rechtbank

TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie

Payroll-bedrijf T-Desk (TaxiDesk) is op 29 november failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle. Oorzaak is een te grote achterstand in het betalen van de pensioenpremie. Eigenaar George Borrius is bezig met het organiseren van een doorstart.

Pensioenfonds Vervoer heeft het faillissement aangevraagd, zo laat Borrius weten. Het zou gaan om een achterstallige betaling van zo’n 200.000 euro. “Ik was bereid een betalingsregeling te treffen van 12 maanden. Daar gingen ze echter niet mee akkoord”, vertelt Borrius. “Ik moest de rekening binnen 6 maanden voldoen.”

Pensioenuitvoerder

Volgens TaxiDesk ligt de oorzaak van de achterstand in de wijze waarop de nieuwe pensioenuitvoerder omgaat met de premie-inning. “Bij de vorige uitvoerder konden we makkelijk achterlopen, dat was geen enkel probleem”, zegt Borrius. “Nu moeten we van de nieuwe uitvoerder echter ineens een inhaalslag maken. Dat gaat niet.”

Voor 2010 moest een cao-plichtige werkgever in de taxibranche een voorschot en een eindafrekening betalen. Tegenwoordig int het Pensioenfonds maandelijks de premies. Hiermee wordt voorkomen dat taxibedrijven te ver achterlopen en dat de schuld hen boven het hoofd stijgt.

Taxichauffeurs

Overigens heeft TaxiDesk wel altijd de premie geïnd bij de taxichauffeurs en de opdrachtgevers (taxibedrijven).  Voor de chauffeurs en klanten zal een eventuele doorstart geen gevolgen hebben, zo zegt Borrius. Hij verwacht dat het binnen enkele dagen rond is.

Bart Pals

Lees ook: Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk

Als curator is aangesteld:

Curator: Dhr. mr. L.T. Lonis
Kantoor: Okkerse & Schop Advocaten
Bezoekadres: Meenthoek 11 , 8224 BS te LELYSTAD
Postadres: Postbus 155 , 8200 AD te LELYSTAD
Telefoonnummer: 0320-289888
Faxnummer: 0320-289880

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

16 reacties op “TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie”

chauffeur|08.12.11|10:39

Te schandalig voor woorden. Wel innen bij de chauffeurs en de bedrijven en niet afdragen…. Volgens mij is dat diefstal. En dan nog een doorstart willen maken ook zodat dit smerige truucje nog een keer toegepast kan worden…. En wie is er uiteindelijk de dupe…. De chauffeur want de premie gaat door dit soort praktijken alleen maar omhoog… Ze zouden deze man in het gevang moeten gooien. Zelf is ie er denk ik niet slechter van geworden….

mevdp|08.12.11|11:26

Hey chauffeur dat is denk ik wel heel makkelijk conclusies trekken, terwijl je waarschijnlijk de hele onderneming niet kent. Als daar namelijk sprake is van slecht bestuur dan wordt hij vanzelf aansprakelijk gesteld, zelfs als het een bv is.

Veel bedrijven moeten in deze tijden wel zo met hun gelden omgaan en dan worden prioriteiten gesteld.Als een pensioenfonds zomaar andere voorwaarden gaat stellen wordt het er niet makkelijker op.Dus niet te snel oordelen, want er zijn ook goede ondernemers.

Dikke Dirk|08.12.11|12:26

Dat die Borrius nog niet opgesloten is, GVD premies afhouden en niet afdragen. en mevdp: u zal waarschijnlijk het bed met borrius delen. Als je premies bij de chauffeur inhoud verwacht je dat de baas die premies ook afdraagd aan het pensioenfonds

Fons|08.12.11|13:11

Even mijn gedachten hierover;
Uit deze situatie blijkt er maar weer dat er in Nederland mogelijk is om je crimineel te gedragen en profijt te hebben van je handelen. Anderen, de betalende chauffeurs,worden uiteindelijk slachtoffer en hebben dan eigenlijk geen steun of wet ter beschikking om dit soort vaak voorkomende zaken te voorkomen. Verder vindt ik dat de betreffende slachtoffers de hand in eigen boezem moeten steken. Je MOET ook jou eigen baas ter kontrole naar de papieren vragen.

chauffeur|08.12.11|13:24

@mevdp:

“Bij de vorige uitvoerder konden we makkelijk achterlopen, dat was geen enkel probleem”, zegt Borrius. “Nu moeten we van de nieuwe uitvoerder echter ineens een inhaalslag maken. Dat gaat niet.”

