goldman sachs

Pensioenfonds Vervoer claimt 250 miljoen van Goldman Sachs

Pensioenfonds Vervoer, waarbij ook alle taxichauffeurs in loondienst zijn aangesloten, claimt 200 tot 250 miljoen euro van de zakenbank Goldman Sachs. De bank zou ernstig tekort zijn geschoten in het beheer van de pensioengelden. Zo werd in 2008 een verlies van maar liefst 14 procent geleden op het beheerde vermogen.

In 2010 stapte het Pensioenfonds vanwege de slechte beleggingsresultaten dan ook over naar vermogensbeheerder Robeco.

Claim

De zakenbank zegt in een reactie dat de claim wordt aangevochten. “Een dergelijke claim is gezien de feiten ongegrond. Wij hebben zorgvuldig gehandeld en aan ons mandaat voldaan, waarbij onze verplichtingen tegenover de klant zijn vervuld”, aldus de bank volgens de NOS.

Als het Pensioenfonds een slechter dan verwacht rendement behaalt, gaan de premies omhoog en/of de pensioenen omlaag van onder meer de taxichauffeurs. Pensioenfonds Vervoer heeft een belegd vermogen van zo’n 12 miljard euro. Eind mei stond de dekkingsgraad van het fonds op 105,7 procent.

Lees ook: Goldman Sachs speculeerde tegen Pensioenfonds Vervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Pensioenfonds Vervoer claimt 250 miljoen van Goldman Sachs | TaxiPro
goldman sachs

Pensioenfonds Vervoer claimt 250 miljoen van Goldman Sachs

Pensioenfonds Vervoer, waarbij ook alle taxichauffeurs in loondienst zijn aangesloten, claimt 200 tot 250 miljoen euro van de zakenbank Goldman Sachs. De bank zou ernstig tekort zijn geschoten in het beheer van de pensioengelden. Zo werd in 2008 een verlies van maar liefst 14 procent geleden op het beheerde vermogen.

In 2010 stapte het Pensioenfonds vanwege de slechte beleggingsresultaten dan ook over naar vermogensbeheerder Robeco.

Claim

De zakenbank zegt in een reactie dat de claim wordt aangevochten. “Een dergelijke claim is gezien de feiten ongegrond. Wij hebben zorgvuldig gehandeld en aan ons mandaat voldaan, waarbij onze verplichtingen tegenover de klant zijn vervuld”, aldus de bank volgens de NOS.

Als het Pensioenfonds een slechter dan verwacht rendement behaalt, gaan de premies omhoog en/of de pensioenen omlaag van onder meer de taxichauffeurs. Pensioenfonds Vervoer heeft een belegd vermogen van zo’n 12 miljard euro. Eind mei stond de dekkingsgraad van het fonds op 105,7 procent.

Lees ook: Goldman Sachs speculeerde tegen Pensioenfonds Vervoer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.