Sjaak de Winter, directeur RTC, Rotterdamse Taxi Centrale

RTC-directeur Sjaak de Winter teruggetreden

Sjaak de Winter is eerder dit jaar vertrokken als directeur van de Rotterdamse taxicentrale RTC. Dit heeft De Winter tegenover TaxiPro bevestigd. Terwijl het bedrijf op zoek is naar een opvolger, neemt een interim-directeur zijn taken op zich. De Winter is wel aangebleven als directeur van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC), een joint venture van RTC en de RET. Hij is een van de twee directeuren bij RMC.

De Winter heeft een turbulente periode bij RTC achter de rug. Na een conflict met de commissarissen in 2014, keerde vorig jaar een minderheidsgroep van de aandeelhouders zich tegen hem. Ze drongen aan op zijn vertrek en stapten naar de Ondernemingskamer. Ze betichtten hem van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. De Ondernemingskamer bepaalde onder meer dat er onafhankelijk commissaris aangesteld moest worden.

Onderzoek

Een goede zaak, vindt De Winter. “Daar heb ik zelf ook al jaren voor gepleit.” Ook eiste de rechter dat er een onafhankelijk onderzoek moest komen naar het beleid van de afgelopen jaren bij RTC. Dat onderzoek is onlangs afgerond, maar het rapport is vertrouwelijk en alleen beschikbaar voor belanghebbenden.

De beslissing om na ruim vijftien jaar als directeur terug te treden bij RTC is zijn eigen keuze, zegt De Winter in een toelichting. Indirect is er volgens hem wel een verband met het onderzoek. Gesprekken met de inmiddels aangestelde externe commissaris tijdens het onderzoek dat toen nog liep, sterkten hem in het idee dat het in het belang van RTC niet langer verstandig was om twee petten op te hebben.

Dubbele posities

“Het is zuiverder als je een pet afzet, in het kader van good governance”, zo adviseerde de commissaris hem volgens De Winter. “Dat vond ik wel jammer, maar het is een verstandelijke keuze. Aan de andere kant kijk ik met dankbaarheid terug. Ik heb dit vijftien jaar met veel plezier mogen doen en ik heb veel bereikt.”

RMC en RTC waren al langer bezig om de dubbele posities van verschillende functionarissen die soms voor beide organisaties werkten, terug te brengen naar slechts één heldere positie. De Winter is al eerder dit jaar vertrokken bij RTC, maar het bedrijf heeft besloten om dat niet actief naar buiten te brengen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “RTC-directeur Sjaak de Winter teruggetreden”

Ton Koning|26.05.16|21:31

Deze man heeft gewoon wanbeleid gevoerd ten koste van de overige aandeelhouders wat aangetoond is en hoort naar mijn idee gewoon aansprakelijk gesteld te worden
In plaats van een mooie verhaal voor zijn eigen te schrijven
Ik wens de oppositie dan veel sterkte in de zaak toe en dat de onderste steen uit de beerput mag komen

RTC-directeur Sjaak de Winter teruggetreden | TaxiPro
Sjaak de Winter, directeur RTC, Rotterdamse Taxi Centrale

RTC-directeur Sjaak de Winter teruggetreden

Sjaak de Winter is eerder dit jaar vertrokken als directeur van de Rotterdamse taxicentrale RTC. Dit heeft De Winter tegenover TaxiPro bevestigd. Terwijl het bedrijf op zoek is naar een opvolger, neemt een interim-directeur zijn taken op zich. De Winter is wel aangebleven als directeur van de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC), een joint venture van RTC en de RET. Hij is een van de twee directeuren bij RMC.

De Winter heeft een turbulente periode bij RTC achter de rug. Na een conflict met de commissarissen in 2014, keerde vorig jaar een minderheidsgroep van de aandeelhouders zich tegen hem. Ze drongen aan op zijn vertrek en stapten naar de Ondernemingskamer. Ze betichtten hem van vriendjespolitiek en belangenverstrengeling. De Ondernemingskamer bepaalde onder meer dat er onafhankelijk commissaris aangesteld moest worden.

Onderzoek

Een goede zaak, vindt De Winter. “Daar heb ik zelf ook al jaren voor gepleit.” Ook eiste de rechter dat er een onafhankelijk onderzoek moest komen naar het beleid van de afgelopen jaren bij RTC. Dat onderzoek is onlangs afgerond, maar het rapport is vertrouwelijk en alleen beschikbaar voor belanghebbenden.

De beslissing om na ruim vijftien jaar als directeur terug te treden bij RTC is zijn eigen keuze, zegt De Winter in een toelichting. Indirect is er volgens hem wel een verband met het onderzoek. Gesprekken met de inmiddels aangestelde externe commissaris tijdens het onderzoek dat toen nog liep, sterkten hem in het idee dat het in het belang van RTC niet langer verstandig was om twee petten op te hebben.

Dubbele posities

“Het is zuiverder als je een pet afzet, in het kader van good governance”, zo adviseerde de commissaris hem volgens De Winter. “Dat vond ik wel jammer, maar het is een verstandelijke keuze. Aan de andere kant kijk ik met dankbaarheid terug. Ik heb dit vijftien jaar met veel plezier mogen doen en ik heb veel bereikt.”

RMC en RTC waren al langer bezig om de dubbele posities van verschillende functionarissen die soms voor beide organisaties werkten, terug te brengen naar slechts één heldere positie. De Winter is al eerder dit jaar vertrokken bij RTC, maar het bedrijf heeft besloten om dat niet actief naar buiten te brengen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “RTC-directeur Sjaak de Winter teruggetreden”

Ton Koning|26.05.16|21:31

Deze man heeft gewoon wanbeleid gevoerd ten koste van de overige aandeelhouders wat aangetoond is en hoort naar mijn idee gewoon aansprakelijk gesteld te worden
In plaats van een mooie verhaal voor zijn eigen te schrijven
Ik wens de oppositie dan veel sterkte in de zaak toe en dat de onderste steen uit de beerput mag komen