Inspectie Verkeer en Waterstaat, IVW, controle, taxi, taxibus

Brinker Personenvervoer sluit convenant met Inspectie (ILT)

De Inspectie Leefomgeving en Transport (voorheen IVW) en taxi- en touringcarbedrijf Brinker Personenvervoer gaan begin februari een convenant ondertekenen. Omdat het bedrijf de zaakjes altijd goed op orde heeft, worden de chauffeurs niet meer onderworpen aan reguliere wegcontroles.

Het ILT toont hiermee het vertrouwen in dit bedrijf omdat zij voldoen aan de gestelde eisen van kwaliteit en wet- en regelgeving. Brinker Personenvervoer is het tweede bedrijf die een convenant met de Inspectie ondertekent. Taxibedrijf Van Driel uit Oss was eind vorig jaar de eerste.

Wet- en regelgeving

Met het convenant willen beide partijen optimale naleving van wet- en regelgeving bereiken, terwijl de toezichtlast verminderd wordt. Brinker Personenvervoer, die altijd goed scoorde bij eerdere inspecties, neemt meer eigen verantwoordelijkheid over naleving, veiligheid en duurzaamheid, brengt de risico’s in kaart en streeft er aantoonbaar naar deze te beheersen. De inspectie zal op haar beurt het toezicht verminderen tot reguliere bedrijfsaudits.

Familiebedrijf Brinker Personenvervoer uit Nijverdal is sinds 1978 werkzaam in het personenvervoer. Het bedrijf is houder van het Keurmerk Touringcarbedrijf en Keurmerk Taxi TX-Keur en heeft 12 taxi’s / rolstoelbussen en 7 touringcars. Deze worden dagelijks worden voor zorgvervoer, dagtochten, groeps- en schoolreizen en meerdaagse reizen.

Taxibedrijven die ook interesse hebben in een dergelijk convenant met ILT, kunnen zich melden bij de inspectie.

Lees ook: Geen IVW-wegcontroles meer voor taxichauffeurs Van Driel

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.