Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

De Roo Taxi failliet verklaard

Foto ter illustratie. Foto: iStock/Wavebreakmedia

De Roo Taxi is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Het bedrijf uit Naaldwijk nam in oktober 2017 nog een groot deel van het destijds failliet verklaarde Deltax uit Delft over.

Door het overnemen van de belangrijkste activiteiten van Deltax groeide de Roo uit tot een onderneming met een vloot van circa 500 voertuigen. Voor de onderneming uit Naaldwijk was het een mogelijkheid om zijn positie in de regio te verstevigen, gaf algemeen directeur Marco de Roo destijds aan.

Het faillissement betreft De Roo Taxi BV, waaronder ook de handelsnamen van Deltax vallen. Ook City Tour The Hague is bij het bankroet inbegrepen. De Roo is ook actief op het gebied van autoverhuur en autoleasing, maar die activiteiten zijn niet bij dit faillissement betrokken.

Eventuele doorstart

Nu is De Roo Taxi door de rechter failliet verklaard. Over de oorzaak daarvan kan nog niets worden gezegd, meldt de curator tegenover het AD. En het is ook nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een eventuele doorstart. Wel zal het vervoer van leerlingen en andere doelgroepen de komende tijd gewoon worden voortgezet.

In een tijdsbestek van nog geen twee maanden is De Roo het twee omvangrijke taxibedrijf dat failliet gaat. Begin april gebeurde dat ook met Taxi Wegman uit Ameide. Enkele weken later werd bekend dat uitzendorganisatie Talent4Taxi een doorstart heeft gerealiseerd met de Wegman-bedrijven.

Lees ook: De Roo neemt activiteiten Deltax over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “De Roo Taxi failliet verklaard”

c.verbrugh@upcmail.nl|23.05.19|22:09

Aanbestedingen en fallisementen gaan hand in hand in de taxiwereld, hoe zou dat nu komen?

Ton Van Dalfsen|24.05.19|10:42

Tja, Overheid wel een Taxitarief vaststellen maar aan de andere kant de ondernemers uitknijpen. Maar ja, je bent er zelf bij als ondernemer om het toe te laten om uitgeknepen te worden terwijl je weet dat het niet voor dat tarief kan.

Rodney Barten|24.05.19|11:01

We praten hier gewoon weer over een doorstart, niks aan de hand. We zadelen iemand anders op met de problemen en gaan gewoon door.

De Roo Taxi failliet verklaard | TaxiPro
Rechter, rechtbank. Foto: iStock / Wavebreakmedia

De Roo Taxi failliet verklaard

Foto ter illustratie. Foto: iStock/Wavebreakmedia

De Roo Taxi is door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard. Het bedrijf uit Naaldwijk nam in oktober 2017 nog een groot deel van het destijds failliet verklaarde Deltax uit Delft over.

Door het overnemen van de belangrijkste activiteiten van Deltax groeide de Roo uit tot een onderneming met een vloot van circa 500 voertuigen. Voor de onderneming uit Naaldwijk was het een mogelijkheid om zijn positie in de regio te verstevigen, gaf algemeen directeur Marco de Roo destijds aan.

Het faillissement betreft De Roo Taxi BV, waaronder ook de handelsnamen van Deltax vallen. Ook City Tour The Hague is bij het bankroet inbegrepen. De Roo is ook actief op het gebied van autoverhuur en autoleasing, maar die activiteiten zijn niet bij dit faillissement betrokken.

Eventuele doorstart

Nu is De Roo Taxi door de rechter failliet verklaard. Over de oorzaak daarvan kan nog niets worden gezegd, meldt de curator tegenover het AD. En het is ook nog te vroeg om iets te kunnen zeggen over een eventuele doorstart. Wel zal het vervoer van leerlingen en andere doelgroepen de komende tijd gewoon worden voortgezet.

In een tijdsbestek van nog geen twee maanden is De Roo het twee omvangrijke taxibedrijf dat failliet gaat. Begin april gebeurde dat ook met Taxi Wegman uit Ameide. Enkele weken later werd bekend dat uitzendorganisatie Talent4Taxi een doorstart heeft gerealiseerd met de Wegman-bedrijven.

Lees ook: De Roo neemt activiteiten Deltax over

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Word nu TaxiPro Premium abonnee en krijg toegang tot alle vakinformatie over de taxibranche en het zorgvervoer. Daarnaast ontvangt u korting op onze taxi evenementen.

Abonneren

Auteur: Vincent Krabbendam

3 reacties op “De Roo Taxi failliet verklaard”

c.verbrugh@upcmail.nl|23.05.19|22:09

Aanbestedingen en fallisementen gaan hand in hand in de taxiwereld, hoe zou dat nu komen?

Ton Van Dalfsen|24.05.19|10:42

Tja, Overheid wel een Taxitarief vaststellen maar aan de andere kant de ondernemers uitknijpen. Maar ja, je bent er zelf bij als ondernemer om het toe te laten om uitgeknepen te worden terwijl je weet dat het niet voor dat tarief kan.

Rodney Barten|24.05.19|11:01

We praten hier gewoon weer over een doorstart, niks aan de hand. We zadelen iemand anders op met de problemen en gaan gewoon door.