Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak

Jongepier Mobility Masters is failliet verklaard. Het faillissement is mede veroorzaakt door het omvallen van Jongepier Detachering BV. Dat onderdeel was actief in het uitzenden van honderden taxichauffeurs en ging vorig jaar op de fles toen een grote klant het contract opzegde. Vanwege diverse rekening-courant verhoudingen met de opleidingstak moest Jongepier tonnen in de boedel storten. Dat was niet mogelijk vanwege de inzakkende markt voor rijinstructeursopleidingen.

Jongepier vertelt dat vooral de belastingdienst gedupeerd wordt door zijn faillissement. “Helaas hadden we binnen de groep onderlinge schulden gemaakt en heeft detachering geld geleend aan de andere BV. De curator van de detacheringstak wil dat geld nu terug zijn en trekt daarmee de opleidingstak mee het faillissement in. Zelf heb ik ook privé meegetekend en weet nog niet wat voor consequenties dit zal hebben. Ik zie het heel somber in.”

Opleiden rijinstructeurs

Jongepier heeft behoorlijk spijt van het doorgroeien naar andere sectoren, dan het opleiden van taxichauffeurs en rijinstructeurs. “We zijn niet in de problemen gekomen vanwege de kwaliteit van onze opleiding, maar door uitstapjes naar andere takken van sport”, licht hij toe. “Ik wilde groeien en nieuwe dingen proberen. Dat ging in eerste instantie heel makkelijk en ging mij goed af. Het werd echter te complex. Want de kracht van Jongepier Opleidingen ligt bij het opleiden van taxichauffeurs en rijinstructeurs.”

Het faillissement is ook mede veroorzaakt door slecht management van Simon Jongepier, beseft hij. “Ik had te weinig inzicht in de financiën en dacht dat het allemaal uit zou kunnen. Daardoor heb ik te weinig op de kosten gelet. En toen er verliezen ontstonden, ben ik gaatjes gaan vullen met andere gaatjes. Toen vervolgens Jongepier Detachering BV omviel, moest ik toch de rekening betalen. En dat ging niet.”

Cursisten

Jongepier belooft zich sterk te maken dat cursisten die een opleiding al betaald hebben maar nog niet afgerond, zo weinig mogelijk schade gaan ondervinden van het faillissement. Hij bekijkt samen met de curator nu de mogelijkheden dat zijn vader, Jongepier sr. en 34 jaar geleden oprichter van het opleidingsinstituut, de resterende lessen zal geven.

Bart Pals

Lees ook: Jongepier Detachering BV is failliet verklaard

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak”

Jaap GeenJaap|26.08.14|18:39

Jammer, zij hebben ervoor gezorgd dat ik 6 jaar geleden weer een baan kreeg!
Succes verder…

Marian de Vries|27.08.14|04:41

John Barends:
Sterkte en succes ! Vooral toegewenst aan Klaas en Frans, van wie ik prettig en goed les heb gehad, m.b.t. het behalen van mijn trambaan-ontheffing.

Groeten, John Barends (chauffeur Bios Schiphol taxi)

Yvonne Sophia Jansen|28.08.14|10:12

Ja, eerst mijn werkgever Schoonhoven-Buytendijk failliet en nu het insituut waar ik 5 jaar geleden mijn taxipas haalde. Triest hoor. Ik ben echt geschokt.

Jos Dinkelaar|11.09.14|22:31

Jammer was een goed en degelijk bedrijf.

Jos Dinkelaar|23.04.18|22:24

Nog steeds jammer het waren echt vakmensen die les gaven!

Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak | TaxiPro

Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak

Jongepier Mobility Masters is failliet verklaard. Het faillissement is mede veroorzaakt door het omvallen van Jongepier Detachering BV. Dat onderdeel was actief in het uitzenden van honderden taxichauffeurs en ging vorig jaar op de fles toen een grote klant het contract opzegde. Vanwege diverse rekening-courant verhoudingen met de opleidingstak moest Jongepier tonnen in de boedel storten. Dat was niet mogelijk vanwege de inzakkende markt voor rijinstructeursopleidingen.

Jongepier vertelt dat vooral de belastingdienst gedupeerd wordt door zijn faillissement. “Helaas hadden we binnen de groep onderlinge schulden gemaakt en heeft detachering geld geleend aan de andere BV. De curator van de detacheringstak wil dat geld nu terug zijn en trekt daarmee de opleidingstak mee het faillissement in. Zelf heb ik ook privé meegetekend en weet nog niet wat voor consequenties dit zal hebben. Ik zie het heel somber in.”

Opleiden rijinstructeurs

Jongepier heeft behoorlijk spijt van het doorgroeien naar andere sectoren, dan het opleiden van taxichauffeurs en rijinstructeurs. “We zijn niet in de problemen gekomen vanwege de kwaliteit van onze opleiding, maar door uitstapjes naar andere takken van sport”, licht hij toe. “Ik wilde groeien en nieuwe dingen proberen. Dat ging in eerste instantie heel makkelijk en ging mij goed af. Het werd echter te complex. Want de kracht van Jongepier Opleidingen ligt bij het opleiden van taxichauffeurs en rijinstructeurs.”

Het faillissement is ook mede veroorzaakt door slecht management van Simon Jongepier, beseft hij. “Ik had te weinig inzicht in de financiën en dacht dat het allemaal uit zou kunnen. Daardoor heb ik te weinig op de kosten gelet. En toen er verliezen ontstonden, ben ik gaatjes gaan vullen met andere gaatjes. Toen vervolgens Jongepier Detachering BV omviel, moest ik toch de rekening betalen. En dat ging niet.”

Cursisten

Jongepier belooft zich sterk te maken dat cursisten die een opleiding al betaald hebben maar nog niet afgerond, zo weinig mogelijk schade gaan ondervinden van het faillissement. Hij bekijkt samen met de curator nu de mogelijkheden dat zijn vader, Jongepier sr. en 34 jaar geleden oprichter van het opleidingsinstituut, de resterende lessen zal geven.

Bart Pals

Lees ook: Jongepier Detachering BV is failliet verklaard

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

5 reacties op “Jongepier Mobility Masters failliet na omvallen detacheringstak”

Jaap GeenJaap|26.08.14|18:39

Jammer, zij hebben ervoor gezorgd dat ik 6 jaar geleden weer een baan kreeg!
Succes verder…

Marian de Vries|27.08.14|04:41

John Barends:
Sterkte en succes ! Vooral toegewenst aan Klaas en Frans, van wie ik prettig en goed les heb gehad, m.b.t. het behalen van mijn trambaan-ontheffing.

Groeten, John Barends (chauffeur Bios Schiphol taxi)

Yvonne Sophia Jansen|28.08.14|10:12

Ja, eerst mijn werkgever Schoonhoven-Buytendijk failliet en nu het insituut waar ik 5 jaar geleden mijn taxipas haalde. Triest hoor. Ik ben echt geschokt.

Jos Dinkelaar|11.09.14|22:31

Jammer was een goed en degelijk bedrijf.

Jos Dinkelaar|23.04.18|22:24

Nog steeds jammer het waren echt vakmensen die les gaven!