Mansveld, staatssecretaris, IenM, Infrastructuur

Inbouwperiode Boordcomputer Taxi verlengd tot 1 september

De inbouwperiode voor de Boordcomputer Taxi wordt met enkele maanden verlengd. Zo kunnen taxi-ondernemers die op tijd besteld hebben, altijd de subsidie ontvangen voor de inbouw van de BCT. Ook als de leverancier door omstandigheden pas na 1 juli inbouwt. Dat heeft staatssecretaris Mansveld besloten, zo bevestigt het ministerie van Infrastructuur desgevraagd. “We werken de details op dit moment verder uit en informeren de Kamer hier op zeer korte termijn over”, zegt woordvoerder Jules van de Ven van Infrastructuur en Milieu. 

KNV Taxi had van de overheid de garantie geeist, dat taxiondernemers die buiten eigen schuld over 1 juli heen schieten met inbouwen van BCT’s, hun recht op subsidie behouden. De deadline van 1 juli 2014 dreigt niet gehaald te worden bij veel taxi-ondernemers door problemen bij diverse leveranciers.

Extra inbouwtijd

Het ministerie heeft inmiddels doorgegeven dat staatssecretaris Mansveld twee maanden extra inbouwtijd gaat geven. “Dus een ondernemer die op tijd bestelde, krijgt tot 1 september inbouwtijd met behoud van de €600 subsidie”, licht Hubert Andela, secretaris KNV Taxi, toe.

De komende weken wordt dit besluit in een juridische tekst uitgewerkt. Dan wordt ook bekend welke uiterste besteldatum geldt en wat precies de bewijslast moet zijn. “Zeker is dat de uiterste bestel-/koopdatum niet meer 15 april zal zijn, maar eerder 1 mei of half mei”, aldus Andela.

Subsidie

Dit besluit van IenM geeft meer rust in de taxibranche. Want bedrijven die onlangs bestelden, of dat zelfs vandaag of morgen doen, weten zich verzekerd van de subsidie. Ook als hun inbouw door omstandigheden pas na 1 juli plaats heeft. “Dat is een goede zaak”, vindt Andela. “Want bedrijven die besteld hadden bij Taxamatic of Quiment, moeten bij de overige leveranciers achteraan aansluiten. Ook zij behouden nu hun recht op subsidie.”

Hoe de precieze tekst van de uitgestelde inbouwperiode precies gaat luiden, weet ook Andela nog niet. “De definitieve tekst zal in de maand mei in de Staatscourant verschijnen. Vanaf dat moment gaat hij in. Maar ik adviseer taxi-ondernemers om geen risico te nemen als ze de subsidie niet willen mislopen. Als je nu nog niet gekocht hebt, ben je al erg laat en zou ik het begin deze week alsnog doen.”

Software-updates

Zowel taxibranche als leveranciers dringen er al tijden bij het ministerie op aan om software-updates over the air te mogen uitvoeren. Zo kunnen taxi-ondernemers van nieuwe en betere software profiteren, zonder dat ieder voertuig daarvoor naar een RDW-werkplaats moet.

“Er was al bekend dat de overheid dit wettelijk gaat toestaan per begin 2015. Het ministerie heeft laten weten bezig te zijn met het vinden van een tussentijdse oplossing”, meldt KNV Taxi. “Daar wordt overleg over gevoerd.”

1 september

Zowel KNV Taxi als bronnen binnen het ministerie melden 1 september 2014 als nieuwe uiterste inbouwdatum voor de BCT als ondernemers op tijd besteld hebben. Maar een exacte datum wil Van de Ven nog niet geven. “We breiden de subsidietermijn uit met enkele maanden. Welke datum dat precies wordt, daarover zullen we eerst de Kamer informeren.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

52 reacties op “Inbouwperiode Boordcomputer Taxi verlengd tot 1 september”

Taxi Klant|02.05.14|07:05

Ik hoop dat de voorzitter in de toekomst ook vragen kan beantwoorden zonder dat mensen zich bij naam en toenaam bekend moeten maken, hij kiest er namelijk zelf voor een publiek figuur te zijn. Ik hoop dat hij naast zijn doelen op de korte termijn ook een beeld kan geven over zijn doelstellingen op de lange termijn. Mogelijk kan hij ook een beeld schetsen hoe zijn ideale taxibranche er over 5 of 10 jaar uitziet.

Taxi Klant|02.05.14|07:07

Ik hoop dat er ruimte is voor andersdenkenden en dat deze overtuigd worden met argumenten. Ik hoop dat zijn sterkste argumenten niet beginnen met “In …. zei ik al…” maar gestaafd worden door feiten. Ik hoop dat hij spierballen laat zien door met feiten gefundeerde uitspraken en argumenten en niet door een afbeelding te omschrijven. Gelukkig ben je hopelijk nooit te dom om te leren, de toekomst zal het uitwijzen of dit gezegde inderdaad waar is.

