SFT, Sociaal Fonds Taxi, directeur, Henk van Gelderen, preventiedag

Preventiedag Sociaal Fonds Taxi gaat over verzuimkosten

Sociaal Fonds Taxi (SFT) houdt op woensdag 16 december voor de derde keer een preventiedag speciaal voor preventiemedewerkers, personeelsfunctionarissen, PVT-/OR-leden en werkgevers bij taxibedrijven. Het thema van deze dag is dit jaar ‘Voorkomen van en terugdringen van de verzuimkosten’. Welke mogelijkheden hebben werkgevers om verzuimkosten te voorkomen en welke rol hebben werknemers daar zelf in?

“De oorzaken van verzuim liggen vaak in niet werk gerelateerde factoren zoals leefstijl (vitaliteit, drank en drugsgebruik etc.), schuldproblematiek en relationele problemen”, meldt Sociaal Fonds Taxi.

Risico verzuim

“Daarnaast zijn niet of niet goed verwerkte trauma’s uit het verleden een niet onbelangrijk risico voor verzuim. Nu de werknemers tot op steeds hogere leeftijd moeten blijven werken, lopen werkgevers het risico steeds vaker te maken te krijgen met stijgende verzuimkosten. Gedurende deze dag besteden we aandacht aan manieren om verzuimkosten te voorkomen en te verminderen.”

Verder kunnen deelnemers deze dag deelnemen aan een vitaliteitscheck, waarbij de metabolische leeftijd bepaald wordt. Wat is uw echte leeftijd? En u kunt alvast kennis maken met de vernieuwde internetcursus ‘Omgaan met agressie’.

Plenaire bijeenkomst

De dag start met een plenaire bijeenkomst. Angelo Wiegmans (register case- en caremanager) gaat in op de volgende onderwerpen:

 • financiële aspecten van sociale zekerheid (algemeen);
 • actuele wet- en regelgeving
 • wat kost verzuim
 • waarom case management
 • loondoorbetalingsverplichting
 • effecten van de wet werk en zekerheid

Vitaliteitsproject

Verder gaat SFT in op het door ESF gesubsidieerde Leefstijl / Vitaliteitsproject. “Een project waarin de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer goed tot uitdrukking komt”, aldus SFT. “Connexxion zal vertellen waarom zij er voor hebben gekozen om binnen hun bedrijf te investeren in het thema vitaliteit en welke resultaten ze al hebben bereikt.”

Hans Spanjers en Ria Stienen (HR directeur Connexxion OV) / Adrie Schalkwijk (Connexxion Academie) vertellen wat het Vitaliteitsproject inhoudt, waarom een bedrijf ervoor kiest en welke ervaring ze er al mee hebben opgedaan. “Aandacht voor vitaliteit levert niet alleen rendement op voor de groep oudere werknemers met een lang dienstverband, maar is ook een zinvolle investering voor de werknemers die na 23 maanden het bedrijf weer verlaten.” Ook is er aandacht voor het belang van gezonde voeding.

Workshops

In de workshops gaan de bezoekers dieper in op de onderwerpen die in de ochtend besproken zijn.

 • Workshop 1: Samenwerking met de bedrijfsarts. 
Een verzekeringsarts gaat in op de samenwerking tussen de werkgever, werknemer en de bedrijfsarts en het effect op de duur van het verzuim.
Uitvoering: Izzet Özkan (verzekeringsarts)
 • Workshop 2: Verzuimkosten reductie in de praktijk. 
In de workshop zal een register case- en caremanager aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de taxibranche duidelijk maken waar mogelijkheden voor bedrijven liggen om de kosten te beheersen.
Uitvoering: Angelo Wiegmans (register case- en caremanager)
 • Workshop 3: Opvang en Nazorg
In aansluiting op de nieuwe SFT e-learningcursus ‘Omgaan met Agressie’ gaat een traumacoach in op het belang van goede Opvang en Nazorg en hoe een bedrijf dat kan organiseren.
Uitvoering: Gerard van Doorn (traumacoach)

Locatie

De Preventiedag vindt plaats in Hotel Papendal in Arnhem. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deel 3 van de Preventiedag? Schrijft u zich dan in via het aanmeldformulier. Deelname aan de preventiedag is gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Schrijf u daarom snel in.

