BIOS-Groep, taxi, taxibedrijf, taxibus

Chauffeurs Bios niet ontslagen na succesvol verweer FNV Taxi

Taxibedrijf Bios-Groep uit Rotterdam had voor een deel van zijn medewerkers ontslag aangevraagd bij het UWV werkbedrijf. Met als reden het wegvallen van het Valys vervoer per 1 april en andere aflopende contracten. Na succesvol verweer door de juristen van FNV heeft het UWV deze ontslagen geweigerd, waardoor de chauffeurs in dienst blijven bij Bios.

FNV Taxi was al eerder in protest gekomen tegen de handelswijze van Bios. Bios is mede aandeelhouder van Transvision, het bedrijf dat in 2014 het Valys vervoer gegund had gekregen.

OPOV-regeling

Door de opdracht aan het eigen Transvision terug te geven en aan andere onderaannemers te gunnen werd de OPOV-regeling, Overgang van Personeel bij Overgang Vervoer omzeild. In gesprekken met bonden gaf Bios het beeld dat het niet meer uitvoeren van het vervoer opgevangen kon worden door het inkrimpen van de flexibele schil en dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen.

Uiteindelijk bleek dat Bios een andere koers ging varen zonder FNV Taxi te betrekken en bood mensen lukraak vaststellingsovereenkomsten aan”, zegt MariĆ«tte van Dijk, woordvoerster FNV Taxi. “Geen sociaal plan, geen inspanningen om de mensen aan het werk te houden, geen afspiegeling, kortom in de ogen van FNV Taxi geen goed werkgeverschap.”

UWV

Bij het UWV had Bios voor een deel van zijn medewerkers, werkzaam bij vestiging Schiedam ontslag aangevraagd om bedrijfseconomische reden. Na verweer door de juristen van FNV heeft het UWV deze ontslagen geweigerd, omdat de bedrijfseconomische reden niet voldoende is onderbouwd en omdat de noodzaak tot de ontslagen niet voldoende duidelijk is.

De chauffeurs van Bios die verweer hebben gevoerd blijven daardoor in dienst bij Bios. Van Dijk: “FNV Taxi is blij met deze uitspraak van het UWV. Er is recht gedaan aan de positie van de chauffeurs. We hopen dan ook dat Bios voortaan de juiste stappen zal volgen om op een fatsoenlijke manier met het personeel om te gaan.”

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Chauffeurs Bios niet ontslagen na succesvol verweer FNV Taxi”

Jack de Kikker|15.06.15|12:20

FNV Taxi is blij met de uitspraak en hoopt dat Bios voortaan de juiste stappen zal volgen. Ik vraag me af of Bios daar nog de kans voor krijgt wanneer zij in slecht weer terecht komen door te hoge personeelskosten, maar dan zal FNV niet thuis zijn.

Robert Bruns|15.06.15|12:37

Dit is nou eens zo’n lekkere positieve reactie.

Gerrit Zeevat|15.06.15|14:14

De Bios directie is zelf verantwoordelijk voor het debacle. Met goede coƶrdinatoren had het niet zo’n puinhoop hoeven te worden en hadden ze goud geld kunnen verdienen. Ga de volgende keer in zee met ervaren mensen en niet met (overigens goedwillende) schoolverlaters als je het vervoer centraal aan wil sturen.

Chauffeurs Bios niet ontslagen na succesvol verweer FNV Taxi | TaxiPro
BIOS-Groep, taxi, taxibedrijf, taxibus

Chauffeurs Bios niet ontslagen na succesvol verweer FNV Taxi

Taxibedrijf Bios-Groep uit Rotterdam had voor een deel van zijn medewerkers ontslag aangevraagd bij het UWV werkbedrijf. Met als reden het wegvallen van het Valys vervoer per 1 april en andere aflopende contracten. Na succesvol verweer door de juristen van FNV heeft het UWV deze ontslagen geweigerd, waardoor de chauffeurs in dienst blijven bij Bios.

FNV Taxi was al eerder in protest gekomen tegen de handelswijze van Bios. Bios is mede aandeelhouder van Transvision, het bedrijf dat in 2014 het Valys vervoer gegund had gekregen.

OPOV-regeling

Door de opdracht aan het eigen Transvision terug te geven en aan andere onderaannemers te gunnen werd de OPOV-regeling, Overgang van Personeel bij Overgang Vervoer omzeild. In gesprekken met bonden gaf Bios het beeld dat het niet meer uitvoeren van het vervoer opgevangen kon worden door het inkrimpen van de flexibele schil en dat er geen gedwongen ontslagen zouden vallen.

Uiteindelijk bleek dat Bios een andere koers ging varen zonder FNV Taxi te betrekken en bood mensen lukraak vaststellingsovereenkomsten aan”, zegt MariĆ«tte van Dijk, woordvoerster FNV Taxi. “Geen sociaal plan, geen inspanningen om de mensen aan het werk te houden, geen afspiegeling, kortom in de ogen van FNV Taxi geen goed werkgeverschap.”

UWV

Bij het UWV had Bios voor een deel van zijn medewerkers, werkzaam bij vestiging Schiedam ontslag aangevraagd om bedrijfseconomische reden. Na verweer door de juristen van FNV heeft het UWV deze ontslagen geweigerd, omdat de bedrijfseconomische reden niet voldoende is onderbouwd en omdat de noodzaak tot de ontslagen niet voldoende duidelijk is.

De chauffeurs van Bios die verweer hebben gevoerd blijven daardoor in dienst bij Bios. Van Dijk: “FNV Taxi is blij met deze uitspraak van het UWV. Er is recht gedaan aan de positie van de chauffeurs. We hopen dan ook dat Bios voortaan de juiste stappen zal volgen om op een fatsoenlijke manier met het personeel om te gaan.”

U las zojuist Ć©Ć©n van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

3 reacties op “Chauffeurs Bios niet ontslagen na succesvol verweer FNV Taxi”

Jack de Kikker|15.06.15|12:20

FNV Taxi is blij met de uitspraak en hoopt dat Bios voortaan de juiste stappen zal volgen. Ik vraag me af of Bios daar nog de kans voor krijgt wanneer zij in slecht weer terecht komen door te hoge personeelskosten, maar dan zal FNV niet thuis zijn.

Robert Bruns|15.06.15|12:37

Dit is nou eens zo’n lekkere positieve reactie.

Gerrit Zeevat|15.06.15|14:14

De Bios directie is zelf verantwoordelijk voor het debacle. Met goede coƶrdinatoren had het niet zo’n puinhoop hoeven te worden en hadden ze goud geld kunnen verdienen. Ga de volgende keer in zee met ervaren mensen en niet met (overigens goedwillende) schoolverlaters als je het vervoer centraal aan wil sturen.