Inbouwperiode Boordcomputer Taxi verlengd tot 1 september | TaxiPro
Mansveld, staatssecretaris, IenM, Infrastructuur

Inbouwperiode Boordcomputer Taxi verlengd tot 1 september

De inbouwperiode voor de Boordcomputer Taxi wordt met enkele maanden verlengd. Zo kunnen taxi-ondernemers die op tijd besteld hebben, altijd de subsidie ontvangen voor de inbouw van de BCT. Ook als de leverancier door omstandigheden pas na 1 juli inbouwt. Dat heeft staatssecretaris Mansveld besloten, zo bevestigt het ministerie van Infrastructuur desgevraagd. “We werken de details op dit moment verder uit en informeren de Kamer hier op zeer korte termijn over”, zegt woordvoerder Jules van de Ven van Infrastructuur en Milieu. 

KNV Taxi had van de overheid de garantie geeist, dat taxiondernemers die buiten eigen schuld over 1 juli heen schieten met inbouwen van BCT’s, hun recht op subsidie behouden. De deadline van 1 juli 2014 dreigt niet gehaald te worden bij veel taxi-ondernemers door problemen bij diverse leveranciers.

Extra inbouwtijd

Het ministerie heeft inmiddels doorgegeven dat staatssecretaris Mansveld twee maanden extra inbouwtijd gaat geven. “Dus een ondernemer die op tijd bestelde, krijgt tot 1 september inbouwtijd met behoud van de €600 subsidie”, licht Hubert Andela, secretaris KNV Taxi, toe.

De komende weken wordt dit besluit in een juridische tekst uitgewerkt. Dan wordt ook bekend welke uiterste besteldatum geldt en wat precies de bewijslast moet zijn. “Zeker is dat de uiterste bestel-/koopdatum niet meer 15 april zal zijn, maar eerder 1 mei of half mei”, aldus Andela.

Subsidie

Dit besluit van IenM geeft meer rust in de taxibranche. Want bedrijven die onlangs bestelden, of dat zelfs vandaag of morgen doen, weten zich verzekerd van de subsidie. Ook als hun inbouw door omstandigheden pas na 1 juli plaats heeft. “Dat is een goede zaak”, vindt Andela. “Want bedrijven die besteld hadden bij Taxamatic of Quiment, moeten bij de overige leveranciers achteraan aansluiten. Ook zij behouden nu hun recht op subsidie.”

Hoe de precieze tekst van de uitgestelde inbouwperiode precies gaat luiden, weet ook Andela nog niet. “De definitieve tekst zal in de maand mei in de Staatscourant verschijnen. Vanaf dat moment gaat hij in. Maar ik adviseer taxi-ondernemers om geen risico te nemen als ze de subsidie niet willen mislopen. Als je nu nog niet gekocht hebt, ben je al erg laat en zou ik het begin deze week alsnog doen.”

Software-updates

Zowel taxibranche als leveranciers dringen er al tijden bij het ministerie op aan om software-updates over the air te mogen uitvoeren. Zo kunnen taxi-ondernemers van nieuwe en betere software profiteren, zonder dat ieder voertuig daarvoor naar een RDW-werkplaats moet.

“Er was al bekend dat de overheid dit wettelijk gaat toestaan per begin 2015. Het ministerie heeft laten weten bezig te zijn met het vinden van een tussentijdse oplossing”, meldt KNV Taxi. “Daar wordt overleg over gevoerd.”

1 september

Zowel KNV Taxi als bronnen binnen het ministerie melden 1 september 2014 als nieuwe uiterste inbouwdatum voor de BCT als ondernemers op tijd besteld hebben. Maar een exacte datum wil Van de Ven nog niet geven. “We breiden de subsidietermijn uit met enkele maanden. Welke datum dat precies wordt, daarover zullen we eerst de Kamer informeren.”

Bart Pals

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

52 reacties op “Inbouwperiode Boordcomputer Taxi verlengd tot 1 september”

Taxi Klant|02.05.14|07:05

Ik hoop dat de voorzitter in de toekomst ook vragen kan beantwoorden zonder dat mensen zich bij naam en toenaam bekend moeten maken, hij kiest er namelijk zelf voor een publiek figuur te zijn. Ik hoop dat hij naast zijn doelen op de korte termijn ook een beeld kan geven over zijn doelstellingen op de lange termijn. Mogelijk kan hij ook een beeld schetsen hoe zijn ideale taxibranche er over 5 of 10 jaar uitziet.

Taxi Klant|02.05.14|07:07

Ik hoop dat er ruimte is voor andersdenkenden en dat deze overtuigd worden met argumenten. Ik hoop dat zijn sterkste argumenten niet beginnen met “In …. zei ik al…” maar gestaafd worden door feiten. Ik hoop dat hij spierballen laat zien door met feiten gefundeerde uitspraken en argumenten en niet door een afbeelding te omschrijven. Gelukkig ben je hopelijk nooit te dom om te leren, de toekomst zal het uitwijzen of dit gezegde inderdaad waar is.