Eerste workshops Taxi Expo 2017 bekend

De eerste workshops van Taxi Expo 2017 zijn bekend. Deze gaan onder meer over de nieuwe taxi-cao, TTO’s en taxiverordeningen, betrokkenheid van werknemers bij het taxibedrijf en uitstootvrije taxi’s. Het programma wordt richting 12 oktober, de dag dat Taxi Expo 2017 plaatsvindt, verder aangevuld.

Nieuwe cao

Op 1 juli is de nieuwe cao voor het taxivervoer van kracht geworden en er is nogal wat veranderd. Zo is de OPOV-regeling volledig op de schop genomen en is het inlenen van personeel nu anders geregeld. De feestdagentoeslag is vervallen en het loon wordt de komende vier jaar niet verhoogd, maar het loongebouw wordt wel hervormd. Deze en andere bepalingen van de nieuwe cao worden door Sociaal Fonds Taxi en Koninklijk Nederlands Vervoer toegelicht in hun workshop.

Betrokken werknemers

FNV Taxi is er als vakbond in de eerste plaats voor werknemers, maar gaat tijdens Taxi Expo graag in gesprek met werkgevers. FNV zal vertellen hoe taxibedrijven de betrokkenheid van hun medewerkers bij het bedrijf kunnen vergrote, en hoe dat weer kan helpen met het realiseren van bedrijfsdoelen. Beleidsadviseur Peter de Jong biedt de taxiwerknemers aan de hand van tips, praktijkvoorbeelden en een actueel onderwerp de nodige handreikingen.

TTO’s en taxiverordeningen

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag maken gebruik van het systeem met toegelaten taxi-organisaties (TTO) om de kwaliteit van de straattaximarkt te verbeteren. In Eindhoven gaat dat dit jaar ook gebeuren. Diverse steden die niet voor TTO’s mogen kiezen, hebben een taxiverordening, waaronder Den Bosch. Elders overweegt men dit voorbeeld te volgen. Hein Maas, momenteel programmamanager Taxi bij de gemeente Amsterdam en bestuurssecretaris bij Stichting Bossche Kwaliteitstaxi, licht de ontwikkelingen op het gebied van TTO’s en taxiverordeningen toe.

Uitstootvrije taxi’s

U-SMILE is er op gericht het effect te onderzoeken van bestuurlijke prikkels en maatregelen die moeten leiden tot meer uitstootvrije voertuigen en minder dieselvoertuigen in Amsterdam. Daarbij wordt ook specifiek gekeken naar de TTO’s in Amsterdam: waarom kiezen aangesloten chauffeurs wel of juist niet voor zo’n uitstootvrije taxi? De voorrangsregeling bij het Centraal Station blijkt al zijn vruchten af te werpen. Jan Dam, Milan Tamis en Robert van den Hoed van de Hogeschool van Amsterdam lichten het onderzoek toe en willen graag het gesprek met de taxibranche aangaan.

Met elektrische taxi naar energieneutraal

De stad Groningen wil in 2035 graag energieneutraal zijn en elektrische taxi’s kunnen daarbij helpen. De eerste elektrische taxi van Zebra heeft inmiddels navolging gekregen. Onlangs is door Zebra, Grunneger Power en de gemeente de eerste snellaadpaal voor volledig elektrische taxi’s gerealiseerd. Gerrti Janknegt van Zebra doet tijdens Taxi Expo uit de doeken hoe hij met ijn taxibedrijf wil bijdragen aan een betere wereld.

Dit zijn de eerste workshops van Taxi Expo 2017 die bekend zijn, maar er volgen er zeker meer. Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld; hou daarvoor de site in de gaten. Uiteraard kun je jezelf ook al inschrijven voor deelname aan Taxi Expo 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Eerste workshops Taxi Expo 2017 bekend | TaxiPro

Eerste workshops Taxi Expo 2017 bekend

De eerste workshops van Taxi Expo 2017 zijn bekend. Deze gaan onder meer over de nieuwe taxi-cao, TTO’s en taxiverordeningen, betrokkenheid van werknemers bij het taxibedrijf en uitstootvrije taxi’s. Het programma wordt richting 12 oktober, de dag dat Taxi Expo 2017 plaatsvindt, verder aangevuld.

Nieuwe cao

Op 1 juli is de nieuwe cao voor het taxivervoer van kracht geworden en er is nogal wat veranderd. Zo is de OPOV-regeling volledig op de schop genomen en is het inlenen van personeel nu anders geregeld. De feestdagentoeslag is vervallen en het loon wordt de komende vier jaar niet verhoogd, maar het loongebouw wordt wel hervormd. Deze en andere bepalingen van de nieuwe cao worden door Sociaal Fonds Taxi en Koninklijk Nederlands Vervoer toegelicht in hun workshop.

Betrokken werknemers

FNV Taxi is er als vakbond in de eerste plaats voor werknemers, maar gaat tijdens Taxi Expo graag in gesprek met werkgevers. FNV zal vertellen hoe taxibedrijven de betrokkenheid van hun medewerkers bij het bedrijf kunnen vergrote, en hoe dat weer kan helpen met het realiseren van bedrijfsdoelen. Beleidsadviseur Peter de Jong biedt de taxiwerknemers aan de hand van tips, praktijkvoorbeelden en een actueel onderwerp de nodige handreikingen.

TTO’s en taxiverordeningen

Amsterdam, Rotterdam en Den Haag maken gebruik van het systeem met toegelaten taxi-organisaties (TTO) om de kwaliteit van de straattaximarkt te verbeteren. In Eindhoven gaat dat dit jaar ook gebeuren. Diverse steden die niet voor TTO’s mogen kiezen, hebben een taxiverordening, waaronder Den Bosch. Elders overweegt men dit voorbeeld te volgen. Hein Maas, momenteel programmamanager Taxi bij de gemeente Amsterdam en bestuurssecretaris bij Stichting Bossche Kwaliteitstaxi, licht de ontwikkelingen op het gebied van TTO’s en taxiverordeningen toe.

Uitstootvrije taxi’s

U-SMILE is er op gericht het effect te onderzoeken van bestuurlijke prikkels en maatregelen die moeten leiden tot meer uitstootvrije voertuigen en minder dieselvoertuigen in Amsterdam. Daarbij wordt ook specifiek gekeken naar de TTO’s in Amsterdam: waarom kiezen aangesloten chauffeurs wel of juist niet voor zo’n uitstootvrije taxi? De voorrangsregeling bij het Centraal Station blijkt al zijn vruchten af te werpen. Jan Dam, Milan Tamis en Robert van den Hoed van de Hogeschool van Amsterdam lichten het onderzoek toe en willen graag het gesprek met de taxibranche aangaan.

Met elektrische taxi naar energieneutraal

De stad Groningen wil in 2035 graag energieneutraal zijn en elektrische taxi’s kunnen daarbij helpen. De eerste elektrische taxi van Zebra heeft inmiddels navolging gekregen. Onlangs is door Zebra, Grunneger Power en de gemeente de eerste snellaadpaal voor volledig elektrische taxi’s gerealiseerd. Gerrti Janknegt van Zebra doet tijdens Taxi Expo uit de doeken hoe hij met ijn taxibedrijf wil bijdragen aan een betere wereld.

Dit zijn de eerste workshops van Taxi Expo 2017 die bekend zijn, maar er volgen er zeker meer. Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld; hou daarvoor de site in de gaten. Uiteraard kun je jezelf ook al inschrijven voor deelname aan Taxi Expo 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.