UWV, kantoor

Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk

Payrollbedrijf T-Desk (TaxiDesk) maakt een doorstart. Hierbij worden alle loon en -pensioenverplichtingen overgenomen door het UWV. Vakbond FNV is ‘not amused’. “Ik roep alle taxibedrijven op nooit meer gebruik te maken van TaxiDesk”, zegt FNV-bestuurder Remko Mast.

Hij adviseert ook taxichauffeurs om geen zaken te doen met TaxiDesk. Mast is zeer verbolgen over de snelle doorstart van TaxiDesk, waarbij de maatschappij opdraait voor de gemaakte schulden van enkele tonnen.

UWV

TaxiDesk, dat op 29 november failliet is verklaard vanwege onder meer een schuld van 200.000 euro aan het Pensioenfonds Vervoer, heeft inmiddels in een brief aan het personeel uitgelegd dat het UWV achterstallig salaris en pensioenpremies betaalt.

“De eerstvolgende  loonstrook start opnieuw met de opbouw van de vakantiegeld reserveringen en de opbouw van de vakantiedagen. Volgens de regels wordt  het saldo aan vakantierechten (vakantiegeld en vakantiedagen) op de laatste loonstrook overgenomen en uitbetaald door het UWV (in het nieuwe jaar).”

Pensioenpremie

“ De loondoorbetaling van alle zieken zullen vanaf  29 november door het UWV worden overgenomen. Niet betaalde afdrachten aan pensioenpremies zullen door het UWV worden overgenomen”, meldt directeur George Borrius.

Vakbond FNV Bondgenoten is niet blij met dit verloop. “De maatschappij subsidieert op deze manier het mismanagement van TaxiDesk”, zegt Mast. “Dit is het zoveelste faillissement veroorzaakt door ‘rotte appels’ in de taxibranche.”

Kostprijs

Het is Mast een doorn in het oog dat sommige bedrijven onder de kostprijs kunnen werken omdat bepaalde verplichtingen niet worden nagekomen. Terwijl goede werkgevers deze kosten, zoals pensioenpremies, wel netjes betalen.

Bart Pals

Lees ook: TaxiDesk is failliet vanwege achterstand pensioenpremie

Auteur: Bart Pals

4 reacties op “Vakbond FNV verbolgen over snelle doorstart TaxiDesk”

z-tax|14.12.11|13:04

Wij hebben al jaren gezegd dat het niet in de haak is daar bij Taxidesk, het blijkt dus ook!
Heeft een boel geld gekost….

Yvonne Botterhuis|14.12.11|14:02

Schandalig!. Ik hoop van harte dat het lukt er een stokje voor te steken.

henk van mullem|16.12.11|11:35

ik vind het ook schandalig dat werkgevers de boel belazeren .ten koste van de hele branche
ook wordt het hoog tijd dat de wet aangepast gaat worden,zodat dit soort werkgevers nooit meer een doorstart of een nieuwe start kunnen maken en weer rustig opniiew de boel kunnen oplichten.
wat ik wel een goede zaak vindt is dat de gedupeerde werknemers nu eens niet het nakijken hebben,maar echt geholpen worden door het uwv wat in mijn ogen een vorm vancollective solidariteit is.

Conny Mersie|18.07.15|10:04

Dat de werknemers niet gedupeerd zijn dat is niet waar. Ik ben 1 van die werknemers en ben wel degelijk gedupeerd.Ik zit nu thuis doordat ik moet wachten totdat alles is afgehandeld en moet wachten op UWV. Er zijn werknemers die naar hun geld kunnen fluiten omdat het UWV maar 13 salaris weken salaris betaald en die mensen al veel langer op hun geld zitten te wachten. Ik hoop dat ze die HR. Borrius nu eens goed aanpakken en geheel aansprakelijk stellen voor alles.