Waar haalt Taxidesk de brutaliteit vandaan?? Je hebt het over geld van anderen dat je op oneigenlijke manier aan het verbrassen bent…. Als dat geen slecht bestuur is….. Hoezo achterlopen, je krijgt geld binnen dat bedoeld is om door te storten en niet om je eigen zak mee te vullen. bah!

rvs|08.12.11|13:51

wat een toestand bij taxidesk. ik wil een doorstart maken ? gevangenisstraf !dit geintje komt veelvuldig voor in div. branches en zeker ook in deze branche, payroll, uitzendbureaus, en vof-jes moeten uit deze branche en uit vele andere branches.
Kan iemand mij vertellen wat het nut en de daarbij behorende voordelen van deze constructies is.
Fijn voor die chauffeurs zo een pensioengat ! zeker als je toch al gekort wordt zoals het er naar uitziet. lang leve de overbetaalde controlerende instanties

vrinkel|08.12.11|16:41

Ik lees dit bericht ook met veel verbazing. Hoe kan het nou dat dit bedrijf de premies gewoon int, vervolgens niet afdraagt en dan ook nog durft te zeggen dat ze niet kunnen betalen?? Men heeft het geld gewoon in eigen zak gehouden.

hp|08.12.11|20:09

Schreeuw zo maar wat rond,wisten jullie dat zelfde pensioenfonds voor 1 personeelslid €50000 aanslag stuurt en eist dat je binnen 8 dagen moet betalen,wisten jullie dat zelfde pensioenfonds eindafrekeningen stuurt zonder overzicht hoe zij aan die bedragen gekomen zijn,wisten jullie dat mijn boekhouder sinds maart 2011 bezig is om de jaren 2008,2009,2010 af te laten sluiten en onder tussen dat zij alleen maar geld eisen anders dreigen met incassobureau Vesting Finance.

hp|08.12.11|20:26

Ik hoop dat Taxidesk inderdaad dat geld in zijn eigen zak gestopt heeft anders was dat bedrag toch naar Griekland of andere land beschikbaar gesteld nu blijft het geld tenminste in Nederland. Daarom is er ook geen enkele instantie die de pensioenfonds controleert. Ga maar onderzoek doen om een pensioenfonds te laten controleren over hun werkwijze,er is niemand die je op hun af kan sturen….Schreeuwers,schreeuwers loze schreeuwers….

Albert|09.12.11|08:27

ook in het verleden foutief aangeslagen btw 90.000,00, na 18000,00 advocaatkost, werd alles ingetrokken, moest wel de boete rente betalen , als ik dat niet zou doen dreigde ze verder te gaan met de rechtzaak, mijn advocaat adviseerde mij dit maar te slikken, hoe krom ook, hoe je ook verzekerd bent voor rechtsbijstant, als ze willen procederen ze je gewoon kapot, potje leeg van verzekering, dan moet je zelf aan de bak, en dat houd niemand vol.
Ik wens eenieder veel sterkte toe.

Carpe Diem.

Duco Douwstra|11.12.11|11:46

De vraag is of Borrius een boef is. De rechtbank verklaard een bedrijf niet zomaar failliet en als Borrius alweer een nieuwe BV startklaar heeft voor een doorstart. En hij kennelijk een vluchroute heeft om de schuldeisers met lege handen achter te laten, dan lijkt het mij dat hij een boef is. De hoop is nu of zijn klanten niet aansprekelijk gesteld kunnen worden. De ketenaansprakelijkheid rijkt ver, bedrijven en bedrijfsjes in de taxibranche kunnen dat er echt niet meer bij hebben.

rudy|13.12.11|22:10

Deze meneer Borrius is niet geschikt om een bedrijf te runnen zo simpel is dit want als alle verplichtingen door aangesloten bedrijven worden voldaan waar blijft die twee ton dan???
Doorstart??? Welk bedrijf wil zijn goede naam nog aan aan deze man verbinden??

