Taxi Amsterdam

Vraag naar examen taxichauffeur sterk gegroeid

ANP eenmalig

Het CBR stelt dat de vraag naar examens voor taxichauffeur de laatste tijd is gegroeid, wat onder meer een gevolg zou zijn van het vervallen van de vakbekwaamheidseisen voor taxi-ondernemers. De groeiende vraag past in de algemene trend van steeds meer Nederlanders die rijexamen willen doen.

De groei betreft zowel rijexamens voor auto, motor en bromfiets als voertuigen voor beroepschauffeurs, zoals taxi’s en trekkers. In dit laatste geval valt het aantal kandidaten voor T-rijbewijzen bijvoorbeeld veel hoger uit dan mocht worden verwacht op basis van aantallen trekkercertificaten in het verleden.

De grotere vraag naar rijexamens voor taxichauffeurs komt veel minder als een verrassing. Het CBR noemt naast de aantrekkende economie vooral het wegvallen van de vakbekwaamheidseisen voor taxi-ondernemers en de komst van de Wet Werk en Zekerheid als oorzaken. Hierdoor is de drempel op als taxichauffeur aan de slag te gaan een stuk lager geworden.

Nieuwe examinatoren

De groei stelt het CBR ook voor de nodige uitdagingen. Voor de categorieën auto, motor en bromfiets worden de afgesproken reserveringstermijnen niet gerealiseerd. De organisatie heeft vorig jaar zestig nieuwe examinatoren geworven en dat komen er dit jaar nog eens zestig bij. Daarnaast is het een kwestie van overwerken met de huidige organisatie. De combinatie van al deze maatregel moet er voor zorgen dat eind dit jaar alles weer binnen de afgesproken termijnen valt.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Vraag naar examen taxichauffeur sterk gegroeid | TaxiPro
Taxi Amsterdam

Vraag naar examen taxichauffeur sterk gegroeid

ANP eenmalig

Het CBR stelt dat de vraag naar examens voor taxichauffeur de laatste tijd is gegroeid, wat onder meer een gevolg zou zijn van het vervallen van de vakbekwaamheidseisen voor taxi-ondernemers. De groeiende vraag past in de algemene trend van steeds meer Nederlanders die rijexamen willen doen.

De groei betreft zowel rijexamens voor auto, motor en bromfiets als voertuigen voor beroepschauffeurs, zoals taxi’s en trekkers. In dit laatste geval valt het aantal kandidaten voor T-rijbewijzen bijvoorbeeld veel hoger uit dan mocht worden verwacht op basis van aantallen trekkercertificaten in het verleden.

De grotere vraag naar rijexamens voor taxichauffeurs komt veel minder als een verrassing. Het CBR noemt naast de aantrekkende economie vooral het wegvallen van de vakbekwaamheidseisen voor taxi-ondernemers en de komst van de Wet Werk en Zekerheid als oorzaken. Hierdoor is de drempel op als taxichauffeur aan de slag te gaan een stuk lager geworden.

Nieuwe examinatoren

De groei stelt het CBR ook voor de nodige uitdagingen. Voor de categorieën auto, motor en bromfiets worden de afgesproken reserveringstermijnen niet gerealiseerd. De organisatie heeft vorig jaar zestig nieuwe examinatoren geworven en dat komen er dit jaar nog eens zestig bij. Daarnaast is het een kwestie van overwerken met de huidige organisatie. De combinatie van al deze maatregel moet er voor zorgen dat eind dit jaar alles weer binnen de afgesproken termijnen valt.

Lees ook:

Wil je ook elke week de gratis nieuwsbrief van TaxiPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.