Lees het verslag van de Preventiedag 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Preventiedag Sociaal Fonds Taxi gaat over verzuimkosten | TaxiPro
SFT, Sociaal Fonds Taxi, directeur, Henk van Gelderen, preventiedag

Preventiedag Sociaal Fonds Taxi gaat over verzuimkosten

Sociaal Fonds Taxi (SFT) houdt op woensdag 16 december voor de derde keer een preventiedag speciaal voor preventiemedewerkers, personeelsfunctionarissen, PVT-/OR-leden en werkgevers bij taxibedrijven. Het thema van deze dag is dit jaar ‘Voorkomen van en terugdringen van de verzuimkosten’. Welke mogelijkheden hebben werkgevers om verzuimkosten te voorkomen en welke rol hebben werknemers daar zelf in?

“De oorzaken van verzuim liggen vaak in niet werk gerelateerde factoren zoals leefstijl (vitaliteit, drank en drugsgebruik etc.), schuldproblematiek en relationele problemen”, meldt Sociaal Fonds Taxi.

Risico verzuim

“Daarnaast zijn niet of niet goed verwerkte trauma’s uit het verleden een niet onbelangrijk risico voor verzuim. Nu de werknemers tot op steeds hogere leeftijd moeten blijven werken, lopen werkgevers het risico steeds vaker te maken te krijgen met stijgende verzuimkosten. Gedurende deze dag besteden we aandacht aan manieren om verzuimkosten te voorkomen en te verminderen.”

Verder kunnen deelnemers deze dag deelnemen aan een vitaliteitscheck, waarbij de metabolische leeftijd bepaald wordt. Wat is uw echte leeftijd? En u kunt alvast kennis maken met de vernieuwde internetcursus ‘Omgaan met agressie’.

Plenaire bijeenkomst

De dag start met een plenaire bijeenkomst. Angelo Wiegmans (register case- en caremanager) gaat in op de volgende onderwerpen:

 • financiële aspecten van sociale zekerheid (algemeen);
 • actuele wet- en regelgeving
 • wat kost verzuim
 • waarom case management
 • loondoorbetalingsverplichting
 • effecten van de wet werk en zekerheid

Vitaliteitsproject

Verder gaat SFT in op het door ESF gesubsidieerde Leefstijl / Vitaliteitsproject. “Een project waarin de gezamenlijke verantwoordelijkheid van werkgever en werknemer goed tot uitdrukking komt”, aldus SFT. “Connexxion zal vertellen waarom zij er voor hebben gekozen om binnen hun bedrijf te investeren in het thema vitaliteit en welke resultaten ze al hebben bereikt.”

Hans Spanjers en Ria Stienen (HR directeur Connexxion OV) / Adrie Schalkwijk (Connexxion Academie) vertellen wat het Vitaliteitsproject inhoudt, waarom een bedrijf ervoor kiest en welke ervaring ze er al mee hebben opgedaan. “Aandacht voor vitaliteit levert niet alleen rendement op voor de groep oudere werknemers met een lang dienstverband, maar is ook een zinvolle investering voor de werknemers die na 23 maanden het bedrijf weer verlaten.” Ook is er aandacht voor het belang van gezonde voeding.

Workshops

In de workshops gaan de bezoekers dieper in op de onderwerpen die in de ochtend besproken zijn.

 • Workshop 1: Samenwerking met de bedrijfsarts. 
Een verzekeringsarts gaat in op de samenwerking tussen de werkgever, werknemer en de bedrijfsarts en het effect op de duur van het verzuim.
Uitvoering: Izzet Özkan (verzekeringsarts)
 • Workshop 2: Verzuimkosten reductie in de praktijk. 
In de workshop zal een register case- en caremanager aan de hand van praktijkvoorbeelden uit de taxibranche duidelijk maken waar mogelijkheden voor bedrijven liggen om de kosten te beheersen.
Uitvoering: Angelo Wiegmans (register case- en caremanager)
 • Workshop 3: Opvang en Nazorg
In aansluiting op de nieuwe SFT e-learningcursus ‘Omgaan met Agressie’ gaat een traumacoach in op het belang van goede Opvang en Nazorg en hoe een bedrijf dat kan organiseren.
Uitvoering: Gerard van Doorn (traumacoach)

Locatie

De Preventiedag vindt plaats in Hotel Papendal in Arnhem. Het programma start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur.

Heeft u interesse om deel te nemen aan deel 3 van de Preventiedag? Schrijft u zich dan in via het aanmeldformulier. Deelname aan de preventiedag is gratis. Het aantal plaatsen is echter beperkt. Schrijf u daarom snel in.

Lees het verslag van de Preventiedag 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.