Rudy

z-tax|14.12.11|13:28

het begint in nederland volledig door te slaan, men probeert de kleine ondernemer op alle fronten te pakken en de grote jongens gaan gewoon verder na een faillessement!!!!
Ik adviseer niemand meer met TAXIDESK in zee te gaan..

paul|15.12.11|17:58

Wie een klein beetje steelt is een dief, wie echter grote bedragen achterover drukt wordt een bestuurder genoemd (banken, politici, instellingen, woningcorporaties, pensioenfondsen, bonden etc.etc.)

martijn|18.12.11|11:30

Dat het slecht gaat met Pensioenfonds weet iedereen! Geen geld enz. Hiermee lukt snel geld terug te verdienen om de ondernemers failliet te laten verklaren, die een achterstand hebben. en de pensioenfondsen gaan vervolgens niet akkoord gaan met de langlopende regelingen. Want zij krijgen deze maand hun geld van de UWV( onze belastingcenten) daarmee sluiten zij het jaar goed af. Het UWV 12 maanden terugwerkende kracht uitbetaald. Met andere woorden VUiL SPEL WORDT ER GESPEELD DOOR PENSIOENFONDS.

rudy|18.12.11|17:33

Dus Martijn ,u vindt het dus normaal dat er pensioengeld van hard werkende chauffeurs gewoon niet afgedragen worden maar wel ingehouden zijn???? nogmaals waar zijn dan die twee ton gebleven?? en moet dan door slecht beheer deze chauffeurs hier de dupe van worden?? ik ben overigens erg benieuwd naar het verslag van de curator en blij dat het uwv alles hopelijk goed afhandeld voor deze collega,s. en ja van onze belasting centen nou en of wil je deze mensen laten barsten??

TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie | TaxiPro
rechtbank

TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie

Payroll-bedrijf T-Desk (TaxiDesk) is op 29 november failliet verklaard door de rechtbank in Zwolle. Oorzaak is een te grote achterstand in het betalen van de pensioenpremie. Eigenaar George Borrius is bezig met het organiseren van een doorstart.

Pensioenfonds Vervoer heeft het faillissement aangevraagd, zo laat Borrius weten. Het zou gaan om een achterstallige betaling van zo’n 200.000 euro. “Ik was bereid een betalingsregeling te treffen van 12 maanden. Daar gingen ze echter niet mee akkoord”, vertelt Borrius. “Ik moest de rekening binnen 6 maanden voldoen.”

Pensioenuitvoerder

Volgens TaxiDesk ligt de oorzaak van de achterstand in de wijze waarop de nieuwe pensioenuitvoerder omgaat met de premie-inning. “Bij de vorige uitvoerder konden we makkelijk achterlopen, dat was geen enkel probleem”, zegt Borrius. “Nu moeten we van de nieuwe uitvoerder echter ineens een inhaalslag maken. Dat gaat niet.”

Voor 2010 moest een cao-plichtige werkgever in de taxibranche een voorschot en een eindafrekening betalen. Tegenwoordig int het Pensioenfonds maandelijks de premies. Hiermee wordt voorkomen dat taxibedrijven te ver achterlopen en dat de schuld hen boven het hoofd stijgt.

Taxichauffeurs

Overigens heeft TaxiDesk wel altijd de premie geïnd bij de taxichauffeurs en de opdrachtgevers (taxibedrijven).  Voor de chauffeurs en klanten zal een eventuele doorstart geen gevolgen hebben, zo zegt Borrius. Hij verwacht dat het binnen enkele dagen rond is.

