taxichauffeur, taxi

Taxichauffeurs krijgen 1% loonsverhoging per 1 januari 2015

Alle taxichauffeurs in loondienst krijgen 1% loonsverhoging per 1 janauri 2015. Dat is afgesproken in de huidige CAO Taxi, die loopt van 1 januari 2014 tot en met 31 december 2015. Dat betekent dat voor het eerst in jaren de lonen van taxichauffeurs weer stijgen. Want in 2014 stegen de lonen niet. Niet met een structurele loonstijging en ook niet met een prijscompensatie.

De CAO-lonen (uitgangspunt is maandloon, week- en uurloon worden daarvan afgeleid) voor taxipersoneel worden geïndexeerd met 1% met ingang van 1 januari 2015.

Inschaling

De lonen van werknemers die reeds boven het CAO-loon worden betaald kunnen worden ‘bevroren’ totdat zij correct zijn ingeschaald.

Deze bepaling geldt dus ook indien een werknemer die uitsluitend als chauffeur contractvervoer beperkt of als chauffeur straattaxi werkzaam is en hoger dan de bij deze functie behorende loontrede is ingeschaald.

Loonsverhoging

“Echter, zodra deze werknemer ook op ander werk wordt ingezet, heeft hij vanaf dat moment alsnog recht op de bovengenoemde structurele loonsverhoging”, meldt Sociaal Fonds Taxi.

Auteur: Bart Pals

2 reacties op “Taxichauffeurs krijgen 1% loonsverhoging per 1 januari 2015”

Paul Dijkhuizen|05.01.15|10:18

Is er ook al iets bekend over de nieuwe taxitarieven?