TCA, Tesla. Foto: TCA

Honderdste elektrische taxi voor TCA

TCA, Tesla. Foto: TCA

TCA heeft onlangs de honderdste volledig elektrische taxi aan zijn vloot toegevoegd. De grootste Toegelaten Taxi Organisatie van Amsterdam wil in twee jaar tijd de elektrische vloot uitbreiden tot 250 voertuigen op een totaal aantal van zo’n 1.500 taxi’s.

In april vorig jaar startte TCA met een leaseconstructie waarmee aangesloten chauffeurs een elektrische taxi kunnen leasen. Daarvoor ging de taxicentrale een samenwerking aan met automerken Nissan, Hyundai en Mercedes-Benz en met leasemaatschappij Athlon. Voor deze drie fabrikanten werd gekozen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en de actieradius van de beschikbare voertuigen.

Nieuwe elektrische taximodellen

Chauffeurs konden vanaf april 2017 kiezen voor het leasen van de Hyundai Ionic, de Nissan Leaf of de Mercedes B-klasse Electric, maar de leaseconstructie is ook zo ingericht dat er kan worden ingespeeld op ontwikkelingen in de markt, zoals de introductie van nieuwe elektrische taximodellen. De eerste levering bestond destijds uit negen Ionics, maar inmiddels wordt er bijvoorbeeld ook in Tesla’s gereden door TCA-chauffeurs.

TCA kwam met het concept omdat enerzijds de gemeente Amsterdam in 2025 uitstootvrij wil zijn en daarover ook afspraken met de taxibranche heeft gemaakt. Anderzijds groeit de vraag naar elektrisch taxivervoer, maar is financiering soms nog een drempel die lastig te nemen is. Tot voor kort liep er vanuit de gemeente ook een subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische taxi’s. TCA-chauffeurs geven aan dat deze zeker heeft bijgedragen aan de groei van de vloot uitstootvrije taxi’s.

Bijdrage aan leveren

TCA-directeur Hedy Borreman: “TCA heeft als marktleider een voorbeeldfunctie binnen de Amsterdamse taximarkt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de CO2-uitstoot in steden behoorlijk omlaag kan en wij willen hier graag een bijdrage aan leveren. De ecovloot is veel beter voor het milieu. Daarbij is de vloot ook een stuk stiller waardoor het een positieve bijdrage levert aan de vermindering van geluidsoverlast.”

Lees ook: Eerste TCA-chauffeurs via leaseconstructie over op elektrische taxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Honderdste elektrische taxi voor TCA”

Willem|15.03.18|15:37

Als je over een taxi app beschikt en voor 90% van je werk uit de grote steden en Spl wordt gehaald dan hoef je niet aan dit op kosten jagende circus mee te doen.

Honderdste elektrische taxi voor TCA | TaxiPro
TCA, Tesla. Foto: TCA

Honderdste elektrische taxi voor TCA

TCA, Tesla. Foto: TCA

TCA heeft onlangs de honderdste volledig elektrische taxi aan zijn vloot toegevoegd. De grootste Toegelaten Taxi Organisatie van Amsterdam wil in twee jaar tijd de elektrische vloot uitbreiden tot 250 voertuigen op een totaal aantal van zo’n 1.500 taxi’s.

In april vorig jaar startte TCA met een leaseconstructie waarmee aangesloten chauffeurs een elektrische taxi kunnen leasen. Daarvoor ging de taxicentrale een samenwerking aan met automerken Nissan, Hyundai en Mercedes-Benz en met leasemaatschappij Athlon. Voor deze drie fabrikanten werd gekozen vanwege de prijs-kwaliteitverhouding en de actieradius van de beschikbare voertuigen.

Nieuwe elektrische taximodellen

Chauffeurs konden vanaf april 2017 kiezen voor het leasen van de Hyundai Ionic, de Nissan Leaf of de Mercedes B-klasse Electric, maar de leaseconstructie is ook zo ingericht dat er kan worden ingespeeld op ontwikkelingen in de markt, zoals de introductie van nieuwe elektrische taximodellen. De eerste levering bestond destijds uit negen Ionics, maar inmiddels wordt er bijvoorbeeld ook in Tesla’s gereden door TCA-chauffeurs.

TCA kwam met het concept omdat enerzijds de gemeente Amsterdam in 2025 uitstootvrij wil zijn en daarover ook afspraken met de taxibranche heeft gemaakt. Anderzijds groeit de vraag naar elektrisch taxivervoer, maar is financiering soms nog een drempel die lastig te nemen is. Tot voor kort liep er vanuit de gemeente ook een subsidieregeling voor de aanschaf van elektrische taxi’s. TCA-chauffeurs geven aan dat deze zeker heeft bijgedragen aan de groei van de vloot uitstootvrije taxi’s.

Bijdrage aan leveren

TCA-directeur Hedy Borreman: “TCA heeft als marktleider een voorbeeldfunctie binnen de Amsterdamse taximarkt. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de CO2-uitstoot in steden behoorlijk omlaag kan en wij willen hier graag een bijdrage aan leveren. De ecovloot is veel beter voor het milieu. Daarbij is de vloot ook een stuk stiller waardoor het een positieve bijdrage levert aan de vermindering van geluidsoverlast.”

Lees ook: Eerste TCA-chauffeurs via leaseconstructie over op elektrische taxi

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

1 reactie op “Honderdste elektrische taxi voor TCA”

Willem|15.03.18|15:37

Als je over een taxi app beschikt en voor 90% van je werk uit de grote steden en Spl wordt gehaald dan hoef je niet aan dit op kosten jagende circus mee te doen.