Bart Pals

Lees ook: Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk

Als curator is aangesteld:

Curator: Dhr. mr. L.T. Lonis
Kantoor: Okkerse & Schop Advocaten
Bezoekadres: Meenthoek 11 , 8224 BS te LELYSTAD
Postadres: Postbus 155 , 8200 AD te LELYSTAD
Telefoonnummer: 0320-289888
Faxnummer: 0320-289880

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

16 reacties op “TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie”

chauffeur|08.12.11|10:39

Te schandalig voor woorden. Wel innen bij de chauffeurs en de bedrijven en niet afdragen…. Volgens mij is dat diefstal. En dan nog een doorstart willen maken ook zodat dit smerige truucje nog een keer toegepast kan worden…. En wie is er uiteindelijk de dupe…. De chauffeur want de premie gaat door dit soort praktijken alleen maar omhoog… Ze zouden deze man in het gevang moeten gooien. Zelf is ie er denk ik niet slechter van geworden….

mevdp|08.12.11|11:26

Hey chauffeur dat is denk ik wel heel makkelijk conclusies trekken, terwijl je waarschijnlijk de hele onderneming niet kent. Als daar namelijk sprake is van slecht bestuur dan wordt hij vanzelf aansprakelijk gesteld, zelfs als het een bv is.

Veel bedrijven moeten in deze tijden wel zo met hun gelden omgaan en dan worden prioriteiten gesteld.Als een pensioenfonds zomaar andere voorwaarden gaat stellen wordt het er niet makkelijker op.Dus niet te snel oordelen, want er zijn ook goede ondernemers.

Dikke Dirk|08.12.11|12:26

Dat die Borrius nog niet opgesloten is, GVD premies afhouden en niet afdragen. en mevdp: u zal waarschijnlijk het bed met borrius delen. Als je premies bij de chauffeur inhoud verwacht je dat de baas die premies ook afdraagd aan het pensioenfonds

Fons|08.12.11|13:11

Even mijn gedachten hierover;
Uit deze situatie blijkt er maar weer dat er in Nederland mogelijk is om je crimineel te gedragen en profijt te hebben van je handelen. Anderen, de betalende chauffeurs,worden uiteindelijk slachtoffer en hebben dan eigenlijk geen steun of wet ter beschikking om dit soort vaak voorkomende zaken te voorkomen. Verder vindt ik dat de betreffende slachtoffers de hand in eigen boezem moeten steken. Je MOET ook jou eigen baas ter kontrole naar de papieren vragen.

chauffeur|08.12.11|13:24

@mevdp:

“Bij de vorige uitvoerder konden we makkelijk achterlopen, dat was geen enkel probleem”, zegt Borrius. “Nu moeten we van de nieuwe uitvoerder echter ineens een inhaalslag maken. Dat gaat niet.”

Waar haalt Taxidesk de brutaliteit vandaan?? Je hebt het over geld van anderen dat je op oneigenlijke manier aan het verbrassen bent…. Als dat geen slecht bestuur is….. Hoezo achterlopen, je krijgt geld binnen dat bedoeld is om door te storten en niet om je eigen zak mee te vullen. bah!

rvs|08.12.11|13:51

wat een toestand bij taxidesk. ik wil een doorstart maken ? gevangenisstraf !dit geintje komt veelvuldig voor in div. branches en zeker ook in deze branche, payroll, uitzendbureaus, en vof-jes moeten uit deze branche en uit vele andere branches.
Kan iemand mij vertellen wat het nut en de daarbij behorende voordelen van deze constructies is.
Fijn voor die chauffeurs zo een pensioengat ! zeker als je toch al gekort wordt zoals het er naar uitziet. lang leve de overbetaalde controlerende instanties

vrinkel|08.12.11|16:41

Ik lees dit bericht ook met veel verbazing. Hoe kan het nou dat dit bedrijf de premies gewoon int, vervolgens niet afdraagt en dan ook nog durft te zeggen dat ze niet kunnen betalen?? Men heeft het geld gewoon in eigen zak gehouden.

hp|08.12.11|20:09

Schreeuw zo maar wat rond,wisten jullie dat zelfde pensioenfonds voor 1 personeelslid €50000 aanslag stuurt en eist dat je binnen 8 dagen moet betalen,wisten jullie dat zelfde pensioenfonds eindafrekeningen stuurt zonder overzicht hoe zij aan die bedragen gekomen zijn,wisten jullie dat mijn boekhouder sinds maart 2011 bezig is om de jaren 2008,2009,2010 af te laten sluiten en onder tussen dat zij alleen maar geld eisen anders dreigen met incassobureau Vesting Finance.

