist: Per uur 11,50 zal niet lukken, want de salarissen beginnen bij 13,72. Reiskostenvergoeding is niet aan de orde, want je hebt je voertuig voor de deur. Inderdaad verder geen toeslagen en 13e maand. Zorgvervoer is inderdaad deels in het weekend, maar niet vooral in het weekend.

Haags zorgvervoer zoekt zestig nieuwe chauffeurs | TaxiPro
Taxibusje van Noot
Kennismakingsdag

Haags zorgvervoer zoekt zestig nieuwe chauffeurs

Taxibusje van Noot. Foto: Noot Personenvervoer

Noot Personenvervoer is naarstig op zoek naar zestig nieuwe chauffeurs, die namens het Edese vervoersbedrijf het zorgvervoer in Den Haag gaan uitvoeren. Om deze nieuwe chauffeurs te werven, organiseert Noot op 9 juni tussen 15.00 en 19.00 uur een wervings- en kennismakingsdag in het stadion van voetbalclub ADO Den Haag.

Tijdens deze kennismakingsdag maken mensen die een carrière binnen het zorgvervoer ambiëren, kennis met alle kneepjes van het vak. Zo zijn er medewerkers van Noot Personenvervoer aanwezig, zoals chauffeurs, planners, opleiders en coaches, die hun ervaringen en kennis zullen delen.

Uitdagende klus

“Den Haag is een unieke gemeente, in die zin dat wij geen andere gemeente in Nederland kennen die zo ruimhartig is als het gaat om doelgroepenvervoer”, zegt Martijn Kersing, directeur van Noot, dat onder de naam AV070 onder meer het Wmo-vervoer in Den Haag organiseert en uitvoert. “Het is dan ook een uitdagende klus, waarvoor we graag in contact komen met nieuwe chauffeurs.”

Tijdens de kennismakingsdag zijn ook twee recruiters aanwezig, die de hele dag aanwezig zijn om kandidaten te spreken. Volgens Kersing hanteert zijn bedrijf een brede profielschets. “Bij Noot telt iedereen mee. Wij bieden dan ook volop baankansen aan jongeren, 50-plussers, mensen met een arbeidsbeperking of een afstand tot de arbeidsmarkt, statushouders en gepensioneerden. Dankzij het meerjarige contract met de gemeente Den Haag, kunnen we nieuwe chauffeurs dan ook perspectief bieden op een langdurige overeenkomst”, aldus Kersing.

In februari werd bekend dat Noot de verantwoordelijkheid krijgt voor de uitvoering van het Haagse doelgroepenvervoer. Het gaat hierbij om het het vraagafhankelijk Wmo-vervoer, het routegebonden vervoer Wmo-dagbesteding, het routegebonden leerlingenvervoer, het routegebonden Jeugdwetvervoer en het routegebonden werknemersvervoer (Den Haag Werkt), dat allemaal in één contract is ondergebracht.

Personeelstekort

“Chauffeurs van Noot zijn van grote maatschappelijke waarde, want zij vervoeren veel inwoners die hulpbehoevend zijn of een beperking hebben. Daardoor blijven mensen mobiel en kunnen zij blijven deelnemen aan de samenleving”, zo benadrukt Kavita Parbhudayal, wethouder van Werk, Wijken en Dienstverlening, het belang van dit werk. “Ik ben dan ook erg blij met deze wervingsdag op 9 juni in het stadion van ADO Den Haag. Noot kampt namelijk met een personeelstekort. Gelukkig doet het bedrijf er alles aan om dat op te lossen.”

Vorig jaar voerde AV070 maar liefst 480.000 ritten uit, wat neerkomt op zo’n 2,5 miljoen gereden kilometers. In Den Haag doen zo’n 14.000 mensen een beroep op het Wmo-vervoer.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Olivier Smits

Olivier Smits is de vaste redacteur van TaxiPro.

3 reacties op “Haags zorgvervoer zoekt zestig nieuwe chauffeurs”

Sjeng|06.06.23|14:56

Direct een vast contract ?

Kevin Wormerveer|06.06.23|20:31

Eens even zien hoeveel mensen we in de val kunnen lokken zullen ze vast denken. Naar ik schat bieden ze 11,50 bruto per uur, dan heb je nog de secundaire arbeidsvoorwaarden o.a Geen reiskostenvergoeding, Geen avondtoeslag, Geen nachttoeslag, geen Zaterdag of Zondag toeslag, en geen dertiende maand. Als dank voor je inzet zetten we je wanneer wij willen in, vooral in het weekend uiteraard zodat je geen sociaal leven kan hebben. Dit geldt trouwens niet alleen voor Noot,maar voor al het WMO vervoer

J. Koch|15.06.23|10:39

@ Kevin Je schat het redelijk in, maar niet geheel juist: Per uur 11,50 zal niet lukken, want de salarissen beginnen bij 13,72. Reiskostenvergoeding is niet aan de orde, want je hebt je voertuig voor de deur. Inderdaad verder geen toeslagen en 13e maand. Zorgvervoer is inderdaad deels in het weekend, maar niet vooral in het weekend.