Duco Douwstra toont zijn taxiwerkmap

Douwstra stopt als voorzitter Stichting Taxibelangen Nederland

Duco Douwstra treedt terug als voorzitter van de Stichting Taxibelangen Nederland. Taxi-ondernemer Paul Dijkhuizen uit Limmen vervangt Douwstra voorlopig als voorzitter. Reden is een verschil van inzicht in de manier waarop het bestuur moet worden geleid. “We vinden het als Stichting Taxibelangen Nederland belangrijk dat we op democratische wijze standpunten innemen die voor de hele branche het beste zijn. Daar gaan we ons voor inzetten”, licht Dijkhuizen toe.

Douwstra: “Ik doe misschien een stap terug bij STN, maar zal zeker betrokken blijven bij de branche. Dat ben ik al veertig jaar, dus dat zal niet veranderen.”

STN

STN is in 2014 opgericht. Er zijn nu zo’n 500 taxibedrijven verbonden aan de belangenclub, waarvan Duco Douwstra de initiatiefnemer is. “Door hard op de trommel te slaan heeft STN meermaals de landelijke pers gehaald, en mede dankzij STN is het onderwerp BCT weer op de agenda komen te staan in politiek Den Haag”, vertelt Dijkhuizen.

“Helaas nog niet met het gehoopte resultaat, want een ‘oplossing’ voor de BCT-problemen is nog altijd niet in zicht. Het jaar 2015 heeft voor STN in het teken gestaan van het verder professionaliseren van de belangenbehartiging.”

Bestuur

Het bestuur van STN is daartoe begin 2015 uitgebreid met taxi-ondernemers uit alle geledingen van de markt en verschillende delen van het land die gezamenlijk de bestuurslijn van STN bepalen, legt Dijkhuizen uit.

“We zijn na lang aanhouden en een hoop brievenschrijverij nu ook formeel gesprekspartner voor het Ministerie van I&M en nemen we deel aan het KIWA-overleg. STN zal daar het echte ondernemersgeluid laten horen, en op die manier hopelijk voor verandering zorgen.”

Taxiwet

Ton van Dalfsen neemt eveneens afscheid van het bestuur per 1 januari as. Dijkhuizen: “Als STN zullen we in 2016 dezelfde lijn voortzetten, met als speerpunten BCT, Kiwa en de veranderingen in de Taxiwet. Betere en eerlijke regelgeving voor de branche, waarbij geluisterd is naar de wensen van taxi-ondernemers. Daar zetten wij ons voor in.” 

Begin 2016 organiseert Stichting Taxibelangen Nederland een bijeenkomst, waarvoor alle aangesloten bedrijven binnenkort de uitnodiging ontvangen, laat ijkhuizen weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Douwstra stopt als voorzitter Stichting Taxibelangen Nederland | TaxiPro
Duco Douwstra toont zijn taxiwerkmap

Douwstra stopt als voorzitter Stichting Taxibelangen Nederland

Duco Douwstra treedt terug als voorzitter van de Stichting Taxibelangen Nederland. Taxi-ondernemer Paul Dijkhuizen uit Limmen vervangt Douwstra voorlopig als voorzitter. Reden is een verschil van inzicht in de manier waarop het bestuur moet worden geleid. “We vinden het als Stichting Taxibelangen Nederland belangrijk dat we op democratische wijze standpunten innemen die voor de hele branche het beste zijn. Daar gaan we ons voor inzetten”, licht Dijkhuizen toe.

Douwstra: “Ik doe misschien een stap terug bij STN, maar zal zeker betrokken blijven bij de branche. Dat ben ik al veertig jaar, dus dat zal niet veranderen.”

STN

STN is in 2014 opgericht. Er zijn nu zo’n 500 taxibedrijven verbonden aan de belangenclub, waarvan Duco Douwstra de initiatiefnemer is. “Door hard op de trommel te slaan heeft STN meermaals de landelijke pers gehaald, en mede dankzij STN is het onderwerp BCT weer op de agenda komen te staan in politiek Den Haag”, vertelt Dijkhuizen.

“Helaas nog niet met het gehoopte resultaat, want een ‘oplossing’ voor de BCT-problemen is nog altijd niet in zicht. Het jaar 2015 heeft voor STN in het teken gestaan van het verder professionaliseren van de belangenbehartiging.”

Bestuur

Het bestuur van STN is daartoe begin 2015 uitgebreid met taxi-ondernemers uit alle geledingen van de markt en verschillende delen van het land die gezamenlijk de bestuurslijn van STN bepalen, legt Dijkhuizen uit.

“We zijn na lang aanhouden en een hoop brievenschrijverij nu ook formeel gesprekspartner voor het Ministerie van I&M en nemen we deel aan het KIWA-overleg. STN zal daar het echte ondernemersgeluid laten horen, en op die manier hopelijk voor verandering zorgen.”

Taxiwet

Ton van Dalfsen neemt eveneens afscheid van het bestuur per 1 januari as. Dijkhuizen: “Als STN zullen we in 2016 dezelfde lijn voortzetten, met als speerpunten BCT, Kiwa en de veranderingen in de Taxiwet. Betere en eerlijke regelgeving voor de branche, waarbij geluisterd is naar de wensen van taxi-ondernemers. Daar zetten wij ons voor in.” 

Begin 2016 organiseert Stichting Taxibelangen Nederland een bijeenkomst, waarvoor alle aangesloten bedrijven binnenkort de uitnodiging ontvangen, laat ijkhuizen weten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Bart Pals

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.