hp|08.12.11|20:26

Ik hoop dat Taxidesk inderdaad dat geld in zijn eigen zak gestopt heeft anders was dat bedrag toch naar Griekland of andere land beschikbaar gesteld nu blijft het geld tenminste in Nederland. Daarom is er ook geen enkele instantie die de pensioenfonds controleert. Ga maar onderzoek doen om een pensioenfonds te laten controleren over hun werkwijze,er is niemand die je op hun af kan sturen….Schreeuwers,schreeuwers loze schreeuwers….

Albert|09.12.11|08:27

ook in het verleden foutief aangeslagen btw 90.000,00, na 18000,00 advocaatkost, werd alles ingetrokken, moest wel de boete rente betalen , als ik dat niet zou doen dreigde ze verder te gaan met de rechtzaak, mijn advocaat adviseerde mij dit maar te slikken, hoe krom ook, hoe je ook verzekerd bent voor rechtsbijstant, als ze willen procederen ze je gewoon kapot, potje leeg van verzekering, dan moet je zelf aan de bak, en dat houd niemand vol.
Ik wens eenieder veel sterkte toe.

Carpe Diem.

Duco Douwstra|11.12.11|11:46

De vraag is of Borrius een boef is. De rechtbank verklaard een bedrijf niet zomaar failliet en als Borrius alweer een nieuwe BV startklaar heeft voor een doorstart. En hij kennelijk een vluchroute heeft om de schuldeisers met lege handen achter te laten, dan lijkt het mij dat hij een boef is. De hoop is nu of zijn klanten niet aansprekelijk gesteld kunnen worden. De ketenaansprakelijkheid rijkt ver, bedrijven en bedrijfsjes in de taxibranche kunnen dat er echt niet meer bij hebben.

rudy|13.12.11|22:10

Deze meneer Borrius is niet geschikt om een bedrijf te runnen zo simpel is dit want als alle verplichtingen door aangesloten bedrijven worden voldaan waar blijft die twee ton dan???
Doorstart??? Welk bedrijf wil zijn goede naam nog aan aan deze man verbinden??

Rudy

z-tax|14.12.11|13:28

het begint in nederland volledig door te slaan, men probeert de kleine ondernemer op alle fronten te pakken en de grote jongens gaan gewoon verder na een faillessement!!!!
Ik adviseer niemand meer met TAXIDESK in zee te gaan..

paul|15.12.11|17:58

Wie een klein beetje steelt is een dief, wie echter grote bedragen achterover drukt wordt een bestuurder genoemd (banken, politici, instellingen, woningcorporaties, pensioenfondsen, bonden etc.etc.)

martijn|18.12.11|11:30

Dat het slecht gaat met Pensioenfonds weet iedereen! Geen geld enz. Hiermee lukt snel geld terug te verdienen om de ondernemers failliet te laten verklaren, die een achterstand hebben. en de pensioenfondsen gaan vervolgens niet akkoord gaan met de langlopende regelingen. Want zij krijgen deze maand hun geld van de UWV( onze belastingcenten) daarmee sluiten zij het jaar goed af. Het UWV 12 maanden terugwerkende kracht uitbetaald. Met andere woorden VUiL SPEL WORDT ER GESPEELD DOOR PENSIOENFONDS.

rudy|18.12.11|17:33

Dus Martijn ,u vindt het dus normaal dat er pensioengeld van hard werkende chauffeurs gewoon niet afgedragen worden maar wel ingehouden zijn???? nogmaals waar zijn dan die twee ton gebleven?? en moet dan door slecht beheer deze chauffeurs hier de dupe van worden?? ik ben overigens erg benieuwd naar het verslag van de curator en blij dat het uwv alles hopelijk goed afhandeld voor deze collega,s. en ja van onze belasting centen nou en of wil je deze mensen laten barsten??