rmc, aardgas, taxi, leerlingenvervoer

RMC over duurzame inzetbaarheid van het personeel

De onderlinge concurrentie in de taxibranche is hoog. Tegelijkertijd heeft de sector ook met vergrijzing te maken. Redenen voor RMC om te blijven investeren in het personeel. “Doorstroming en opleiding van het personeel is bij RMC heel belangrijk. Zo hebben we interne opleidingen zodat mensen bijvoorbeeld van de taxi door kunnen stromen naar het Openbaar Vervoer. Ook leiden we mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen die langdurig werkloos zijn of jongeren met weinig werkervaring”, vertelt directeur Henk van der Beek.

De projecten doet RMC in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Tijdens de Week van de Ondernemer vertelt directeur Henk van der Beek op 15 oktober in Ahoy Rotterdam meer over deze duurzame inzetbaarheid aanpak.

Onregelmatige tijden

RMC heeft ruim 500 medewerkers, die in een 24-uurs-bedrijf met onregelmatige tijden werken. “Duurzame inzetbaarheid is voor iedereen van belang. We motiveren mensen om te blijven leren. We leiden eigen personeel en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op. Daarnaast investeren we ook in begeleiding”, zegt Van der Beek.

“Het management wordt getraind om met medewerkers in gesprek te blijven en op tijd te merken als er iets aan de hand is. Werk- en privé-balans is bij ons heel belangrijk. Als iemand ziek is dan bekijken we de mogelijkheden van wat iemand nog wel kan en wil. We hebben een laag verloop en een laag ziekteverzuim.”

Klantbeoordeling

Daar bovenop beoordelen klanten de medewerkers van RMC met een hoog cijfer (8,4). RMC was een van de eerste bedrijven die een sportabonnement aan de medewerkers aanbood en daar maken tientallen medewerkers gebruik van. Van der Beek: “We merken dat de duurzame inzetbaarheid aanpak werkt, want het ziekteverzuim is met één procent laag. De medewerkers zijn niet alleen fitter, gezonder en tevreden, maar wij krijgen er ook gemotiveerde medewerkers voor terug.”

Het actief bevorderen van ondernemers om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid staat centraal tijdens de Week van de Ondernemer. Trend analist Ruud Veltenaar neemt de ondernemers mee in de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en Henk van der Beek vertelt over zijn aanpak bij RMC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

RMC over duurzame inzetbaarheid van het personeel | TaxiPro
rmc, aardgas, taxi, leerlingenvervoer

RMC over duurzame inzetbaarheid van het personeel

De onderlinge concurrentie in de taxibranche is hoog. Tegelijkertijd heeft de sector ook met vergrijzing te maken. Redenen voor RMC om te blijven investeren in het personeel. “Doorstroming en opleiding van het personeel is bij RMC heel belangrijk. Zo hebben we interne opleidingen zodat mensen bijvoorbeeld van de taxi door kunnen stromen naar het Openbaar Vervoer. Ook leiden we mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen die langdurig werkloos zijn of jongeren met weinig werkervaring”, vertelt directeur Henk van der Beek.

De projecten doet RMC in samenwerking met de gemeente Rotterdam. Tijdens de Week van de Ondernemer vertelt directeur Henk van der Beek op 15 oktober in Ahoy Rotterdam meer over deze duurzame inzetbaarheid aanpak.

Onregelmatige tijden

RMC heeft ruim 500 medewerkers, die in een 24-uurs-bedrijf met onregelmatige tijden werken. “Duurzame inzetbaarheid is voor iedereen van belang. We motiveren mensen om te blijven leren. We leiden eigen personeel en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op. Daarnaast investeren we ook in begeleiding”, zegt Van der Beek.

“Het management wordt getraind om met medewerkers in gesprek te blijven en op tijd te merken als er iets aan de hand is. Werk- en privé-balans is bij ons heel belangrijk. Als iemand ziek is dan bekijken we de mogelijkheden van wat iemand nog wel kan en wil. We hebben een laag verloop en een laag ziekteverzuim.”

Klantbeoordeling

Daar bovenop beoordelen klanten de medewerkers van RMC met een hoog cijfer (8,4). RMC was een van de eerste bedrijven die een sportabonnement aan de medewerkers aanbood en daar maken tientallen medewerkers gebruik van. Van der Beek: “We merken dat de duurzame inzetbaarheid aanpak werkt, want het ziekteverzuim is met één procent laag. De medewerkers zijn niet alleen fitter, gezonder en tevreden, maar wij krijgen er ook gemotiveerde medewerkers voor terug.”

Het actief bevorderen van ondernemers om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid staat centraal tijdens de Week van de Ondernemer. Trend analist Ruud Veltenaar neemt de ondernemers mee in de nieuwste ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en Henk van der Beek vertelt over zijn aanpak bij RMC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.